Ja neesi gatava pieņemt to bērnu, laicīgi izbeidz to teātri. Tas, ka viņš grib, lai dažas reizes satiecies ar mazo, Tev neko nemainīs - ja reiz bail no atbildības, tad bail, tātad vai nu vēl nav īstais laiks, vai arī nav īstais vīrietis tomēr. Bet bērni ātri pieķeras, it sevišķi tie, kam mamma nav par viņiem tā īsti rūpējusies.
Tas, ka bērns tagad ir kaprīzs, es gan teiktu, ka vīrietis apjucis un bērns to izmanto. Vīrietis īsti netiek galā ar situāciju, ka viņam jāapvieno gan bērns, gan sieviete, kas nav bērna māte un bērns to jūt. Ir vīrieši, kas paši neapzināti rada vēlmi konkurēt sievietei un savam bērnam, no tādiem gadījumiem mēs iegūstam scenārijus tām filmām, kur bērni pamātes apceļ kā vien var.
Man ir audžudēls. Tagad viņam ir seši gadi. Nezinu, vai man vienkārši ir talants, ai vīrišķis patīk tik ļoti, ka esmu gatava uz jebko, bet mums izdodas. Mazais sākumā arī bija kaprīzs - izmantoja apjukumu un vīrieša neprasmi sadalīt uzmanību, viegli jau nebija un pa brīdim tiešām jutos lieka un domāju, vai man to vajag? Tagad esmu tik ļoti ar mazo saradusi, ka nekādas vainas.
Tagad rakstu un domāju, ko lai iesaku, ja nu tomēr mēģināsi.
Pirmkārt - vīrietim pašam ir kopā ar Tevi jāapsēžas un ar bērnu jāizrunājas par situāciju. Jā, mēs augām laikos, kad bērnam bija jātur mute un jāklausa uz vārda, bet pati gan jau aceries, cik nepatīkami tas bija. Mēs aprunājāmies, izstāstījām, ka mamma tagad dzīvos citur un tētim ir draudzene, kas dzīvos pie viņiem mājās. Un ka arī mazajam es būšu draudzene, ja ko vajadzēs, palīdzēšu. Pirmās dienas bija tramīgs, tad sarada ar situāciju.
Otrkārt - mēģini kļūt par bērna draugu. Viņam jāsauc Tevi vārdā un tikai, bez pielikuma mamma - tā bērns nebūs ne uz vienu apvainojies, jo zinās, ka Tu esi draugs, bet mamma ir mamma. Ja ko aizrādi, dari to mierīgā tonī, pat tad, ja viņš izlaistījis pa grīdu Tavas jaunās smaržas. Cūkukūts liela un materiālā skāde arī pamatīga, bet vispirms vajag pajautāt, kāpēc vņš tā darīja, ieteicams ieinteresētā, nevis nosodošā tonī - tā Tu sapratīsi viņa domu, bērns nekad neko nedara tāpat vien - visa pamatā ir ideja - to es vēl no savas bērnības atceros. Kad viņš būs izklāstījis savu labo nodomu, pastāsti, kāpēc tā nevajadzēja un ka tagad esi par to bēdīga - emocijas bērnam ir pats svarīgākais. Ja pati sāksi ar naidu, neko citu pretī nedabūsi. Izklausās grūti, bet grūti ir tikai tādos gadījumos, kad ar jauno balto kleitu, ko neuzmanības pēc esi pametusi uz dīvāna, pārskatīšanās pec ir saslaucīta uz galda izlijusī kola.
Trešais - ja neuzmetīsi lūpu par to, ka tēvs pa laikam pavada laiku divatā tikai ar bērnu, tiksi atalgota ar to pašu.
Pārējais jau kaut kā pēc situācijas, sākumā gan būs pagrūti, bet gan ieiesies...
Ja nu tomēr nolemsi mēģināt, novēlu veiksmi :) Man tagad ir jauka ģimenīte, gan jau Tev arī izdosies :)