Uzņēmēji Latvijā ir idioti !

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Šobrīd pašai darbs ir , paralēli studēju, bet gribēju pagaudot par jauniešu iespējām darba tirgū. Studēju šobrīd grāmatvedību un es sāku aizdomāties par to , kas mani gaida nākotnē pēc studiju beigšana, vai es spēšu dabūt darbu savā izvēlētā profesijā.

Jo piemēram mans brālis 3gadi atpakaļ izmācījās par elektriķi Latvijā nekur viņu neņēma darbā, jo nebija pieredzes. Bet no kurienes pašiem tiem uzņēmējiem pieredze ? No iepriekšējām dzīvēm ? Visiem ir tikai prasības, sava mašīna, savs kapitāls, min 2-5 gadi pieredze, tādi un šitādi sertifikāti.

Brālis gadu Latvijā pastrādāja ( ne savā profesijā) sakrāja naudu un aizbrauca uz Dāniju, 6 mēnēši strādāja melno darbu līdz viņam deva iespēju pastrādāt pa savā izvēlētā profesijā. Darba devējs uzreiz piedāvāja mašīnu, darbam portatīvo datoru, telefons, degviela, kursi viss darbam nepieciešamais sagādāts un apmaksāts.

Bet Latvijā visi tikai gaida jau gatavu produktu jauniešos uzņēmēji ieguldīt negrib, palīdzēt neviens negrib neies jau ražot sev konkurentus. Un kāda velna pēc viņam vajadzētu tagad braukt atpakaļ uz Latviju jau ar pieredzi un zināšanām, ja šeit visiem par viņu bija nospļauties ? Turklāt tur viņam maksā vairākas reizes lielāku algu nekā šeit.
Man ir tādas aizdomas, ka mani gaida tāds pats liktenis.

Jo Latvijā visos vadošos amatos izskatās ka ir aizsēdējušies pensiju pumpētāji, kuriem tikai notīties pensijā ar lielo piķi padzīvot šiki, un kad atstieps galus, kāda starpība, kas notiks pēc viņiem nospļauties, ar kādām problēmām jāsastopas jaunākām paaudzēm ka tik pašiem silti un labi, šeit un tagad uz citu nākotni pajāt.
27.06.2013 21:34 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
es strādāju NVA praksē par lietvedi, darbs bija 3 h nedēļā, saņēmu 120 LVL mēnesī par to. tā kā nevajag :)
27.06.2013 22:29 |

Reitings 89
Ar tādu attieksmi kā Tev, es kā darba devējs, neņemtu Tevi darbā pat ar 5 augstākajām izglītībām un lielu pieredzi.

Tāpēc kad es izklausos tāda kuru grūti apčakarēt ? :D

Kādu attieksmi tad tu vēlies, pakaļbučošanas attieksmi ? Tāda jau visiem vergturiem patīk.
Bet nu tas nekas gan jau es kaut kā ! Neuztraucies !
27.06.2013 22:32 |

Reitings 7497
Eseldy,
tev tiešām noderētu palasīt nedaudz kaut vai to pašu Korānu, un iemācīties nedaudz iecietīgāku un piezemētāku uzdevību. Tas daudz dzīvē dod ;) ar strīdiem un runāšanu pretī neko dižu nesaniegsi. Ja gribi labu algu, tad jāmāk saglabāt miers.
27.06.2013 22:34 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Eseldy, nu neiestāstīsi man, ka grāmatvedībā praksi vai asistentu darbiņus nevar dabūt. Vispirms paskaties apkārt, tad gudri runā. ;) Man gandrīz visi kursabiedri strādā (studēju finanses) un liela daļa tieši grāmatvedībā. Viss atkarīgs no cilvēka.
27.06.2013 22:36 |

Reitings 89
darba devēji ir pieredzējuši ar cilvēkiem, redz ko devusi pieredze, redz arī potenciālu,

Tavā izpratnē pieredze ir tāda, kad ne santīmu neieguldīs dabiniekā, ja viņš tev momentāli to neatpelna.

Uzņēmējiem ir tikai viens modelis, cik no nopelnītā darbinieka produktivitātes reālās peļnas var ieraut sev.
Vienīgais par ko mēs šobrīd diskutējam ir risks, un to neviens uzņemties nevēlās.

Un tieši tāpēc arī uzņēmēji ir viltīgi rūdīti glumekļi, un muļķis būs vienmēr tikai un vienīgi darba ņēmējs !
27.06.2013 22:36 |

Reitings 7497
mans darba devējs apmaksā mācības, ņem cilvēkus bez pieredzes un ļauj iet uz mācībām jebkurā laikā - neticu, ka viņš tāds ir vienīgais, jo iepriekšējā darba vietā bija tas pats.
27.06.2013 22:38 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Tā, nu tikai nevajag. Gribu censties paklusēt, bet diskusijas nosaukums pārāk provocējošs. Man ir 21 gads un pašai savs uzņēmums, papildus vēl divas darba vietas un neskaitāmas citas nodarbes. Paspēju gan vadīt uzņēmumu, gan kontrolēt darbiniekus, gan..jā, pat cosmo forumā pakomentēt. CILVĒKS VAR VISU, ja vien to patiesi vēlas- tas ir mans moto, no kura vados. Negribu atkārtoties vēlreiz ar savu stāstu šajā forumā, bet nebija man ne bagāta vīrieša, ne vecāku, ne sakaru. Tagad pati sevi pilnvērtīgi varu uzturēt, patiesībā jau no 15 gadiem spēju īrēt pastāvīgi dzīvokli utml. Ok, par sevi vairs negribu. Argumentēju Tev ar piemēriem. Piedod, bet Latvijā ir ļoti slikta izglītības apmācības tendence- iemācīt ģeogrāfiju, vēstures notikumus, izlasīt "Mērnieku laikus", BET JAUNIEŠIEM SKOLĀS nemāca domāt loģiski, neaudzina ģimenēs visās pastāvību (piedod, lūdzu, tās, uz kurām šis neattiecas, jo zinu, ka šajā forumā ir daudz brīnišķīgas meitenes), neizskaidro darba tirgus pamatlietas- kā jāraksta CV, ko nozīmē nobastot skolu, bet ko dzīvē nozīmēs nokavēt darbu; kā var runāt ar mammu, bet kā nedrīkstēs runāt ar darba devēju.
Esmu novadījusi noteikti virs 500 darba intervijām, devusi prakses iespējas neskaitāmiem jauniešiem, bet, man pašai par brīnumu, izglītības līmenis ir spēlējis mazu lomu. ATTTIEKSME no jaunieša puses- izšķirošo!!
27.06.2013 22:40 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Te tak ir skaidrs, ka visi viedokli, kas atshkiras no autores redzejuma ir stulbi! :D
27.06.2013 22:41 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Nē, gluži vienkārši Tu čīksti un neviens padoms Tev nav gluži labs.
Kā jau minēju, visa pamatā ir attieksme. Es savu iepriekšējo darbu (kam pateicoties man tagad ir tagadējais darbs) dabūju bez pieredzes konkurētajā sfērā, galvenokārt tāpēc, ka mācēju pārliecināt darba devēju, ka esmu gatava mācīties un īsā laikā apgūt nepieciešamo. Iesākumā strādāju par visai niecīgu samaksu, vēlāk atalgojums auga, jo spēju sevi pierādīt.
27.06.2013 22:41 |

Reitings 89
Man gandrīz visi kursabiedri strādā (s

Savās paziņu, blatiņu un papucīšu firmās ?
27.06.2013 22:42 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
eseldy, kā jau teicu, piekrītu tev par situāciju valstī, bet attieksme jāmaina, nudien. :) man bērnībā tēvs ar siksnu pazemību iedzina, tas man krietni noderēja manā mazajā un necilajā karjerā, bet tomēr, jo man arī nebija oficiāla darba pieredze, bet to vietu, kurā esmu tagad esmu izcīnījusi pāris gadu laikā. sākumā dzīvoju ar pāris latiem kabatā, jo algu nemaksāja.
27.06.2013 22:43 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kas vainas darbam caur paziņām? Tas, ka tu tādu nevari atrast, autore?
27.06.2013 22:44 |

Reitings 89
bet, man pašai par brīnumu, izglītības līmenis ir spēlējis mazu lomu.

Es tev piekrītu Izglītības sistēma Latvijā ir mistkaste, pasniedzēji atnāk nolasa tukšas lekcijas nobārsta formulas nopiržās un aiziet saņemt savu 800 ls pasniedzēja aldziņu !
27.06.2013 22:47 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
A mani tagad interese, kads darbs un priekshnieks butu autores prasibam atbilstoshs un vinjas cienigs?
27.06.2013 22:47 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Un tieši tāpēc arī uzņēmēji ir viltīgi rūdīti glumekļi, un muļķis būs vienmēr tikai un vienīgi darba ņēmējs !

Muļķības!
Manā darbā priekšniecība ļoti domā par darbinieku motivēšanu. Ja cilvēks ir sevi pierādījis, darbinieks var saņemt gan prēmijas, gan dažādas dāvanas, gan pat ekskursijas. Loģiski, ka tas viss ir jānopelna. Nekas dzīvē tāpat vienkārši nepienākas, tikai tāpēc, ka esi parakstījis darba līgumu, uzreiz pienākas algas pielikums utt.
27.06.2013 22:48 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
šī diskusija man atgādina - nestrīdies ar idiotu, viņš tevi novedīs līdz savam līmenim un uzveiks ar pieredzi :)
eseldy dzelzs loģiku vairs neņemšos apstrīdēt.
27.06.2013 22:49 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Eseldy, nokaitināji. Būtu Tev devusi ieteikumus, kur meklēt darbu, jo pati strādāju grāmatvedībai ļoti tuvā nozarē, bet nav vērts. Lai veicas Dānijā!
27.06.2013 22:50 |

Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
gan jau autorei, deel vinjas attieksmes, nemaz nav draugu un pazinju ,kas vinjai var paliidzeet.
27.06.2013 22:52 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012

Un tas būtu noziegums? Tā ir zagšana un nelietība? Vai vienkārši tev kremt, ka tev tā nesanāk? Gan jau, ja tūlīt labais onkulis piedāvātu darbiņu savā firmā, skriešus aiztestu un aizmirstu visu žagošanos par strādāšanu caur paziņām.
27.06.2013 22:53 |

Reitings 89
A mani tagad interese, kads darbs un priekshnieks butu autores prasibam atbilstoshs un vinjas cienigs?

Tāds kas liek stulbas kaķu un suņu bildes ar cepurītēm galvā savās profila bildēs.

Lunes es nerunāju, par prasībām man vienalga kāds darba devējs tikai lai neliek man sūkāt vai laizīt, es runāju par iespējām, ka ja nav kontaktu neko nevar izdarīt blenžot tajos jēlajos interneta sludinājumos.

Vienkārši jākustina savs pakaļina vairāk, un jārunā ar pareizajiem cilvēkiem sejā tam es piekrītu.
27.06.2013 22:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits