Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Uzņēmēji Latvijā ir idioti ! Part II

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Gribētu parunāt par vienu tendenci ko esmu ievērojusi darba sludinājumos intervijās. Un tā ir uzņēmēji prasa ‘’ Kādu algu jūs vēlētos saņemt mūsu uzņēmumā’’

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.
Ja jūs badā nemirstat ieteiktu izvairīties no šādiem ‘’ gudrīšiem ‘’ uzņēmējiem , kas uzdod tik stulbus jautājumus, jo jau pirmajā tikšanās reizē čakarē jums smadzenes. Izliekoties gudrāki nekā patiesībā ir.

Mana atbilde šādiem uzņēmējiem ir parasti tāda, kad es esmu izvēles pozīcijā un VIŅIEM MAN ir jāpaskaidro par pelnīšanas iespējām viņu uzņēmumā un ES esmu tā kura izvēlēsies pieņemt šādu darba piedāvājumu vai nē.

Un tad nu ir lielas acis un izbīle, ka kāds viņus var atklāti kritizēt jau pirmajā tikšanās reizē un pataisīt par pilnīgiem muļķiem. Tikai protams tādus neviens darbā neņems, visiem vajag nožēlojamus vergus. Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

Bet lai nu kā tas tikai pierāda, ka Latvijā vēl joprojām ir par daudz cilvēku un par maz ir aizbraukuši, ja uzņēmēji atļaujās cilvēkus čakarēt šādā veidā. Jo tad kad neviens nepieteiksies uz viņu vakancēm un visa Latvija būs pustukša tad tikai laikam sāks novērtēt cilvēkus kā cilvēkus šajā valstī.
04.07.2013 18:12 |

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Kāpēc jūs man visi cenšaties piešūt to, kad es prasītu baigo algu ? Nav apnicis viens un tas pats ?

Runa vispār nav par to, un algas apmēra prasīšanu runa ir par principu, kāpēc uzņēmējam jāprasa cik es '' vēlos '' saņemt. Vēlēties jau var daudz ko, bet kā būs tā būs tāda atbilde neder ? Sāks strādāt un tad atbilstoši savām spējām. Tāda arī neder ?

Uzreiz sāksies lielā psihoanalīzē kad es esmu vienaldzīga pret savu darbu utt. Nu kas *** par sviestu? Cilvēks nevar zināt cik viņš pelnīs kamēr nav sācīs strādāt to var tikai minēt.

Ko tie uzņēmēji grib lai uzminu vidējo algu viņu uzņēmumā ? Nafig tāds stulbs jautājums jāuzdod.

Cik tu ''vēlies saņemt'', ja vēlies par daudz slikti, par maz atkal slikti ? Bet nezināt ko vēlēties nedrīkst ?
05.07.2013 12:28 |

Reitings 338
Reģ: 03.02.2011
Kad runājam par kaut kādiem bezkvalifikācijas darbiem, tad, protams, ņems lētāko pērtiķi. Nav jābaidās teikt, cik vēlies. Vislabāk to pateikt jau pašā sākumā un piekodināt, lai nemaz netērē abu pušu laiku vairāk, ja nevēlas, nav spējīgi tik daudz atskaitīt.
05.07.2013 13:00 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
becky, tas, ka uzņēmums apgroza miljonus, vēl nebūs rādītājs, ka darba devējs būs dāsns un labi maksās... Palasiet kaut vai to par to pašu izlielīto Latvijas superveiksminieku Grindex, ko paši uzņēmuma darbinieki raksta;)
05.07.2013 14:27 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
lasu un brīnos.

jautājumu par vēlamo atalgojumu jautā lielākajā daļā interviju kādā no kārtām ne tikai LV, bet arī ārpus šīs valsts. un tā ir normāla prakse. ja tu jautā - kā lai zaļš gurķis zina, cik prasīt? nu paņem papēti nozares statistiku, paskaties atsauksmes, forumus - tak jebko, kas ataino informāciju no konkrētiem uzņēmumiem vai sektora kopumā + novērtē savas zināšanas un ieguldījumu uzņēmuma attīstībā.
uzņēmējs šo jautājumu uzdod, lai saprastu, vai vispār var atļauties kandidāta prasīto atalgojumu. jā, protams, daudzkārt tiek nolīgts cilvēks, kas prasījis vismazāk. bet, ja es eju un prasu, tad tas pa lielam ir līmenis, ko gribu saņemt. ja darba devējs to man nevar sniegt - paldies, iešu un meklēšu tālāk, jo par desumaizes tiesu strādāt negribu un katrs nākamais amats manā izpratnē jānodrošina ar augstāku atalgojumu.
personīgā pieredze - visās darba vietās man ir piedāvāta lielāka alga nekā esmu prasījusi. nesūdzos. un par uzņemējiem un ārvalstu kompānijām neko sliktu teikt neuzdrošinos.
05.07.2013 16:48 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Antonello, nu jā, laikam Grindex darbiniekiem ir tik daudz brīvā laika, ka to var droši izmantot, rakstot nievājošos komentārus par darba devēju. Otrkārt, nu nepatīk tas Grindex, nu tak lai iet pie cita onkuļa strādāt!
05.07.2013 20:04 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits