Ziniet, šis jebkurā gadījumā vienmēr būs koks ar diviem galiem!
Esmu izgājusi cauri no a-z (z bija beigas, bēres ;( ) cilvēkam, kurs ir alkoholiķis. Varbūt nedaudz savādāk, jo cilvēks nebija mans vīrietis, bet mans tēvs, bet arī no mātes viedokļa skatoties, situācija līdzīga.
Neviens viņu nepametām visus sos gadus, gan kad dzēra, gan kad nedzēra. Viņs tika gan lamāts (kad dzer), gan mīlēts, kad nedzēra. Viņā bija divi cilvēki - dzērajs un mīlošs tēvs un vīrs. Nožēloju tikai vienu lietu, kad pēc kārtējās dzeršanas viņu salamāju, jo es vairs nespēju izturēt, bet ai kā vajadzēja. Kāpēc? Jo tā bija mūsu pēdējā ilglaicīgā saruna, pareizāk sakot - bļaušana vienam uz otru, vai vairāk mana bļaušana uz viņu. Tad vēl pa starpu dažas nenozīmīgas telefona sarunas un tad slimnīcas zvans, kur pavēstija par beigām.
Pēc visa izietā cauri, iesaku jums nevis cīnīties ar alkoholiķi, bet sameklēt un saprast iemeslu, kāpēc viņs to dara. Katram tas ir savs. Es sava alkoholiķa iemeslu zinu, vienmēr esmu zinājusi, tāpēc nenožēloju, ka nepametām vinu, bet esmu ārkārtīgi dusmīga uz vinu, ka viņs no mums aizgaja (lasīt: nomira).
Dzeršana ir tikai sekas.