Es nedomāju to ka regulāri, bet nu ja cilvēks labi ja 1x nedēļā izskrien mazu distanci, lēnām, tad neredzu jēgu ieguldīt apavos kas maksā dārgi, protams, vislabākais ir pirkt sportam piemērotus apavus, bet daudzkas no tā visa ir tīrais mārketings.
Pasaules ātrākie skrējēji savos ciemos, prom no civilizācijas skrien ar kailām kājām, vai ar kaut kādām ādiņām apvilktām sandelītēm, labi viņa kājas veidojušās tiem apstākļiem, tomēr tas daudzkārt apgāž to vai apavi ko velkam skrienot ir tiešām tādi kādus tos pasniedz, ka bez tiem nu nevar, apšaubu, vairums skrējēju arī ar ļoti labiem apaviem saskaras ar problēmu, ka noiet kājām nags utm. arī rodas ceļu locītavu problēmas, tātad 100% nevar teikt ka apavi noteiks to vai tev radīsies veselības problēmas vai nē, tam ir daudz citu faktoru, nevar pieņemt faktu ka apavi ir galvenais šo problēmu cēlonis. Turklāt vēl jau svarīgs segums, asfalts to visu pastiprina, visdrīzāk ja gribam novelt vainu uz šīm problēmām, tad es vairāk sliektos, ka tieši asfalts, trieciens tās rada, pat ja ir ideāli apavi, tā var būt, un pati pirmā, protams, cilvēka fizioloģija, tur var būt da jebkāds segums, apavi bet ja cilvēkam kaut kas nav, tad nav. Bet tas ir tik gari diskutējams, ka man nav laika, un protams nevajag riskēt ar savu veselību vajag pirkt labus apavus, bet tas 100% negarantē ka tev būs ideāla veselība jo tev ir labi un dārgi apavi.