Ja godīgi, es nemaz nesaprotu šīs diskusijas jēgu... Laikam autore bija gribējusi uzklausīt tikai līdzīgi domājošās ja jau pretējs viedoklis te tiek uztverts ar tādu nepatiku.. Mazliet izskatās pēc kaut kādas ticības sludināšanas kur ir "pareizais" un "nepareizais" viedoklis :D
Par tēmu runājot... Mans uzskats ir kaut kas pa vidu starp te pārstāvētajiem pretējiem viedokļiem. Manuprāt, draudzība sniedz pārāk daudz prieka un pozitīvu emociju, lai varētu teikt, piemēram, "pē, šis viss man labumu nenes, tāpēc sēdēšu mājās viena, vismaz naudiņa sataupīsies". Uzskatu, ka materiālie līdzekļi, kas tiek ieguldīti draudzībā (dāvanas, tās pašas autobusa biļetes vai benzīns, tēja, kafija, cukurs vai vēl ko nu var saskaitīt kā tēriņus draudzības vārdā) ir pilnībā tā vērti, jo vienatnē nekad nevar gūt tādas emocijas kā ar draugiem. Turklāt cilvēks ir sociāla būtne pēc dabas - vajag kādu, ar ko komunicēt. No otras puses, jāsaprot, ka mēs visi esam cilvēki - ar savu daudzumu egoisma un ar savu mazo līderīti iekšā. Katram gribas būt veiksminiekam, bet ne vienmēr sanāk. Bet draudzība, kā jau te minēja, ir divvirzienu ceļš - tas nozīmē, ka arī šajā ziņā pašam jājūt otra vājās vietas. Piemēram, ja zini, ka tev karjerā iet krietni labāk nekā draudzenei, tad nu vajag mācēt šo tēmu pasniegt tā, lai viņa nejustos nabadze un neveiksminiece vai bez vajadzības nekustināt vispār. Normāli draudzībā skaudībai nevajadzētu būt, ja vien otrs pats to (apzināti vai neapzināti) neprovocē.