Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Napoleona kūka uz pasūtījuma

 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
sveikas,
gribu uz dzimšanas dienu pasūtīt Napoleona kūku, jo visos Rimi utt. nopērkamās galīg negaršo tā kā būtu jāgaršo.
Kur esat ēdušas/pasūtījušas tiešām gardas Napoleona kūkas?Der arī kāda saimniece, kas varbūt cep mājās, bet nu Rīgā.
29.06.2013 17:41 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Negribi pati pamēģināt uztasīt? Manuprāt, viena no viselementārākajām kūkām.
29.06.2013 17:49 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
man bail no tām kārtu cepšanām:D
29.06.2013 17:52 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Raella, es pati tikai uztaisu krēmu un ņemu gatavās, kārtainās mīklas kārtiņas, kuras tikai 10min jāpacep cepeškrāsnī :D Sanāk tiešām ļoti garšīgi, ja nav slinkums, uztaisi :) Vismaz zināsi, ka kūkas krēms ir bez E un visādiem citādiem brīnumiem :)
29.06.2013 17:53 |
 
Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
Es pati cepu mājas kūkas, bet diemžēl ne Napoleonu :)
29.06.2013 17:56 |
 
Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Parfait,
receptīti precīzāku varētu? :)
29.06.2013 18:01 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
amazing,
Krēms
500 ml piena
4. olas
~150g cukurs,
200g sviests
2. ēdk. milti(ar kaudzi)
Vanilīns
Uzvāra pienu. Olas saputo ar cukuru, kamēr paliek gaiši dzeltens un pufīgs, pievieno miltus un vanilīnu un tievā strūkliņā ielej pienu(karstu). Liek karsta ūdens peldē un putojot karsē kamēr sabiezē(ne gluži tā, lai karote stāv, bet tuvu tam).

Mīklu vienkārši atkausē, sadursta un cepeškrāsnī uz 10-15min. Pēc tam plāksnes ar krēmu ziež :)
29.06.2013 18:16 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
bez punktiem aiz cipariem :D
29.06.2013 18:17 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Performance, bet kā būtu ar kādu gardu zemeņu torti, ar putukrējumu vai kaut kā tā?:)tādu tu varētu?
29.06.2013 18:19 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
ļoti garšigu napoleonu taisa "Briedīšos" sia briedīši 17. viņi ir Bauskas ielā un kaut kur Āgenskalnā. Var aiziet nopirkt gabaliņu pagaršot :) Visu taisa no īsta sviesta un krējuma, nevis augu taukiem.
29.06.2013 18:26 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Parfait - cik daudz plāksnēm pietiek tas krēms?
1 pakai? t.i. 6 plāksnēm? :)
29.06.2013 18:33 |
 
Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
nu tieši tādu arī cepu. :)
divas biskvīta kārtas, smilšu mīkla + kaut kas līdzīgs iebiezinātajam pienam, pa vidu visam kivi un pāri putukrējums ar zemenēm :)
29.06.2013 18:34 |
 
Reitings 108
Reģ: 10.09.2012
Ka Tu doma par Napoleona kuku, ka negarso ta ka butu jagarso? Es nekad Latvija nemaz istu Napoleona kuku neesmu redzejusi. Nezinu no kurienes ta recepte nak, ko izmanto Latvija. Ja gribi isto kuku, tad bus vien jacep pasai.
29.06.2013 19:59 |
 
Reitings 108
Reģ: 10.09.2012
Seit ari viena recepte. http://moroccanfood.about.com/od/dessertsandcookies/r/Mille-Feuille-Homemade-Napoleon-Recipe.htm
29.06.2013 20:07 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Performance, mani vienmēr izbrīna puslīdz pieredzējušu konditoru prakse piena produktu krēmos iekombinēt kivi. Kivi reaģē ar pienskābēm un padara piena produktus rūgtus. Un reāli esmu ciemos ēdusi pasūtītu torti, kur biezpiena krēmā ir iekombinētas kivi šķēles un krēms ir galīgi rūgts.
Līdz ar to man jautājums - vai Tev ir kāda metode, kā panākt, lai kivi "nesarūgtina" visu krēmu?
Var jau būt, ka Tevis minētajam iebiezinātā piena krēmam šāda problēma nav, bet biezpienam, putukrējumam viennozīmīgi ir.
29.06.2013 20:07 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Negribu samelot :) labāk vairāk uztaisīt nekā par maz, jo krēms ir tik garšīgs, ka tāpat aizies :D
29.06.2013 20:12 |
 
Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
Freya kivi nav tieši ieks krēma bet gan starp biskvīta un smilsu mīklas kārtu. Krēmā ir zemenes, bet ne kivi :)
Tāpēc nav nekā rūgta. Viss ir tieši tā kā vajag :)
29.06.2013 22:21 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Tiešām tā uzrakstītā recepte izklausās pavisam vienkārša :) Varbūt tiešām pati pamēģini pagatavot.

Mana rūgtā pieredze (iepriekš viss bija ok). Biju uz LV atbraukusi, aizgāju uz veikalu nopirkt Napaleona kūku. Sākumā viss bija ok, garšīga un tad sākās vēdera sāpes, caureja. Kā izrādījās-kūkā ir nevis normāls krēms,bet tīrais sviests!!!!
29.06.2013 22:43 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
uzraksti man privati vestuli,varam saryunat gardi ceptu!
29.06.2013 22:48 |
 
Reitings 1050
Reģ: 10.11.2010
sugarmakeup Piekrītu, Briedīšos-17 ir vislabākais Napoleons visā Rīgā, tā bija rakstīts jūnija "IEVAS virtuvē" un pati ar tur pērku gan napoleonu, gan ruletesm tur ir gan dabīgais vārītais krēms gan izcils putukrējums. :) Briedīši ir Elvīras 10 un Bauskas 8 ielās.:)
29.06.2013 22:51 |
 
Reitings 387
Reģ: 20.12.2011
kādas cenas BRIEDĪŠOS? :)
29.06.2013 23:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!