Arī mana kārta šeit ciemoties!
Visu mūžu ir bijis labs dzīvesveids, ēšanas paradumi un vielmaiņa. Jā, saldumi vienmēr ir bijuši topā, bet pietika ar vienu cepumiņu un viss, neko negribējās.
Taču pagājušajā gadā viss mainījās, kad izlēmu, ka gribu nomest kādu kilogramu. Iesēžoties diētā un aizliedzot sev ēst to ko gribu un kad gribu, lika man saskarties ar tādu lietu kā kompulsīvā pārēšanās. Varbūt nedrīkst sev uzstādīt tādu diagnozi, bet nu, neko citu par sevi attiecināt nevaru. Kopš februāra ir trīs dienu rīšana līdz sliktai dūšai, tad caurejas zāles un divu dienu badošanās, atkal 2 dienu pārēšanās un viena badošanās un tā nepārtraukti.
Katru vakaru eju ar domu gulēt, ka viss, rīt sākšu jaunu dzīvi, šodien pēdējo reizi pierīšos un tas nekad neatkārtosies. Protams, nekas neizdodas. Kā rezultātā pie 175 cm ir 65 kg(pagājušajā vasarā bija 57kg) un neregulāras mēnešreizes.
Kāpēc esmu šeit? Jā, protams, gribu tikt pie sava ideālā svara, bet pats galvenais gribu atkal iemācīties pareizi ēst, pareizi dzīvot.
Gribēju pakonsultēties par savas ēdienkartes pareizību:
Brokastis: mājas siers/auzu putra(uz ūdens bāzes)/olas
Pusdienas: dārzeņi(mīļākais ēdiens kabaču sautējums)+gaļa/zivs/dārzeņu/frikadeļu zupa
Vakariņas: mellenes ar jogurtu/biezpiens/dārzeņu salāti ar eļļu
Ja gribas kko starp ēdienreizēm: burkāns/gurķis/ābols
Vai tā būtu laba ēdienkarte? Vai kkas ir nesabalansēti?
Varu piebilst, ka dzīvoju laukos, praktiski no 8 rīta līdz 8 vakarā strādāju ārā-pļauju, ravēju, roku, laistu dārzus/puķes, kārtoju māju, pastaiga ar suni, mēģinu vismaz stundu dienā peldēties, vismaz pusstundu braukt ar velo, vingrot, taisīt presītes, dzeru daudz ūdens.
Vēlējos arī pajautāt: no vēdera apjoms parasti krīt lielā ātrumā, bet dibens, augšstilbi it jūtami apvilkušies ar tauku slānīti, virs ceļgala ir straujs ,,uzpampums?" ar tauciņiem. Es drīkstu skriet? Man ļoti bail, ka mani gurni paliks vēl lielāki.
Paldies par atsaucību! :)