Ā, nu, varbūt matus pārkrāsojusi. :D Zinu vienu, kas tur strādā, pēc izteiksmes varētu būt tā pati. :D
Jā, jā, ar pārdevējām visādi ir, citreiz pat neesmu veikalā kārtīgi iegājusi ar abām kājām, kad man jau speras pretī un jautā kā palīdzēt. Citreiz gribas atbildēt, lai palīdz nestāvot priekšā un ļaujot apskatīt, it sevišķi, ja 1.x esmu šajā veikalā. :D
Bet - ir arī otra galējība - reiz pus h staigāju pa veikalu, mērīju visas drēbes pēc kārtas, citas pat vairākas reizes, gāju maksāt - pārdevējas nav. :D Nākot iekšā pie kases stāvēja sieviete, es domāju, ka pārdevēja, vēl pasveicināju. :D Nekā - izrādās, ka tā ir parasta pircēja, kura visu šo laiku gaidīja, kad varēs samaksāt. Spēros uz noliktavas pusi, a tur pārdevējai pārtijs - visi sēž (vairākas sievietes, pāris vīrieši) un rij kūku. Pēc vārdiem, ka gribētu samaksāt, tiku ar skatienu izsmērēta pa sienu, bez maz vai kā es būtu pasaules mēroga konferencē iespērusies. :D A tad, kad nevajag, tad stāv divas, trīs, staigā pakaļ un uz pirkstiem lūr. :D
Lielākoties es saprotu, ka tāds pienākums - piedāvāt palīdzību, dažreiz tiešām tā nepieciešama, bet, ja es nezinu, ko īsti vajag - uzreiz eju pie pārdevējas, ja zinu, ko vajag - meklēju pati. Besī, ka ar palīdzību uzbāžas uzreiz, ja neesmu neko vēl apskatījusi, kā es varu zināt vai man vajadzēs palīdzību. :D