Uzņēmēji Latvijā ir idioti ! Part II

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Gribētu parunāt par vienu tendenci ko esmu ievērojusi darba sludinājumos intervijās. Un tā ir uzņēmēji prasa ‘’ Kādu algu jūs vēlētos saņemt mūsu uzņēmumā’’

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.
Ja jūs badā nemirstat ieteiktu izvairīties no šādiem ‘’ gudrīšiem ‘’ uzņēmējiem , kas uzdod tik stulbus jautājumus, jo jau pirmajā tikšanās reizē čakarē jums smadzenes. Izliekoties gudrāki nekā patiesībā ir.

Mana atbilde šādiem uzņēmējiem ir parasti tāda, kad es esmu izvēles pozīcijā un VIŅIEM MAN ir jāpaskaidro par pelnīšanas iespējām viņu uzņēmumā un ES esmu tā kura izvēlēsies pieņemt šādu darba piedāvājumu vai nē.

Un tad nu ir lielas acis un izbīle, ka kāds viņus var atklāti kritizēt jau pirmajā tikšanās reizē un pataisīt par pilnīgiem muļķiem. Tikai protams tādus neviens darbā neņems, visiem vajag nožēlojamus vergus. Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

Bet lai nu kā tas tikai pierāda, ka Latvijā vēl joprojām ir par daudz cilvēku un par maz ir aizbraukuši, ja uzņēmēji atļaujās cilvēkus čakarēt šādā veidā. Jo tad kad neviens nepieteiksies uz viņu vakancēm un visa Latvija būs pustukša tad tikai laikam sāks novērtēt cilvēkus kā cilvēkus šajā valstī.
04.07.2013 18:12 |

Reitings 89
jo viņi nosaka maksimālo robežu, cik konkrētam cilvēkam var maksāt. Teiksim no 800 - 1200. Ja cilvēks nosauc virs 1200, viņi uzskata, ka tāatad šo cilvēku visdrīzāk nevar atļauties.

Tad maksimālā robeža ko var maksāt ir 1200, bet beigās izrādās ka to nevera samaksāt tav varbūt tā maksimālā robeža ir 800 ? Ā nu man viss skaidrs ak es muļķe !

Tev nav grūti dzīvot - tik negatīvi uztverot pasauli un tik rupji izturoties pret apkārtējiem?

Nē patiesībā tā ļauj izvairīties no meļiem un liekuļiem, ļoti noder dzīvē, lai nesapītos ar visādiem gnīdām apejot viņus pa riņķi !
04.07.2013 18:46 |

Reitings 89
tad pieļauju, ka mani neņēma, jo lūdzu zemu algu

Tas nav fakts līdz ar to tas nav arguments, uzprasi painteresējies gan jau čūskas zem akmens atklāsies :D
04.07.2013 18:49 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Infinity, uzņēmumā, kas apgroza vairākus miljonus gadā un sekretāre ne tikai pienes kafiju, ~500ls.
04.07.2013 18:49 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Eseldy, protams, ka nav fakts. Bet mani tas neuztrauc, jo man maksā vairāk, nekā es biju cerējusi. Kā jau teicu - zinu, kādas algas ir manā jomā.
04.07.2013 18:51 |

10 gadi
Reitings 13809
Tev nešķiet, ka uzņēmējiem arī nauda nekrīt no gaisa? Un 1000 LVL Latvijā ir laba alga! Bet pie mums jau studentiem ir tādas ambīcijas, ka viņi uzskata, ka pietiek ar augstskolas diplomu, lai saņemtu tik lielu algu. Nu nav te Skandināvija.
04.07.2013 18:51 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Nav jau tā,ka ņem darbā to ,kurš nosauc viszemāko algu. viņi arī skatās kāds cilvēks un vai tiks, derēs darbam. esmu bijusi uz grupas darba intervijā un nav tā,ka interese radās par to cilvēku, kurš nosauca viszemāko algu. protams,ka var būt arī kāds ņem vienalga ko,ka tik zemāku algu jāmaksā, taču var gadīties,ka darba ņēmējs pats būs zaudētājs, jo neiegūs pietiekami labu darbinieku
04.07.2013 18:54 |

Reitings 89
Bet pie mums jau studentiem ir tādas ambīcijas, ka viņi uzskata, ka pietiek ar augstskolas diplomu, lai saņemtu tik lielu algu

Runa nav par to ! Katrs pelna atbilstoši savām produktivitātes spējām.

