Uzņēmēji Latvijā ir idioti !

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Šobrīd pašai darbs ir , paralēli studēju, bet gribēju pagaudot par jauniešu iespējām darba tirgū. Studēju šobrīd grāmatvedību un es sāku aizdomāties par to , kas mani gaida nākotnē pēc studiju beigšana, vai es spēšu dabūt darbu savā izvēlētā profesijā.

Jo piemēram mans brālis 3gadi atpakaļ izmācījās par elektriķi Latvijā nekur viņu neņēma darbā, jo nebija pieredzes. Bet no kurienes pašiem tiem uzņēmējiem pieredze ? No iepriekšējām dzīvēm ? Visiem ir tikai prasības, sava mašīna, savs kapitāls, min 2-5 gadi pieredze, tādi un šitādi sertifikāti.

Brālis gadu Latvijā pastrādāja ( ne savā profesijā) sakrāja naudu un aizbrauca uz Dāniju, 6 mēnēši strādāja melno darbu līdz viņam deva iespēju pastrādāt pa savā izvēlētā profesijā. Darba devējs uzreiz piedāvāja mašīnu, darbam portatīvo datoru, telefons, degviela, kursi viss darbam nepieciešamais sagādāts un apmaksāts.

Bet Latvijā visi tikai gaida jau gatavu produktu jauniešos uzņēmēji ieguldīt negrib, palīdzēt neviens negrib neies jau ražot sev konkurentus. Un kāda velna pēc viņam vajadzētu tagad braukt atpakaļ uz Latviju jau ar pieredzi un zināšanām, ja šeit visiem par viņu bija nospļauties ? Turklāt tur viņam maksā vairākas reizes lielāku algu nekā šeit.
Man ir tādas aizdomas, ka mani gaida tāds pats liktenis.

Jo Latvijā visos vadošos amatos izskatās ka ir aizsēdējušies pensiju pumpētāji, kuriem tikai notīties pensijā ar lielo piķi padzīvot šiki, un kad atstieps galus, kāda starpība, kas notiks pēc viņiem nospļauties, ar kādām problēmām jāsastopas jaunākām paaudzēm ka tik pašiem silti un labi, šeit un tagad uz citu nākotni pajāt.
27.06.2013 21:34 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Varbūt stils tāds skarbāks autorei. Bet, no otras puses, viņai daudz kur taisnība! Piemēram, par bezmaksas praksi. Saprotu, uzņēmējas uzskata, ka viņu darbavietā jaunais, zaļais gurķis iegūst megavērtīgu pieredzi un par to esot jāpriecājas. Bet mēģināšu to apgāzt: 1) uzņēmums no uzņēmuma atšķiras, tā kā nu nepastāv tāda universāla pieredze, kas der visur! Nu nav! 2) Parasti praktikanti dara to ,,melno darbu", līdz pat putekļu slaucīšanai no monitoriem un kafijas vārīšanai šefienei. Tā ir tā pieredze, ko cilvēks citur nevar apgūt un bez kuras nekur? :) 3) Tā bezmaksas pieredzes apgūšana vispār neiztur kritiku, jo ir vāji slēpta uzņēmēja vēlēšanās izmantot otru, pie tam par baltu velti. Un kāda praktikantam būs motivācija pūlēties bez maksas uzņēmumā, kur visdrīzāk viņu nemaz neņems (palasiet kaut Hercberga divfaktoru teoriju)? Kura no jums, uzņēmējas, darītu ko tādu, par ko nemaksā, ja ļoti vajadzīga nauda (un 20 gados visiem ir ļoti vajadzīga!), ja neuztur senči vai vīrs? Pie tam praktikantam jāēd, jābrauc ar sabiedrisko, un tai laikā naudu nekur nevar nopelnīt, tātad jūs netieši slaucat praktikantu vecākus, kas apmaksā firmas ,,izaugsmi". 5) Te dažas atklāti raksta, ka negrib ieguldīt jaunā darbiniekā bez pieredzes. Bet kur garantija, ka vecais ar pieredzes pastrādās mēnesi, nospļausies un pacels cepuri? Un gudrs uzņēmējs uzreiz sapratīs, kurā var ieguldīt un kurā nē.
29.06.2013 11:23 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Un tagad Tev, autore. Man arī ir savs bizness - esmu frīlansere, strādāju no mājām, klientu netrūkst, karstajā sezonā raujos pa naktīm. Ir arī darbs specialitātē, bet es tos abus varu apvienot. Esmu dzirdējusi, ka grāmatveži varot darīt tieši to pašu - piedāvāt attālinātus pakalpojumus no mājām, zinu, kas tā apkalpo trīs mazos uzņēmumus. Piedāvā savus pakalpojumus zemnieku saimniecībām vai līdzīgiem uzņēmumiem, kur ar grāmatvedību iet kā pa celmiem. Viņi ir godīgi maksātāji. Nu nav jāklausās tie teksti, ka viss iespējams tikai no apakšas, pie kāda (nu galīgas glupības)! Kāda karjeras izaugsme mazā firmelē, kur strādā 10 cilvēki? :D Tiešām par uzņēmuma īpašnieci tiksi? Sorry, bet tādu statusu pati vari se v uzzīmēt, atverot mazkapitāla SIA!
29.06.2013 11:30 |

Reitings 89
Iveta Es zinu spriežot pēc mana virsraksta es ar varu kļūt par idioti :D Lai atvērtu un piereģistrētu sia milzīgs kapitāls nav vajadzīgs.

Precizāks virsraksts būtu '' Man besī biznesa vide Latvijā'' Vienkārši gribēju provokatīvi pakaitināt tautu, lai radītu vēlmi izteikt savu viedokli, kuras galvenais dzinējs ir naids.

Bet tajā pašā laikā kad cilvēki ir naidīgi viņi cenšoties pierādit to kāds tu esi muļķis dažreiz pabārsta arī kādu interesantu un noderīgu informāciju. :D ha ha
29.06.2013 12:11 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Un kas te ieminējās ka trūkst '' normāla '' darbaspēka. Labi nestrīdēšos pilns ir ar tādiem, kas ir slinki un neizdarīgi. BET ! Tad man jautājums???

kas ir ar tiem kas kā pamesti suņi ir aizdzīti uz UK, un tur vēl pamanās paši uzņēmumu nodibināt un nodrošināt citiem darba vietas? Viņiem tur lielā atklāsme uznāca ? Vai viņus tā vide iedrošināja par tādiem kļūt?

Un tad deputāteļi brauc vizitēs paspiest rokas, un censties atvilināt viņus atpakaļ, pēkšņi viņi tur ir visu varoši un darbspējīgi ? WTF ?

ES ieminējos, ka nav normāla darbaspēka. Vaina ir apstāklī, ka latvietis pēc dabas un domāšanas ir viensētnieks ar kalpa sindromu. Ja uzņēmumu uztaisa (un mūsu apstākļos sāk savu iespēju robežās) kaimiņu Kristaps, tad attieksme ir: "Kooooo nu tas! Tas taču tāds pats kā es! Redz, ko sadomājis - grib dzīvot labāk par mani! Nu, es, protams, varu pie viņa pastrādāt, bet, ja viņš tik tiešām dzīvos labāk par mani, tad maniem nerviem būs uzkrauta pārlieku liela pārslodze - naktīs gulēt nevarēšu. Skaudība aizmigt neļaus. Latviešiem visiem kā vienam ir jābūt nabagiem. Neviens nedrīkst dzīvot labāk par mani, un man pofig, cik viņš strādā un kāda viņam ir firma. Es caurām dienām sēžu pie TV - to biš - esmu visgudrākais, jo nekā nedaru, bet - protu nozagt. Iešu strādāt pie tā puņķutapas Kristapa, bet strādāšu tā, ka labāk par mani viņš noteikti nedzivos."
Ja vergadvēsele latvietis nonāk darbā pie zviedra, krieva, angļa vai nu jau - leiša, tad teksts, lai arī tas ārzemnieks ne par mata tiesu nav labāks par vietējo, ir aptuveni tāds: "Zviedrs, nu taāāāāāāāāāās nu gan ir uzņēmējs!!! Pasita pa plecu, kad Kristapu zviedru interesēs biju apjājis, - aiz laimes gandrīz apčurājos! Prēmiju iedeva - Ls. 40! Super! Esmu cēlies! Zviedrs mani paslavēja!"
29.06.2013 12:54 |

