Man arī PCO, pārlieku tieva neesmu bijusi nekad (nu pēc Cosmo standartiem vienmēr esmu bijusi resna :D ). Biju absolūti normāla, bez liekā svara, bet nu pa normāla svara augšējo robežu dzīvojos. Konstatēja PCO, centās izārstēt ar hormoniem, nekas nemainījās. MR bija kādas 3-4x gadā, kamēr lietoju tabletes, bija ok, kā pārtraucu - viss vecajās sliedēs. Sagribējām bēbi. Māsa paskatījās manas olnīcas...pateica, ka viena ir ok, otra izteikti policistiska, ka jāmēģina mazliet zaudēt svars. Pat 3% svara zudums varot līdzēt. Tad kaut kā sanāca, ka dzīve pēkšņi kļuva krietni aktīvāka, pārvācāmies uz citu valsti, izoperēja žultspūsli...rezultātā zaudēju 10-15kg...un dienu pirms vizītes pie neauglības speciālista, kur bija plānots ar manu hormonu disbalansu cīnīties, uzzināju, ka esmu stāvoklī.
Pag. gad., kad biju LV māsa atkal skatījās manas olnīcas. Tad bija ļoti liels liekais svars - ~95kg, 168cm. Atkal tas pats storijs - viena olnīca smuka, otrā izteikts PCO, man pat bilde ir ar smukām "krellītēm" pa visu olnīcas perimetru. MR it kā ir, bet cikls ļoooooti garš. Nu neko, hormonus negribēju, jācīnās ar svaru.
Nu uz doto brīdi atkal esmu normālā svarā, pie augšējās robežas gan (69kg,168cm), bet tomēr. Lietoju naktssveces eļļu un ptu-ptu-ptu, lai arī cikls diezgan garš, bet MR ir puslīdz regulāras un ciklam ir tendence saīsināties. Pēdējos 4-5 mēnešus arī MR ir bijušas katru mēnesi. Jūnija beigās būšu LV un atkal likšu māsai skatīties olnīcas, jo plānojam otru bēbi un jāskatās, kas tur notiek. Baigi ceru, ka mana labā olnīca būs sasparojusies.
Bet ar PCO ir tāds apburtais loks..PCO bieži rodas no palielināta svara, bet PCO kā tāds kavē svara zaudēšanu...tad nu sanāk tāds riņķa dancis, bet PCO galīgi nav iemesls, lai uztrauktos par neauglību...nu vienīgais, ja tur galīgi viss ir ļoti trakā stadijā, bet arī tad brīdī, kad sieviete ir gatava ieņemt mazo, veic nelielu procedūru/operāciju, kuras laikā sadursta olnīcas apvalku, lai olšūna var izkļūt brīvi laukā (PCO to neļauj darīt) un bieži tas nostrādā un bebiks piesakās. Bet ir vēl ļoti daudz veidi kā ar to cīnīties un tikt pie mazā.
Bet vispār, es pie ārstes, kas 21. gadsimtā PCO gadījumā mētajas ar vārdiem - neauglība - vairs neietu...un, ja tomēr ietu, tad 100% pakonsultētos vēl ar kādu speciālistu. Jā, var būt grūtāk palikt stāvoklī, jā, var un ir nepieciešama ārstēšana, bet ļoooooti daudzām sievietēm mūsdienās vismaz vienā olnīcā ir PCO un ļooooti daudzas no viņām veiksmīgi tiek pie bebikiem. Ārstēšana vēl nav uzsākta, nekas vēl nav darīts, bet sievietei jau pasaka, ka bez maz neauglīga...šausmas. Saprastu, ja jau nez...5 gadus bez rezultātiem cīnītos, bet ne jau nu brīdī, kad tikko konstatēta šī problēma.