Viegli vai grūti

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Vai jūsu maciņos nauda nokļūst viegli vai grūti (cik garas stundas, aptuvenā summa).

Īstenībā, tikai sakašķējos ar mammu. Viņa saka --> jāstrādā fiziski smagi, un grūti, lai tiktu pie naudas, gandrīzvai no scenārija no life. Savukārt es uzskatu --> vienmēr var labāk, ka dzīvē var arī viegli nākt nauda. Ka eksistē darbs ar 8h un algu virs vidējā. Tikai man to vēl nav izdevies atrast. Vai tas mani padara par izlepušu princesi?

Kopumā nevēlos mērīties - tikai iegūt ieskatu ''realitātē''. Pašai ir dusma. Nedēļu strādāju kā viesmīle - nu vāks.

Dienā 10-11 darba stunas - līdz ar to darba dienas, kā dienas ir norakstītas.
Darba apjoms - mežonīgs (apkalpošana, darbs pie kases aparāta, galdiņu novakšana, gatavošana, mazgāšana, pulēšana un viss iespējamais)
Cilvēku novērtējums? - Nulle. Bonusā nogurums, sāpošas kājas un mugura.
15.07.2013 20:08 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es arī piekrītu klusajam smaidam, bet problēma ir tajā, ka daudziem tie eksaktie priekšmeti absolūti nepadodas. Es labprāt gribētu būt pārtikas tehnoloģe, bet ķīmija man ir kā miglā. :D
16.07.2013 14:58 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Nevienu blondīni te neredzu, varēji neskaidrot! :D
Un vīrietis, ne vīrietis, bet nepiekrītu tik un tā!
16.07.2013 14:59 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
_paris, ja nepadodas, tātad jāmācās papildus tik ilgi, kamēr sāks padoties. Viss ir katra paša rokās. Nevar taču izvēlēties vieglāko ceļu dzīvē. Jācīnās ar grūtībām un pašam ar sevi, savu slinkumu!
16.07.2013 15:02 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Klusais smaid visi nevar būt ķīmijas zinātnieki un inženieri.vienkārši nevar un viss.
16.07.2013 15:04 |

Reitings 13796
Klusais smaids, bet domā? Daudz kas liecina, ka nevajag iet grūto ceļu, kāpēc sevi papildus apgrūtināt? Tā mums vecvecāki māca-ēd maizi ar garozu u.t.t. Bet var arī neēst. Piekrītu tevis minētajiem faktiem, bet nepiekrītu, ka jāiet pret sevi.
16.07.2013 15:04 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
bet problēma ir tajā, ka daudziem tie eksaktie priekšmeti absolūti nepadodas. Es labprāt gribētu būt pārtikas tehnoloģe, bet ķīmija man ir kā miglā.

Es domāju, ka nepadošanās nāk no tā, ka mums skolās programma ir sastādīta tā, ka jebkuram iedzīs riebumu pret eksaktajiem priekšmetiem. Lūk i rezultāts - ķīmija kā miglā. Pie mums vienkārši māca nepareizi. Labi matemātika, bet fizika, ķīmija, bioloģija, ja to pasniegt nevis sausi, bet radoši, ar eksperimentiem, kā pasaules izziņas veidu, nevis formulu kalnu - domāju, pēkšņi izrādītos, ka daudziem skolēniem padodas gan.
16.07.2013 15:06 |

Reitings 893
Protams, ka visi nevar būt ne ķīmiķi, ne inženieri, bet tajā pat laikā visi arī nevar būt PR speciālisti, filologi, menedžeri utt.

Pareizi, _paris, kāpēc sevi apgrūtināt, ja var izvēlēties vieglāko ceļu? Kāpēc censties, pūlēties, domāt par nākotni, ja var paņemt kredītu šodien un arī bez izglītības un stabiliem ienākumiem iegādāties skaistu dzīvoklī jaunajā projektā? Jo strādājam taču labā klubā (ceļojumu aģentūrā, boulinga zālē, solāriju studijā u.tml.) un šis darbs ir ļoti stabils - īsta garantija nākotnei.
16.07.2013 15:11 |

Reitings 13796
Klusais smaid, tu jau pavisam šķērsi ej, salīdzini kredītus ar manu komentāru, nu nav pa tēmu diemžēl. Jā, uzskatu, ka speciāli iet grūtāko ceļu, kas nepadodas nav saprātīgs darbs.
16.07.2013 15:15 |

Reitings 1337
Stulbais vīrieti! Kādi vēl kredīti? Savā mūžā nevienu neesmu ņēmusi un netaisos, pilnībā iztieku bez. Ja nevari vairs neko izgudrot, ko pateikt, tad labāk paklausē, jo šeit ar kredītiem nebija nekāds sakars ne pie viena komentāra.
16.07.2013 15:24 |

Reitings 893
Manuprāt, gudrs cilvēks tā vietā, lai izvēlētos vieglāko ceļu, pārvar grūtības, pilnveido sevi un mācās. Arī man savu studiju laikā ne vienmēr viss noritēja gludi, taču, paskatoties atpakaļ, saprotu, ka bijis vērts mācīties, censties, atteikties no ballītēm, lai tagad ieņemtu ļoti labu amatu, baudītu mierīgu dzīvi.
Atgriežoties pie kredītiem, man liekas, ka gudrs cilvēks mirkļa vai emociju iespaidā neuzņemas ekonomiski nepārdomātas kredītsaistības. Nopietna izglītība veido nopietnu personību - padomājiet par to.
16.07.2013 15:29 |

Reitings 1337
Nu tad ar savu nopietno izglītību ej arī par to padomā! :D
16.07.2013 15:32 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Arī man savu studiju laikā ne vienmēr viss noritēja gludi, taču, paskatoties atpakaļ, saprotu, ka bijis vērts mācīties, censties, atteikties no ballītēm, lai tagad ieņemtu ļoti labu amatu, baudītu mierīgu dzīvi.

Citi to pašu var sasniegt arī 3 diennieku ballītēm, ar špikošanu un citām skolā pielietotām štellēm :D
Manā draugu lokā ir ļoti daudz veiksmīgu cilvēku, kuriem pat nav augstākās izglītības un skolas laikā bija galīgi pedāļi, jo daudz ballējās un baudīja dzīvi, bet tagad ir labi apmaksāti darbi. Nu jā dzīve gan nav baigi mierīgā, jo dodas atpūsties, ceļo, veido ģimenes, sporto, katrā ziņā mierīgi mājas sēdētāji nav.
Miers ir vecumdienām!
16.07.2013 15:39 |

Reitings 893
Citi to pašu var sasniegt arī 3 diennieku ballītēm, ar špikošanu un citām skolā pielietotām štellēm

Šo stāstu dzirdu no katra otrā studenta, ka ballītes netraucē viņa studijām un špikot ir normāli. Realitāte gan rāda ko citu - vairums jauno bakalauru un pat maģistru nav īpaši zinoši savās jomās, tādēļ darba tirgū tiem rodas problēmas. Saprotams, ka paši vaino mācību iestādes un studiju programmas, lai arī, runājot par RTU, LU eksaktajām programmām, varu teikt, ka to līmenis ir pat ļoti augts. Nē, problēma ir nevis augstskolās, bet tieši tajos studentos, kuri ballējas, špiko un krāpjas ar kursa/bakalaura/maģistra darbiem un eksāmeniem. Augstskolas pasniedzējus jau var apmānīt, iespējams, pat komisiju, bet tas nemaina faktu, ka absolventam un jaunajam speciālistam galvā svilpo vējš.

Manā draugu lokā ir ļoti daudz veiksmīgu cilvēku, kuriem pat nav augstākās izglītības un skolas laikā bija galīgi pedāļi, jo daudz ballējās un baudīja dzīvi, bet tagad ir labi apmaksāti darbi.

Savukārt es pazīstu ļoti daudzus "pedāļus", kuri šobrīd lieto alkoholu, atrodas brīvības atņemšanas vietās vai - labākajā gadījumā - strādā mazkvalificētu darbu Īrijā. Nemēģiniet attaisnot savu slinkumu ar argumentu, ka, redziet, man viens paziņa ar nepabeigtu pamatizglītību ir miljonārs. Varbūt, ka viņš arī ir, bet tas nenozīmē, ka arī jūs tādi būsiet. Kādam paveicas arī loterijā miljonus laimēt…
16.07.2013 16:10 |

Reitings 772
Klusais smaids, es jau esmu beigusi augstskolu un jāsaka, ka pabeidzu to ar izcilību :) Un neteiktu, ka labās atzīmes bija grūti nopelnīt. Visam bija savs laiks. Katrā ziņā esmu laimīga, ka neesmu izniekojusi savas dzīves skaistākos gadus zubroties :p
Bet tev gan izskatās, ka kaut kas sirsniņā smeldz :)

Gluži vienkārši ir cilvēki, kuriem strādā fiška un viņi prot taisīt naudu, bet ir tādi, kas tā arī paliks par pelēkajiem grāmatu tārpiem un strādās kāda pakļautībā par tiem pašiem 400 Ls.
16.07.2013 16:20 |

Reitings 893
Neapgalvoju, ka veiksmīgai karjerai un labklājībai pietiek tikai un vienīgi ar labu izglītību, taču izglītība, manuprāt, ir viens no priekšnosacījumiem, lai dzīvē kaut ko sasniegtu. Skumji, ka mūsdienu jaunieši ir citās domās.
16.07.2013 16:34 |

Reitings 772
Es neesmu citās domās, es piekrītu tev, ka
izglītība, manuprāt, ir viens no priekšnosacījumiem, lai dzīvē kaut ko sasniegtu.
.
Es vienkārši saku, ka ir tā iekārtots, ka nevienmēr cilvēks ar augstāko izglītību pelnīs vairāk nekā tas kuram nav attiecīgās izglītības vai arī attiecīgi ar augstāko izglītību, tikai studiju laikā nebūs tik ļoti centies kā pirmais. Un, protams, arī otrādi. Cilvēki ir dažādi,prioritātes arī, tāpat kā ko kurš uzskata par laimīgu dzīvi. Citam tā būs šika māja,auto, divi bērni, suns un pilnībā 20 gadus uz priekšu saplānota dzīve, kādam tā būs iespēja nodarboties ar to, kas patīk, piemēram, muzicēt uz ielas un viņs ar to būs gandarīts. :)

Runājot par saviem bērniem, protams, bērniem tiks mācīts, ka izglītībai ir liela nozīme, bet es nevēlētos, ka mani bērni sēdētu tikai pie fizikas grāmatām, aizmirstot sociālo vidi, nekontaktējoties ar saviem vienaudžiem, neapmeklējot pasākumus utt.
16.07.2013 16:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits