Ir variācijas, atkarībā no piedevām.
Ejošākā man ir ar čili un garnelēm.
Pamatā:
Sagriežu ķirbi, nomizoju, sagriežu dažus kartupeļus, burkānus, lieku lielā pannā apcepties kopā ar ķiplokiem un sīpoliem un čili, ja tas variants, līdz izdalās aromāts.
Lieku katlā, mazā ūdens daudzumā vārīties līdz viss šķīsta ārā. Kamēr vāru, pielieku arī laurlapu, ko pirms blenderēšanas izņemu.
Visu sablenderēju, klāt kausēto sieru, sablenderēju vēlreiz.
Pieberu garneles, uzsildu līdz burbulim.
Vēl labs variants ir bez čili un garnelēm, bet, tad uzcepu tādu kā siera kraukšķi (plāksnītes) - Rimi receptēs atradu tādu variantu. Un ēd kopā, to kraukšķi piekožot, kā maizīti, bet ne gluži :D