Runa ir par to kad uzņēmējis ir negodīgi smadzeņjākļi, kas rīvē rociņas cerot iegūt naivāko produktīvāko muļķi.

Tikai vairāk sev un mazāk pārējiem viss kas viņiem interesē !
04.07.2013 18:54 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Anne! nav jau runa par 1000ls, taču ir tādi darba devēji,kuri pat nav gatavi maksāt minimālo algu
04.07.2013 18:57 |

10 gadi
Reitings 13809
Protams, dzīvosim stereotipu pasaulē:
1) uzņēmēji ir negodīgi
2) vīrieši ir cūkas;
3) krievi slikti cilvēki
4) musulmaņi nelieši
5) utt

un domāsim, ka tādi ir VISI.

Ko Tu pati dari, lai mainītu situāciju? Sēdi cosmo un čīksti, ka darba devēji ir cūkas, cosmo meitenes ir muļķes (to var secināt no Taviem komentāriem).

Vispirms sāc ar sevi un tad ceri, ka mainīsies apkārtējie.
04.07.2013 18:59 |

Reitings 10475
Anne, viņa tevi novedīs līdz savam līmenim un sakaus ar pieredzi! :D
04.07.2013 19:01 |

10 gadi
Reitings 13809
sniegpulkstenīte,protams, ir arī tādi.

Bet man liekas, ka tie uzņēmēji, kas nevienam negrib maksāt pienācīgu algu rodas no tādiem cilvēkiem kā tēmas autore.
04.07.2013 19:01 |

10 gadi
Reitings 13809
becky, Tu saki? :D
04.07.2013 19:02 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Ļoti nepatīk saukt vēlamos ciparus darba intervijās.

Jo, ja būs vienlīdzīgi kandidāti, viens pateiks ka būtu ar mieru pa 350 Ls.
Bet otrs pateiks, ka sākot no 300 Ls.

Protams ka pieņems to kas jautāja mazāk.
04.07.2013 19:03 |

Reitings 10475
Anne, tas tā ir manā darba vietā!
04.07.2013 19:07 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Un vienīgais, ko šāds jautājums liecina par uzņēmēju ir tas, kad viņš pats negrib domāt un konkurēt attiecīgi pret pārējiem uzņēmējiem stringri nosakot cik viņa uzņēmumā var pelnīt.

Te iet pēc principā '' darbinieks pras darbniniekam Ā tu piekriti par tik strādāt LOL es gan prasīju vairāk'' totāls muhļīšanas un smadzeņu raustīšans princips meklējot muļķus.

Nekas cits tur nav. Uzņēmējiem interesē, produktīvs darbinieks un pēc iespējas mazāk viņiem maksāt.

UN šis ir tāds netīrs triks ko viņi izmanto, kas atspoguļo viņu '' personību'' kas ir visnotaļ naudas kāra un mantkārīga.

Jā, es uzdodu šādu jautājumu. Un man nav nevienam jātaisnojas - galu galā esam brīvā tirgū. Varu atļauties to darbinieku (un - ir tā vērts?) - ņemu, nevaru atļauties - lai meklē pats, kur un kam viņš ar savu prasmju un prasību attiecību ir vajadzīgs. Ja cilvēks uzskata, ka viņam ir jāpelna daudz, ir vai nu pieredze vai arī tukšas ambīcijas. Tieši to ar šādiem jautājumiem cenšos noskaidrot.

Nu, ja autore ir tik ļoti nemantkārīga un principiāli nerīkojas līdzīgā veidā, tad acu priekšā uzburas aina. Iet autore pa tirgu un ierauga cilvēku, kurš pārdod, teiksim, zemenes par Ls. 0.90, autore saka: "Pērku tavas zemenes, bet nevis par Ls. 0.90, bet - par Ls. 1.50, jo aiz stūra tādas pašas tirgo par tādu cenu!"

Cita starpā īpaši gudrajiem gribu pastāstīt, ka jebkurā nozarē ir haizivis, ir vidējie un ir mazie uzņēmumi. Katra spējas maksāt ir atšķirīgas. Jā, arī man ir šoferīši klārējuši: "Bet tur vācietis savējiem maksā 1400!" Tad uzreiz ir pretjautājums, ko tad tu, draugs, šeit vēl dari? "Āāāāāāā, bet tur jau rinda stāv, tur jau iekšā nevar tikt." Nu, tad jautājums ir izsmelts - tādu vietu ir katastrofāls mazākums un tiek tādās tikai izredzētie. Citās vietās maksā, cik nu kurš var. Punkts. Negribi strādāt - ej un gaidi aiz vācieša vārtiem, bet man te smadzenes nečakarē!
04.07.2013 19:09 |

Reitings 89
Bet man liekas, ka tie uzņēmēji, kas nevienam negrib maksāt pienācīgu algu rodas no tādiem cilvēkiem kā tēmas autore

Tu atkal izrauj no konteksta. Es saviem darbiniekiem noteiktu algu attiecībā pret citiem uzņēmējiem. Censtos pievilināt labākos no labākajiem maksimizējot peļnu uz kvalitāti un attīstību.

Un visi no tā iegūst, es nejautātu darba ņēmējiem, '' Nu vergs par cik esi gatavs strādāt lol ha haha zini latvijā bezdarbs nepaņemsi tu paņems cik ha haha nu nu cik teiksi vergs ? ''
04.07.2013 19:09 |

Reitings 89
Melns Transport pārvadājumos strādā ? Kā ar nodoklīšiem cik aploksnītē cik uz papīrīša ?

Pazīstams cilvēks strādāja par šoferi aiztinās uz Zviedriju, te Latvijā viņu nepārtraukti esot uzmetuši !

Kā tev kādreiz ir aizmirsies samaksāt ? :D
04.07.2013 19:13 |

Reitings 10475
Akk, es sajaucu Annes jautājumu ar Infinity jautājumu! :D

Anne, nu bet! :D
04.07.2013 19:15 |

Reitings 89
Oficālo jau samaksā, bet to otro daļu zem galda bieži aizmirsa samaksāt un tikai šefiņš braukā ar glaunu mašīnu un rausta pleciņus. Un neies jau sūdzēties, ka viņa firmā nemaksā zem galda atlikušo daļu, atlaidīs nabagu.

Aiztinās uz Zviedriju tur viss sakārtots un dzīvo laimīgs un pelna Labi !

Man sāk Likties ka te Latvijā uzņēmējiem, šis bardaks valstī tīri labi iet pie sirds.
04.07.2013 19:16 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Melns Transport pārvadājumos strādā ? Kā ar nodoklīšiem cik aploksnītē cik uz papīrīša ?

Pazīstams cilvēks strādāja par šoferi aiztinās uz Zviedriju, te Latvijā viņu nepārtraukti esot uzmetuši !

Kā tev kādreiz ir aizmirsies samaksāt ?

Īsumā mans princips ir: "Kāda ir attieksme pret mani, tieši tādu pašu attieksmi darbinieks saņem pretī" Neesmu no tiem, kuri ļauj komunistiem, zagļiem un dīkdieņiem sev čurāt uz galvas. Un uz kašķi pirmais neeju, ja vien cilvēks ir gatavs uzklausīt, kur un kā ir jāpakoriģē attieksme pret veicamajiem pienākumiem.
Un varbūt paskaidro, kāpēc par nodokļiem tik ļoti uztraucies? Proletariāta sauklis: "Atņemt un sadalīt!" sirdij tuvs?
04.07.2013 19:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits