Ja vēlies bezmaksas studijas - dodies uz Dāniju. Nav obligāti jāzin valsts valoda (vienīgi, ja mācīsies juristus vai diplomātiju). Ļoti viegli iekļūt, es zinu, ka man paziņa izmantoja StudyStart pakalpojumus un jau septembrī pārvāksies uz turieni. Cik esmu runājusi ar citiem latviešiem Dānijā, visi ir ļoti apmierināti, kursā ir kādi 10 cilvēki, visiem tiek pievērsta liela uzmanība, skolā ir daudz jāmācās, taču ir ļoooti daudz izklaides, arī pirmā nedēļa ir vienkārši iepazīšanās. Skolas ir ļoti starptautiskas, draudzīgas iebraucējiem, turpretim esmu dzirdējusi, ka Norvēģijā uz iebraucējiem skatās greizi, ir tikai mācības, nepatīkami laikapstākļi un vispār cita dzīves dinamika. Bet tas ir tikai viens gadījums, pieļauju, ka visi ir dažādi un kas vienam patīk, otram riebsies. No savas puses iesaku Dāniju. Taču jebkurā gadījumā, abās šajās valstīs mācības ir bezmaksas ar nodomu - viss ir ļoti dārgs, tādējādi valsts piesaista iebraucējus, kuri ir jaunie patērētāji un bezmaksas studijas atmaksājas ļoti ātri. Mēnesī ir jārēķinās ap 800-1200Ls, 800Ls tas ir pats minimums, mazs dzīvoklis, nekādas izklaides, skolas lietas, pārtika utt. Taču zinu arī, ka skola piedāvā darbu, piemēram, meitene strādāja Lego rūpnīcā un mēnesī nopelna 900Ls. No savas puses iesaku Dāniju. (Vari paskatīties sīkāk StudyStart, ļoti labi viss izstāstīts)