Šobrīd pašai darbs ir , paralēli studēju, bet gribēju pagaudot par jauniešu iespējām darba tirgū. Studēju šobrīd grāmatvedību un es sāku aizdomāties par to , kas mani gaida nākotnē pēc studiju beigšana, vai es spēšu dabūt darbu savā izvēlētā profesijā.
Jo piemēram mans brālis 3gadi atpakaļ izmācījās par elektriķi Latvijā nekur viņu neņēma darbā, jo nebija pieredzes. Bet no kurienes pašiem tiem uzņēmējiem pieredze ? No iepriekšējām dzīvēm ? Visiem ir tikai prasības, sava mašīna, savs kapitāls, min 2-5 gadi pieredze, tādi un šitādi sertifikāti.
Brālis gadu Latvijā pastrādāja ( ne savā profesijā) sakrāja naudu un aizbrauca uz Dāniju, 6 mēnēši strādāja melno darbu līdz viņam deva iespēju pastrādāt pa savā izvēlētā profesijā. Darba devējs uzreiz piedāvāja mašīnu, darbam portatīvo datoru, telefons, degviela, kursi viss darbam nepieciešamais sagādāts un apmaksāts.
Bet Latvijā visi tikai gaida jau gatavu produktu jauniešos uzņēmēji ieguldīt negrib, palīdzēt neviens negrib neies jau ražot sev konkurentus. Un kāda velna pēc viņam vajadzētu tagad braukt atpakaļ uz Latviju jau ar pieredzi un zināšanām, ja šeit visiem par viņu bija nospļauties ? Turklāt tur viņam maksā vairākas reizes lielāku algu nekā šeit.
Man ir tādas aizdomas, ka mani gaida tāds pats liktenis.
Jo Latvijā visos vadošos amatos izskatās ka ir aizsēdējušies pensiju pumpētāji, kuriem tikai notīties pensijā ar lielo piķi padzīvot šiki, un kad atstieps galus, kāda starpība, kas notiks pēc viņiem nospļauties, ar kādām problēmām jāsastopas jaunākām paaudzēm ka tik pašiem silti un labi, šeit un tagad uz citu nākotni pajāt.