Labrīt!
Tām meitenēm, kas šausminās par to kā cilvēki tiek līdz svaram, kas sastāv no trīsciparu skaitļiem, varu tikai teikt, ka katram stāsts ir dažāds, bet lielākoties tā ir nenormāla kāre pēc ēdiena. Tikai retos gadījumos tā notiek nopietnas slimības dēļ.
Par mani. Arī es savulaik svēru trīsciparu skaitli. Kā es līdz tam nonācu? Viens gads, kas pavadīts pie vecmāmiņas bija pamatakmens. Jau no 5 gadu vecuma biju, tā teikt, apaļīgs bērns. 12 gados, ja nemaldos svēru 80 kg. Tad mamma mani aizveda uz akupunktūru (no kuras īsti jēgas nebija, jo paralēli lika ievērot drastisku diētu, kas šīs dienas acīm skatoties, īsti nebija pareizi). Rezultāts, laikam bija kādi mīnus 5 kg. Pēc šī turpināju ēst kā ierasts - skolā bulciņas un citi gardumi, mājās ēdieni, kuru sastāvā obligāta ir mērce. Un tā līdz 16 gadiem, kad kāda kaimiņienes draudzene (tajā brīdī šķita nepieklājīga vecene, ja godīgi) norādīja kā es savā vecumā tik resna. Viņa ieteica nopirkt grāmatu "Atkinsa diēta" un pamēģināt ko darīt lietas labā. Pati esot tā notievējusi par 20 kg. No sākuma apvainojos, jo tā bija pirmā reize, kad kāds pateica acīs, ka esmu resna. Dabūju bibliotēkā grāmatu un jau tajā pašā dienā devos ar mammu uz veikalu. Tā bija reāla ekspedīcija! Ne es par kalorijām ko diži zināju, ne pārējām uzturvielām. Vasaras laikā zaudēju 17 kg. Līdz 18 gadu vecumam tiku līdz 75 kg. Palēnām un ne bez aizķeršanām. Protams, Atkinsa diētai ir blaknes, kas man ne īpaši tīk, tādēļ mēģināju tālāk tikt ar kaloriju skaitīšanas un, protams, sporta palīdzību. Pašlaik mazākais svars, kas man ir bijis (tiesa gan uz neilgu laiku un ar L.Neimanes palīdzību) ir 64 kg. Pie mana 172 cm auguma bija tīri ok. Tagad gan esmu palaidusies un jau 5 gadus nemainīgi sveru 75 kg.
Pašlaik ir mērķis atgriezties pie ideālā svara. Ceru, ka izdosies. Visiem tiem cilvēkiem, kuru svars sasniedz 3ciparu skaitli ir savs stāsts. Jautājums, vai ir gribasspēks un atbalsts no līdzcilvēkiem, kas palīdz tikt pie veselīga svara.
P.S. Arī es pusaudža gados domāju, ka es tik apaļa, jo man jau ir kāda kaite, kas liedz būt tievai. 22 gadu vecumā man veica vairogdzidzera pārbaudi, atklājot, ka nevis man kāda slimība liedza būt slaidai, bet gan nepareizs uzturs.
Jauku dienu visām!