Ieberzāmies

Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
Lieta sekojoša- vīrs vakar nopirka jaunu/citu automašīnu caur ss.lv no privātpersonas. Apskates laikā un izbraucot mazu līkumiņu viss bija okei un mašīnu nopirka. Iepriekšējā īpašniece teica, ka viss esot ok, vienīgi sānu logs nestrādā. Tas būtu sīkums.
Braucot mājās pēc nepilniem 100km mašinas motorā iemetās "dzenis" tā rezultātā motors ir beigts. Un to nevar nobeigt pie pirmā brauciena. Vienvārdsakot- uz pārdošanas brīdi nedaudz pielaboja motoru, lai var iesmērēt pircējam.
Zvanījām īpasniecei un teicām, kas par lietu. Viņa ir gatava kompensēt 50 ls, lai gan tēloja, ka neko nezin par motora brāķi. Kas ir 50 ls, ja pats lētakais motors maksā 250ls tādai mašīnai+nomaiņa.

Zvanījām patērētāju tiesību centram, tur teica, ka šīs lietas jakārto caur juristu.
Tagad sazinājamies ar juristu un pēc kāda laika pakonsultēsimies ar viņu.

Kādai ir bijusi līdzīga pieredze? ko vēl varētu darī, kā atrisināt problēmu?
Gribētos visu atrisināt mierīgā ceļā un lietu izbeigtu, ja bijusī īpašniece kompensētu kaut vai 150 ls, bet viņa savu vainu noliedz.
12.07.2013 13:07 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Mans vīrs nav muļķis auto lietās.

Nu smieklīgi! :D Ja nebūtu muļķis, tad būtu sākumā uz apskati aizvedis.
12.07.2013 14:33 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
par lietotajiem auto - tas, ar ko rēķinos pērkot jebkuru auto, ir ap 200 ls pirmajam remontam automātiski. vienkārši pierēķinu norādītajai cenai .. un nav tik liela sāpe. ja sanāk mazāk - priecīgi,

tas gan, ar to ir járékinás!

es jau nesaku, ka muljkji, es vienkárshi saku ká nosargát savu maku. ja ir zinoshi cilvéki, palúdz, lai kaut par 5 ls atnák lídzi. un servisam es ar nepazhéloju naudinju, ieprieksh pierakstíjos, jo zináju, cikos skatíshos mashínu.
12.07.2013 14:34 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Pirkuma līgumam nav jābūt obligāti slēgtam rakstiski, galvenais ir pierādījumi, ka ir notikusi samaksa, šajā gadījumā būtu lieliski, ja būtu veikts pārskaitījums, tad jau varētu tālāk domāt par defekta pierādīšanu utt.
12.07.2013 16:00 |

Reitings 262
Reģ: 19.04.2013
ko var gribet ja nopirkat vagi pa tadu summu. cik maksaja ta ari kalpo.
12.07.2013 16:01 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Ja nav parakstīts pirkšanas-pārdošanas līgums, tad jāmeklē citi veidi kā pierādīt pirkšanas-pārdošanas faktu,piemēram, emaila sarakstes, sms utml. Ja arī to nav, tad pat pats labākais jurists nespēs jums palīdzēt šajā situācijā, bet nāksies vien norakstīt zaudējumus uz savu stulbumu un lētticību!

Nekad neesmu pirkusi mašīnas no privātpersonām - tikai autosalonos un jaunas - un pēc šāda veida stāstiem pārliecinos, ka mana izvēle ir bijusi pareiza, jo skopais maksā divreiz, naivais -trīsreiz, bet mulķis - pastāvīgi!
12.07.2013 16:02 |

10 gadi
Reitings 1554
Neviens nekad nevar dot garantiju mašīnai, kas nav jauna no salona, pat pēc diagnostikas nav garantijas, ka pēc 100 metriem viņai kaut kas nenotiks. Tapēc uzskatu, ka pats stulbākais ir pārdevējam jautāt, piemēram, vai līdz mājām aizbraukšu? Es kad pārdevusi esmu savas mašīnas, nekad tādu garantiju nedotu... Pircējam pašam jāapzinās, ka ja gribi būt pārliecināts par to ko pērc, aizved uz servisu... Vismaz varēs redzēt uzreiz pamanāmus "kasjakus"...
Bez tam ko dod parakstīts līgums? Līgumā taču parādās prece kuru pārdod un pa cik, šaubos vai kāds aprakstīs tādus punktus, par motora stāvokli, vai zobsiksnas maiņu... Tāds pārdevējs būtu muļķis, jo kā jau minēju, bieži auto salūzt vienā momentā, kaut gan pirms tam viss bija OK.
Gribās garantiju, tad jāņem jauna mašīna no salona...
19.07.2013 20:33 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Cosmo.lv apmeklēju brīvajā laikā, jo daudzās diskusijās, manuprāt, te atrodamas īstas "pērles" jeb rakstiski pieminekļi cilvēku aprobežotībai, infantilismam un trulumam. Ļoti reti izdodas lasīt kāda pieauguša un saprātīga cilvēka viedokli. Taču tieši tas man patīk šeit - iespēja pasmieties un jautri pakavēt laiku.

Haha, Klusais Smaids, tu man patīc, esam uz viena viļņa. :D :D :D

Par pirkumu - nesaprotu, par ko vispār autore sūdzas? Par ko? Par to, ka nemāk iegādāties auto? Es nesmejos par jūsu situāciju, skumji un stulbi, ka tā sanācis, bet, mīļie cilvēki, taču domāt līdz vajag! Ja tas nesanāk, nevainojiet citus.
P.S. Tas, ka sieviete piedāvāja kompensāciju, automātiski nenozīmē, ka viņa zināja par šo defektu.
19.07.2013 20:50 |

Reitings 576
Reģ: 06.06.2012
es arī ieberzos, lai gan bija līdzi cilvēks, kurš visu pārbaudija un sajēdza visas lietas, bet nezinu, kur viņš skatijās
Man arī motoram bija problēmas, bija aizdomīgi, tikko izieta TA, pārdevējs slavē un saka, ka ļoti laba,bet nu re kā beigās.

CSDD strādāja pazīstamie un pēc nummura noskaidrojām par avārijām,īpašniekiem ut.t
Bet tagad esmu to mašīnu esmu pārdevusi nākošajam, protams daudz naudas iegrūžot remontā. Patīkami jau protams nav, ka stāsta iet kā smērēts, sēdies un brauc, bet beigās tik dzīvo pa servisu
19.07.2013 20:56 |

Reitings 576
Reģ: 06.06.2012
tb - bija aizdomīgi, ka tik lēta :)
19.07.2013 20:57 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Kāds modelis un gads, mellene?
19.07.2013 20:58 |

10 gadi
Reitings 3706
Ja pircēji ir tik neiedomājami nekompetenti, tad tādiem, manuprāt, auto nemaz nav nepieciešams. Lai brauc tādi cilvēki, kuriem ir galva uz pleciem un acis īstajās vietās.

+1 Klusajam smaidam

Ir vai nav Tavs vīrs muļķis auto lietās, bet prasties aizvest mašīnu uz servisu jau vajadzēja.
Man pašai pus ģimene ir automehāniķi, bet ir bijuši gadījumi, kad apskatot tāpat uz vietas mašīnu, neredz visas problēmas.
Pie tam, ja nav jums līgums un naudu maksājāt uz rokas, tad nāksies vien sadzīvot ar sava lēmuma un neizdarības sekām.
19.07.2013 21:02 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Vajag pirkt placī caur dīleri. Viņi vismaz uzņemās kādu atbildību.
Man ir bijis kad sāk trinkšķēt granāta dažas dienas pēc pirkšanas - nomainīja.
Citai mašīnai pāris nedēļas pēc prkšanas nedarojās dīzelim viena sprausla, dīlers saremontēja par savu naudu.
Privātie biežāk mēģina iesmērēt sūdu. Un vispār pirkt LV ekspluatētu auto labāk nevajag, jo parasti "godīgais pārdevējs" nojāj to līdz klinķim un pārdot.
19.07.2013 21:05 |

10 gadi
Reitings 1554
Es vēljoprojām nesaprotu, ko Jums dotu līgums? Tas taču ir pirkšanas pārdošanas fakts, vai kādā līgumā esat atrunājuši mašinas stāvokli un vai kāds pārdevējs privātpersona dod garantiju lietotai automašīnai???? Jautāju intereses pēc!
19.07.2013 21:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!