padomi studijām

10 gadi
Reitings 343
Reģ: 16.06.2013
Sveikas!

Tātad, man arī ir laiks sākt domāt, ko darīt pēc vidusskolas. Mani interesē kaut kas ar datoriem saistīts, kaut kas radošs. Uz to pusi vairāk velk. Skatījos arī uz reklāmas pusi. Vairāk tieši Reklāma un Sabiedriskas attiecības, taču lasīju, ka šī profesija nav īsti aktuāla un tie, kas izmācās, pēc tam ļoti nožēlo, jo darbu grūti atrast. Nezinu gan,cik tā ir patiesība, jo neko par to daudz nezinu.
Varbūt kāda strādā kaut ko šajās jomās, vai vienkārši zināt kaut ko vairāk, lai mani apskaidrotu? ;D

Ceru, uz jūsu ieteikumiem.
Paldies!

Jauku dienu!
08.07.2013 16:38 |

10 gadi
Reitings 343
skaidrs, nu liels paldies Tev, ka apskaidroji visu kas un kā. Ja nu radīsies vēl kāds jautājums šajā sakarā, es ceru, ka varu Tevi traucēt. ;D :)
08.07.2013 22:00 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Esmu jau vairākkārt uzsvērusi un turpināšu uzsvērt to, ka nav vērts vadīties pēc pieprasītāko vai vislabāk apmaksāto profesiju topiem. Nav vērts studēt Inženierzinātnes, ja vidusskolā galīgi nepadodas eksaktie mācību priekšmeti. Nav vērts mācīties par tulku, ja valodas cilvēkam nepadodas. Universitātē neko nemācīs no pašiem pamatiem. Ir jābūt diez gan spēcīgiem pamatiem attiecīgajā jomā (IT - matemātika, informātika, fizika/ Tulki - valodas/ Arhitekti - zīmēšana, rasēšana/ Juristi - vēsture, runātprasme utt.), lai šo jomu turpinātu apgūt universitātē.
Viena pazīstama meitene pirms pāris gadiem teica, ka mācīsies valodas, jo skolā tās viņai īpaši nav padevušās, bet, ja Tu studē valodas, Tu vari strādāt praktiski jebkurā jomā. Tā nav. Katra joma var būt dziļi specifiska un ir jābūt perfektām valodas zināšanām, lai spētu tulkot gan elektronikas, gan nanoinženierijas, gan ekonomiska rakstura tekstus. Tāpat arī uzskatu, ka vislabākais žurnālists nav students, kurš absolvējis žurnālistikas studiju programmu, bet gan cilvēks, kurš ir profesionālis savā jomā (sporta žurnālists - sportists, ekonomikas žurnālists - uzņēmējs utt.).

Tātad, Difrenda, ja Tev padodas matemātika, informātika, fizika, ķīmija, tad vari iet studēt datorzinātnes un tiešām pretendēt uz labi apmaksātu karjeru nākotnē.

Tā kā pati esmu IT cilvēks, tad drīzāk varu ieteikt studēt Informācijas tehnoloģijas, nevis konkrēti programmēšanu vai datortehniku u.tml. Lai būtu par labu programmētāju, ir jābūt kaut kādam ķērienam uz to un izpratnei par programmēšanu pirms studiju uzsākšanas, jo arī programmēšanu universitātē nemāca no pašiem pamatiem. IT absolvēšana Tev dos iespēju strādāt par testētāju, sistēmanalītiķi, klientu konsultantu, programmētāju, datu bāzu projektētāju, sistēmu projektētāju, IT projektu vadītāju utt. u.tjp.
08.07.2013 22:00 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
atzimēs skolā pilnīgi neko nenozīmē.
08.07.2013 22:06 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
atzimēs skolā pilnīgi neko nenozīmē.

Atzīmes tiešā veidā varbūt arī neko nenozīmē. Bet atzīmes raksturo zināšanas (parasti) un zināšanas (vai ne-zināšana) skolā gan ļoti daudz ko nozīmē!
08.07.2013 23:12 |

10 gadi
Reitings 343
Paldies freya! :)

Tātad, Difrenda, ja Tev padodas matemātika, informātika, fizika, ķīmija, tad vari iet studēt datorzinātnes

- matemātika gan man nepadodas, tas biedē. Vēl ir tā, ka pati esmu jau veidojusi forumus utt., pati apguvusi, tā kā ar visiem tiem kodiem it kā man grūtības nesagādā. Grūti izlemt. Pagaidām tomēr sliecos vairāk uz reklāmu un SA. Bet gads vēl laika, kas zina, kas notiks pēc gada. :)

Prieks, ka esat tik aktīvas un sniedzat padomus! :)
09.07.2013 13:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits