Labriit!
Paldies meitenes par juusu komentaariem, spriedumiem, padomiem, par katru teikumu, ko esat uzrakstiijushas.
Es iemiileejos shajaa viirietii uzreiz, dikti impulsiivi. Vinjsh ljoti skaisti mani aplidoja, dariija taadas lietas, ko nekad neviens viirietis manis deelj nav dariijis, piem. daavinaaja kraashnjus ziedus uz darba vietu, uzdaavinaaja mums ar beerniem celjojumu uz siltaam zemeem, lai mees visi trijataa vairaak kopaa pabuutu, masiinas durtinjas vienmeer atveertas, kaa taadai princesii, un taadus vaardus, kaa teica, man nekad neviens nav teicis.
Un apmeeram peec pus gada, kad ar kaut kaadaam paaris mantaam ievaacaas pie manis, tad arii saakaas. Vinjsh ir biroja cilveeks, straadaa daudz, darbaa inteligents, pieklaajiigs un savaakts, bet peec darba naak maajaas paarsvaraa kaa puukjis. Juutu, darbs gandariijumu nedod, stress utt... peec daba vajag gandriiz katru, es uzsveershu... gandriiz katru vakaru lietot alkoholu, dzer viskiju ar kolu. Briivdienaas, ja ir kopaa ar draugiem, vajag piedzerties riktiiigi. Un tad saak uz aaru lauzties neapmierinaajums, stress, saaku kaitinaat es, beerni. Saak inscineet taas greizsirdiibas sceenas uz manu bijusho, uz maniem darba koleegiem. Katrs skandaals beidzas ar punkta pielikshanu no vinja puses Saak vainas un kluudas manii mekleet, kas mani njemshot ar diviem beerniem, un paari cerdesmit gadiem, parmetumi, cik vinjsh manaa labaa visa dariijis, to naudu, ko man devis lai es atdodot atpakalj, cik es nepateiciiga. Nu kaa tad vajag pateikties? Ejot iepirkties es vinju nekad neaizmirstu vienmeer ar daavaninju vinjam, parasti gan laika taa maz sanaak, jo tad saak kliegt, ko es tik ilgi tur pa veikaliem staigaaju, droshi vien ar kaut ko slepeni satiekos... un taadi paarmetumi. Katraa striidaa tiek maisiita iekshaa mamma, ar kuru man ir labas attieciibas, redz tagad mamma uzzinaashot, kaada es iisteniibaa esot.
Bet kaada tad es esmu? Censhos dariit visu, lai vinjsh justos labi un eerti, peec darba skrienu maajaas, lai sagatavotu eest, kad visi maajaas naak, mazgaaju, gludinu, sex, tad, kad veelas, vakaros pat iedzeru koppaa ar vinju, jo vinjsh jau neesot alkoholikis, kursh viens pats dzershot, beernus reizeem speciaali uz briivdienaam pie bijushaa aizsuutu, lai vareetu pabuut kopaa divataa un vinjsh atpuustos no stresiem. Garastaavoklis man driikst buut vienmeer tikai labs, savaadaak vinjsh prom braukshot. Kad zvanaas ar to otro, juutu, ka ljoti patiik, ka es aiz greizsirdiibas vai traka palieku, tad taads gandariits un apmierinaats seed. Vinjsh taccu miilot tikai mani....
Nu kaa var cilveeks pus gada laikaa taa mainiities, apgalvoja taccu, ka miil, soliija zvaigznes, gimeni, stabilitaati, pat kaazas...
Un es liidz vinja satikshanai arii nemekleeju nevienu! Es staaveeju viena! , bet stabiili uz zemes, man ir ljoti labs darbs, veseli, paklausiigi un gudri beerni, naudas zinjaa neesmu atkariiga ne no viena. Man vajag droshi vien, profesionaalu paliidziibu, jo pati netikshu ar sho staavokli galaa. Tad, kad mees guleejaam, vinjsh man vienmeer teica, ka veelas beernu no manis, ka tad miilees mani veel vairaak, bet nu.... ka vinjam vajadzeejis tikai to sajuutu, ka esmu staavoklii no vinja un vinjsh esot beerniem par vecu, ko cilveeki teiks...
Meitenes, nu esmu es stulbene, kaa dazzas rakstat, bet no miilestiibas taccu neviena nav pasargaata, es vienkaarsi no realitaates kaut kur aizpluudu un ticeeju vinjam...