Ogļhidrātu maiņa ir nesaraujami saistīta ar tauku maiņu: ja enerģijas zudumus nekompensē ogļhidrāti, kas tiek uzņemti ar pārtikas produktiem, organisms sāk "pārkausēt" tauku rezerves, pārvēršot tās cukurā.
ja enerģijas zudumus nekompensē ogļhidrāti, kas tiek uzņemti ar pārtikas produktiem, organisms sāk "pārkausēt" tauku rezerves, pārvēršot tās cukurā.
Ja dienas uztura devā ir pietiekami daudz ogļhidrātu, olbaltumvielas tiek izlietotas minimāli, tātad to trūkums izraisa proteīna paaugstinātu patēriņu un nenovēršami provocē olbaltumvielu enerģētisko nepietiekamību.
ja enerģijas zudumus nekompensē ogļhidrāti, kas tiek uzņemti ar pārtikas produktiem, organisms sāk "pārkausēt" tauku rezerves, pārvēršot tās cukurā.
Kā organisms, OH neuzņemšanas variantā, var taukus pārkausēt cukurā? Kkāds murgojums!
par tiem āboļiem.. es nezinu, es vienmēr ābolus saucu par āboļiem, tā mīļāk