Patiesība par Turību

Reitings 53
Reģ: 01.07.2013
Šis diskusijas temats jau droši vien visiem ir apnicis, atvainojos par to, bet es esmu izvēles situācijā un cenšos uzzināt jebko, kas tad īsti ir ar to Turību. Es biju izlēmusi studēt tur sabiedriskās attiecības, biju atvērto durvju dienā, tur viss ir skaists un jauks un iespaids man palika patiesi labs. Iepriekš biju, protams, pārmeklējusi visu internetu krustu šķērsu, cenšoties saprast kāpēc Turībai ir tik slikta reputācija, bet nekur neatradu tiešus pierādījumus, visi tikai runā, bet neko konkrētu nevar pateikt.
Nu lūk, un tagad mani vecāki parunāja ar saviem paziņām un liek man apšaubīt, kas īsti tajā Turībā notiek. Tur bijusī pasniedzēja esot teikusi, ka skola darbojas tikai tāpēc, lai gūtu peļņu, tā vietā, lai students būtu prioritāte. Mammas paziņa teica, ka viņas māsas meita arī studējot Turībā un esot gribējusi doties ERASMUS programmā, bet galu galā to nedarīja, jo par to esot tikusi prasīta samaksa. Būtībā, tur viss notiekot tikai ar naudu.
Un es nezinu, ko tagad domāt. Manuprāt, visur ja negribi mācīties, atzīmes gan jau spēsi nopirkt. Tagad man ir šaubas par to, vai iet uz Turību, lai gan studiju programma bija mana primārā izvēle.
Kā tur īsti ir? Budžetu un atlaides ir grūti dabūt? Viss notiek tikai tad, ja ir nauda? Es nezinu, bet es tam negribu ticēt, jo nekur citur negribu iet studēt. Man patiešām Turība jau paspēja iepatikties. :D
01.07.2013 23:30 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Kas par muļķībām, ka algas nemaksā?:D tiešām smieklīgi! Algas vienmēr ir laicīgā datumā un viss ir kārtībā!
02.07.2013 10:31 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nu īstenībā Turībā pasniedz daudzi pasniedzēji no citām augstskolām. Kā viņi nonāk Turībā, tā paliek slikti? Lu Ījabs ir labs, bet Turībā pēkšņi paliek slikts? Načisčionis Policijas akadēmijā bija viens no labākajiem, bet Turībā pēkšņi kļuva slikts, jo tā ir Turība?

Teikšu tā - darba devēju un potenciālos darba devējus interesē manis iegūtais grāds un specialitāte, nevis tas, ka tā ir Turība. Protams, Turība nav vislabākā augstskola un tur problēmu netrūkst, bet tā noteikti nav sliktākā vieta, kur mācīties un baidīties, ka, lūk ar Turības diplomu nekur neņem.
02.07.2013 10:36 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Sunset tu vispār lasi?
Autore teica, ka par ERASMUSu jāpiemaksā un es atbildēju, ka neko tādu neesmu dzirdējusi.
Jā, jā pasniedzējiem nemaksā, pasniedzēji stulbi.. interesanti gan, ka liela daļa no viņiem māca paralēli arī citās augstskolās. Laikam citās viņi māca labi, bet atnākot uz lekcijām Turībā uzreiz paliek par stulbiem :)
02.07.2013 11:26 |

Reitings 274
Reģ: 29.01.2009
Plānoju pāriet uz Turību no citas augstskolas. Un mani nekas nebaida, jo trakāk kā iepriekšējā augstskolā diez vai kaut kur būs. :D Kā arī daudzi paziņas, piemēram, maģistru šogad izvēlēsies studēt tieši Turībā. :)
02.07.2013 12:24 |

Reitings 15092
Esmu pabeigusi Turības tūrisma fakultāti un ne mirkli to nenožēloju. Ja izdomātu turpināt studijas, BAT būtu pirmā augstskola, kuru apsvērtu.
Protams, tūrisma fakultāte tur skaitās vislabākā, bet kopumā man patika viss - gan pasniedzēji, gan studiju organizācija, tehniskais nodrošinājums, kultūras pasākumi, utt.

Joprojām gaidu, kad kāds man parādīs reālu pierādījumu tām pasaciņām, ka ar Turības diplomiem nepieņem. Tā arī neviens tālāk par 20 gadus senu mītu piesaukšanu nav ticis.
02.07.2013 12:28 |

Reitings 53
Turklāt - klausi vien vairāk mammas paziņas māsas meitas. Nu reāli - jādomā ar savu galvu.

Es domāju ar savu galvu. :D Tas ir iemesls, kāpēc es tagad apjautājos visur, kur vien varu un cenšos izprast, kas par Turību ir taisnība vai nav.

Ja tu tikko pabeidzi 12. klasi, tad varēji iet uz atvērtajām dienām, uz jauno profesionāļu skolu utt.,

Jauno profesionāļu skolai man nebija laika, bet uz atvērto durvju dienu es biju, ko es jau minēju augšā, sākumā. Nopietni, es neesmu tik naiva, ka balstu savu izvēli uz to, ko mamma saka, tētis saka, es vienkārši gribu uzzināt, kā patiesībā ir.
02.07.2013 12:46 |

Reitings 53
Tas ir kā? Viņa netika piešķirta stipendija un piedāvāja braukt par savu naudu? Jo tā arī var darīt, un ne tikai Turībā, bet arī, piemēram, LU. Neizturi konkursu, vari braukt par savu naudu, tikai ERASMUS iespēju nevarēsi izmanotot ar stipendiju vēlāk. Vismaz pāris gadus atpakaļ tāda iespēja bija arī LU.

Ja godīgi, es nezinu. Tā to man mamma stāstīja. Meitenei esot bijušas labas atzīmes, gribējusi doties ERASMUS programmā, bet esot bijis jāmaksā. Es domāju, ka visticamākais varētu būt bijis, ka viņa neizturēja konkursu.
02.07.2013 12:50 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Draudzene pabeidza Turisma fakultāti. Mācību laikā bija apmierināta, bet pēc tam nožēloja. Uzskata, ka parāk maz laika tur atvēlēts mācībām. Darbu ar savu diplomu atrada.
02.07.2013 12:52 |

Reitings 53
Un tās, kuras studēja Turībā. Kā ir apvienot mācības ar nepilnas slodzes darbu? Izdodas?
02.07.2013 12:54 |

Reitings 53
Mācos Sabiedriskās attiecības Turībā - varu teikt tikai to labāko, turklāt programma ir atzīta par labāko Latvijā. Studijas ir ļoti labas, daudz praktiskā,

Tas arī ir iemesls, kāpēc es gribu iet uz Turību, jo programma ir profesionālā bakalaura un tur ir vairāk praktiskā līdz ar to, mācoties tu spēj uzreiz saskatīt jēgu, kāpēc tu to mācies. Negribu iet uz LU komunikācijas zinātnes programmu, jo tur programma ir akadēmiska. Vēl apsvēru Risebu, sabiedriskās attiecības un reklāmas menedžments, bet atbaidīja tas, ka viņu mājaslapā ievietotajos dokumentos ir ortogrāfijas kļūdas. :D
02.07.2013 13:11 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Man diemžēl ari no loti daudziem ir gadījies dzirdēt ka Turibā viss notiek par naudu,tādēļ šo diplomu vispār neņemot nopietni darba tirgū.
Esmu pat agrāk redzējusi darba sludinajumus ss.lv ka ar Turības diplomu lai neatsaucoties:D
02.07.2013 14:20 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Chanele, tas gadījumā nebija pirms vairākiem gadiem?
02.07.2013 14:24 |

Reitings 15092
Kārtējā, kura maļ vecus stereotipus! Tas pat vairs nav smieklīgi..

Par tēmu - kas man vēl liekas ļoti svarīgi, pat nerunājot konkrēti par Turību... Kad pati stājos pat nepievērsu tam īpašu uzmanību, bet tagad zinu, ka ļoti svarīgi ir tieši profesionālais bakalaurs nevis akadēmiskais (protams, ne zinātnē), jo prof. bakalaurs uzreiz dod arī pieredzi un praktiskās iemaņas, kas pēc tam ļoti palīdz atrast darbu.

Gan es, gan liela daļa kursabiedru atrada darbu jau studiju gados, paliekot pastāvīgā darbā izvēlētajā prakses vietā.
02.07.2013 14:26 |

Reitings 91
Reģ: 18.11.2009
Zakjis*, es vēlos sniegt dokumentus Starptautiskajā tūrisma fakultātē, bet šodien tā kārtīgi izlasot noteikumus, es īsti vairs nesaprotu.
Tur ir minēts, ka 2.10.13. noslēdz līgumu, – samaksājot iepazīšanās maksu 10% apjomā no pirmā studiju gada studiju maksas, kas tiek iekļauta studiju maksā, ja tiek uzsāktas studijas, un kas netiek atmaksāta, reflektantam studijas neuzsākot. Ja man studiju maksa gadā ir 1590 ls, tad man ir jāiemaksā 159 ls, sniedzot dokumentus?
07.07.2013 16:03 |

Reitings 1078
Reģ: 24.10.2009
kikux7 - jā tev ir jāiemaksā te 159 Ls. Un piemēram ja tu ņem kredītu mācībām tad tanī brīdī kad banka pārskaitīs naudu tu varēsi izņemt savu iemaksāto summu.
07.07.2013 16:12 |

Reitings 91
Reģ: 18.11.2009
burbuliitis_ - āā, okey. paldies tev :)
07.07.2013 22:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits