Vulpes, o, jā, Latvijā, diemžēl, oficiantu zināšanu un prasmju līmenis ir zemā līmenī. Varbūt smalkākajos restorānos viss ir perfekti, bet ēdnīcās, kafejnīcās utt, kuras pat nav tajā zemākajā ieskrietuves līmenī, var tikai skatīties un brīnīties. Nerunāju par aukstu ēdienu vai to, ka galdu sāk novākt tad, kad tu vēl tur sēdi, tas ir zem katras kritikas. Vairāk tieši par niansēm, kas katram varbūt acīs nekrīt, bet zinātājiem gan. Žēl, ka labas manieres no apkalpojošā personāla puses tiek uzskatītas par ko nevajadzīgu un darbs padarīts kā pagadās un darīts tāpēc, ka vajag darīt, ar attiecīgo attieksmi un paviršību.
Nē, neesmu nez cik smalka vai piekasīga, tā sanāca, ka apguvu zināšanas arī par šo sfēru un daudzas lietas, kas agrāk man likās saprotamas un pieņemamas, nu manās acīs rādās pavisam citā gaismā. Aizejot un ēdnīcu, kafejnīcu, apkalpošanā varu noskaitīt vismaz 10 lietas, kas tiek darītas nepareizi vai pat nepieklājīgi, bet, ko nu par to. Attiecīgā iestādē sagaidu attiecīgu apkalpošanu un tas, ka ēdiens tiek pienests no nepareizās puses, nemaina tā garšu.