YORK, tāds atvemšanas sindroms bija pusaudžu gados, gadiem ritot jau ņēmos prātā, bija svara problēmas, jā, agrāk svēru 75kg uz 171cm, sāku sportot, it kā viss kārtībā, bet es vispār NEKO nesajēdzu no uztura, man aizvien šķita, ka griķu diētas ir baigi ok un, ka ir burvīgi noēsties 2 dienas un tad 2 dienas neēst nemaz. Kā tiku galā? Es šaubos, ka esmu 100% tikusi galā, es aizvien varu apēst 5 saldējumus no vietas :D
Bet starpība ir tajā, ka pasarg Dievs, neko neatvemju, nekādas caurejas zāles, protams, ka gadās pierīties, es joprojām domāju, ka nelielas mentālas problēmas man ir, BET fitness visu ir pagriezis uz krietni labāku pusi. Nu, piemēram. Es ieeju veikalā ar domu, gluži kā tu - ja jau norāvos, tad jau lai uz pilnu banku, bet vairs nevaru nopirkt tos super sliktos našķus - čipsus, majonēzīgos salātus, vienkārši nespēju vairs tā, jo zinu, ka tas nenāk par labu veselībai. Es sāku skaitīt uzturvielas, tas diezgan labi palīdz sabalansēt.
Ja gadās traki noēsties (man tā gadās TIKAI tad, ja lietoju alkoholu bonusā, viena glāze vīna un aiziet), tad nesodu sevi nekādā gadījumā, protams, ka ir reizes, kad morālās paģiras liek manīt, bet nekas, tad jāaizet pagulēt, pasportot un jāuzsit pa plecu, cik stipra esi, ka pēc tik daudziem kritieniem, vēl spēj celties. Jo nav jau viena mērķa, mērķis ir dzīvesveids un, kuram gan visas dzīves nogrieznī nesanāk kļūdīties.
Man ļoti pratīgs šķiet womankind ieteikums kā uztvert ēdienreizes, bet diemžēl, ja cilvēkam tā ir emocionāla problēma, tad nu ļoti grūti ir ieviest kādu sistēmu, jo kad pienāk rīšanas lēkme, tu 100% nedomā ar galvu, to nevar tā kontrolēt, tur jāārstējas. Tev vienkārši jāsaprot, ka tev nav jāsoda sevi, ka ēdiens nav nekas slikts un nedomā par zupas bļodu, tā ir tikai ZUPA! Ja tev tajā brīdī gribās ēst, tad paēd, neko, neko neaizliedz, pa solītim, lēni, prātīgi, ieklausies - vai viss pietiek, lai neattopies Dantes elles lokā jau atkal.
Tu saki par svinībam- nu, lai! Svini un apēd to kūkas gabalu, tas taču nekas, tieši tāda jau ir dzīve - ne vienmēr tu visu ieliksi sistēmā, tev jāmēģina iekļaut savi mērķi tajā visā un tas ir pats galvenais, kāds ir tavs mērķis?