Reitings 89
Melns - Izklausās pēc stāsta iz dzīves :D tīrā anekdote par katlu un velniem.

Bet no otras puses pateicoties tam tu uzaudzē biezu ādu un tāpēc, laikam mēs visi cenšamies būt viensētnieki, vienkārši adaptējamies attiecīgi pret sabiedrību.
Un jo tālāk no cilvēku masām, jo mazākas galvas sāpes.
29.06.2013 13:34 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Melns - Izklausās pēc stāsta iz dzīves tīrā anekdote par katlu un velniem.

Bet no otras puses pateicoties tam tu uzaudzē biezu ādu un tāpēc, laikam mēs visi cenšamies būt viensētnieki, vienkārši adaptējamies attiecīgi pret sabiedrību.
Un jo tālāk no cilvēku masām, jo mazākas galvas sāpes.

Jā, tikai, pateicoties tam, arī poļi un leiši visās anglijās, īrijās un citur, savējos stutēdami un līdzi vilkdami, tiek daudz tālāk uz priekšu nekā latvieši, kuri par palīdzēšanu viens otram pat dzirdēt negrib. Pateicoties tam, turki Zviedrijā, Vācijā un citur bez īpašas asimilēšānās ir tikuši tik tālu, cik tālu latvieši ar savu attieksmi vienam pret otru nekad netiks. Jā, Tu rakstīji, ka latvieši tur dibina savus uzņēmumus, rodas likumsakarīgs jautājums. Ja viņš tur var samaksāt darbiniekam to turienes minimālo algu, tad kāpēc, pārnesot ražotni uz Latviju, saglabājot tos pašus piegādātājus un noņēmējus, viņš nevarētu to pašu tūkstoti maksāt vietējam strādniekam? Tā nekad nebūs, jo šeit ir darīšāna ar "tautiešiem - latviešiem" :-(. Un vēl - liekēžu varzas virsaiši dombrovskis un āboltiņa taču neļaus nevienam normāli strādāt, kamēr paši un pietuvinātie nebūs pārrijuši jēgu.
29.06.2013 14:29 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Jessica izlasi vēlreiz un rūpīgi,ko rakstīju saistībā ar grāmatvedības darbu darīšanu. Miljonāriem nav aizliegts sēdēt dažādos portālos,ja uzskati ka laiku nosti forumā tikai cilvēki,kuri var atļauties knapināties,tad man ļoti žēl,bet netaisos pierādīt pretējo un neuztraucies esmu ceļā uz savu pirmo miljonu ;)
29.06.2013 21:36 |

Reitings 70
Reģ: 13.06.2013
Pasen te Nazīc rakstīja, piesitusi kāju pie zemes ka vīrietim ir jāmaksā dzīvokļa īre rēķini un sieivete tik tērē naudu sev.

Nu man skaidrs kā viņa tiks pie tā miljona :D
30.06.2013 21:39 |

Reitings 70
Reģ: 13.06.2013
sieviete* - zb man no droņīšanas labā roka drukā ātrāk pa klaviatūru tā ņiprāka tāpēc tik losiskas kļūdas :D daži burti aiziet pa priekšu kreisajai rokai !
30.06.2013 21:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits