Nupat pabeidzu Turībā sabiedriskās attiecības bakalauru. Sabiedrībā valda uzskats ka Turība ir bagāto vecāku bērnu skola, kur viņi var viegli iegūt attiecīgo dokumentu, bet tā nu īsti nav.
Turībā studē dažādi cilvēki un ar dažādu finansiālo stāvokli
Mācības nebūt nav vieglas, bet nav arī ļoti grūtas, ja visu dari laicīgi un seko līdzi
Arī mani vecāki no sākuma bija pret Turību, bet tagad esot tur izlaidumā un redzot kā tas viss notiek domas ir nedaudz mainījuši
Par ERASMUS domāju, ka tev ir sastāstījuši pasakas, no mana kursa aizbrauca 3 studenti uz trīm dažādām valstīm, protams, es nezinu, vai viņi ko maksāja vai nē, bet būt bija ir cik esmu runājusi par šo laiku visi ir apmierināti un priecīgi, ka aizbrauca un izmantoja iespēju.
Atlaidi studiju maksai var dabūt diezgan vienkārši ir ģimenes atlaides, ir publicitātes, sekmes , sporta un studējošo pārvalde utt., tas gan nenozīmē, ka piemēram, iestājoties studējošo pārvaldē būs uzreiz atlaide, tas nozīmē, ka būs jāiesaistās tās darbībā un tad būs šī atlaide.
Par pašu programmu, man likās diezgan ok, bija gan priekšmeti, kurus varēja apvienot vai neatkārtot citā gadā, jo bija ļoti līdzīgi, bet tādi bija 2 laikam. Pārējais +/- ok ar lekcijām, pasniedzēji liela daļa ir ļoti labi, paši darbojas jomā ko pasniedz. Diezgan liela daļa ir arī praktiskās nodarbības, ja skolai piedāvā kādi uzņēmumi prakses vietas vai darba vietas Turības studentiem, tad par to paziņo katedras sekretāre.
Nu vienīgais man ne pārāk studiju maksa, jo bija jāmaksā pēdējā gadā kā par pilnu gadu, lai gan pēdējos 4 mēnešus mēs rakstījām diplomdarbu un uz skolu nācām tikai, lai konsultētos ar darba vadītājiem un sameklētu atbilstošu zinātnisko literatūru.
Kopumā esmu priecīga, ka atnācu uz šo skolu :)