nevaru izlemt! Studijas.

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Esmu lielas izveles priekšā, nevaru izvēlēties, kuru programmu un augstskolu labāk izvēlēties. Tās, kuras teiks, lai izvēļos to kas pašai patīk un ko sirds liek, tad nu teikšu tā, sirds un prāts ir apjukuši un nevar izvēlēties starp šīm programmām:
*EKA tulkosana
*LU-tiesību zinātnes
*LU-komunikācijas, tieši reklama....

Tā nu vēlos dzirdēt jūsu domas. Par EKU neko nezinu, bet iepatikās apraksts, varbūt kāda mācījās vai mācās tur?:)
26.06.2013 10:50 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
LU pasniedzeeji saka, ka 3 gadi bakalauraa tiesiibu zinaatnes ir tikai mazs ieskats un jurista kvalifikaaciju ieguust peec magjistra, kas ir veel 2 gadi, taatad kopaa 5 gadi. Tas ir PLK (neklaatieneem utt. vienmeer ilgaak sanaak)
26.06.2013 11:36 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Jā, juristi ir daudz, bet arī darba tiem ir daudz. Pati studēju maģistru tagad, strādāju savā jomā un arī lielākā daļa manu kursa biedru veiksmīgi ir atraduši darbu un strādā tiesās, prokuratūrās, advokātu birojos, privātos uzņēmumos, dažādās valsts pārvaldes iestādēs. Iespēu ir tiešām ļoti daudz un par bezdarbnieku grūti palikt.

Bakalaurs ir 3 gadi, bet ar to neiegūst jurista kvalifikāciju, bet gan tiesību zinātņu speciālista grādu, kvalifikāciju var iegūt pabeidzot maģistru 2 gadus. Kopā sanāk 5 gadi.
26.06.2013 11:36 |

Reitings 1195
Skaidrs, palides.:)
Vai kāda var passtāstīt par tiesību zinātnem NLK, tas ir vakaros, cik noprotu. Kā ir tur?
26.06.2013 11:43 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Es jau arī raustos. Mācos šobrīd neklātienē Rīgā, otra skola kur vēlos neklātienē mācīties - Liepājā, pati dzīvoju un strādāju pa vidu starp šīm pilsētām. Izbraukāt varētu, finansiāli pacelt - arī, bet baidos vai es to izturētu.
26.06.2013 11:43 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Vai kāda var passtāstīt par tiesību zinātnem NLK

NLK ir nepilna laika klātiene- tas ir tikais grupas nosaukums, jo realitātē tie iegūts pilna laika klātienes diploms, lekcijas notiek katru vai gandrīz katru vakaru, savienot ar darbu ļoti grūti, sanāk ļoti garas dienas un uz vakaru vairs galva īsti nestrādā, bet nav neiespējami. Maģistros izvēlējos šādu opciju, jo tikai studēt un nestrādāt tādā vecumā man leikas nepieņemami.

NLN- nepilna laika neklātiene, jānāk vienu vai divas reizes mēnesī, pilnīga haļava, ja grib tikai diplomu, ja grib reālas zināšanas, pašam jādara prakstiski viss. Par tādu programmu neiesaku maksāt, jo budžeta vietu uz to nav. Manuprāt, pilnīga naudas izmešana, tad jau labāk pašmācības ceļā iegūt zināšanas.
26.06.2013 11:49 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Es arī domāju nākotnē iet uz LU tiesību zinātnēm. Tā kā, ja šobrīd būtu Tavā vietā, tad izvēlētos LU-tiesību zinātnes.
Nezinu kāpēc, bet es sevi jau kopš mazotnes redzu tādā darbā. Tāpēc arī es labprāt palasītu meiteņu viedokļus/pieredzi par studijām tiesību zinātnēs, it īpaši LU.
26.06.2013 11:51 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Pat LU Tiesību zinātnēm daudzi izsakās arī slikti, jo pašiem iet grūti, it īpaši tagad beidzot maģistrus, kad valsts eksāmenos puse izkirta, tagad visi noliek augstskolu, bet nepadomā, ka daļa beidza un nolika tos briesmīgos eksāmenus, kas tiešām principā ir cilvēku mocīšana un izgāšana.

Kopumā par LU JF neko sliktu nevaru teikt, jo tieši šīs fakultātes dēļ, it īpaši mācoties maģistros daļa samērā viegli atrod darbu, jo redz, ka tieši no LU. Pati tikko pabeidzu, ir šim virzienam arī daudzi mīnusi, bet kopumā es uzskatu, ka LU JF ir viens no vislabākajiem variantiem, lai kļūt par juristu Latvijā.

Ja nu neapmierina kaut kas, tad iesaku pabeigt tikai bakalaurus, jo sapratne par tiesībām noder jebkurā dzīves situācijā, lai arī par ko tu vēlāk strādātu.
26.06.2013 12:25 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Tāpēc arī es labprāt palasītu meiteņu viedokļus/pieredzi par studijām tiesību zinātnēs, it īpaši LU.

Hmm.. zinu tādus, kuri vīlās, lai gan arī jau ilgu laiku domāja, ka tieši juristi ir viņu ceļš. Protams, daudzi arī nevīlās.
Man, piemēram, visstulbākā sajūta bija par to, ka jāgaida bezdarbībā n stundas no vienas līdz nākamai lekcijai. 1. kursu vēl var šādi novilkt, jo viss šķiet neparasts, jauns posms dzīvē utt., bet trīs gadus šādā stāvoklī nevēlētos dzīvot. Apskaties lekciju sarakstus, jo tiešām daudz logu vai vienīgā lekcija dienas vidū. Tas rada problēmas savienot PLK ar darbu, kaut, protams, daudzi tāpat atrod iespējas un dara.
Man arī liekas, ka tiek diezgan izvilināta nauda kaut vai salīdzinot ar citām augstskolām.

Tas viss ir liels gaumes jautājums un man rozā brilles jau sen, sen nokritušas, lai gan arī uzskatu LU par labāko vietu, kur studēt tiesības.
26.06.2013 13:33 |

Reitings 8407
Japiekrīt arī Pievakarei par tiem lielajiem logiem starpās, būtu zinājusi, ka nemaz nav tik grūti apvienot jau kaut kad ātrāk būtu uz vakaru pārgājusi, bet var jau arī kādu pusslodzes darbu meklēt, jo brīžiem ir starpas bezjēdzīgas, bet tikai vēlāk sāc saprast, ka jau ātrāk varēja sākt strādāt. Maģistros tikai vakarā mācījos, pirmais pusgads trakākais, tad jau viss labi...
26.06.2013 13:37 |

Reitings 1017
Ja es gribētu vēl kādu augstāko, es droši vien ietu studēt kaut ko RTU, jo sociālās zinātnes, manuprāt, ir priekš kaķiem. Es redzu, kā mums te tagad darbā nāk visādi sociķi piesakās, izmisīgi meklē darbu. Bet, ja Tu pabeidz profesiju, Tu tomēr esi lietaskoks, nevis teorētisks pārgudrinieks.

Es uz EKU neietu - nu nav laba skola, nu nav. Fufelis.
Reklāmisti - fufelis.
Tad jau labāk tiesības.
26.06.2013 13:54 |

Reitings 255
Reģ: 04.06.2013
Kāpēc jūs neiesakat iet uz reklāmistiem ?
26.06.2013 17:23 |

Reitings 9
Reģ: 17.05.2013
Ja laba komunikācijas programma, tad sagatavo daudzpusīgi un ļauj strādāt daudzos darbos, jo nu, komunikācija jau ir visur. Lai arī kur mācīsies un par ko, galvenais savlaicīgi līst iekšā visvisādās praksēs, jo prakse ir galvenā studiju daļa jebkurā no programmām!
26.06.2013 17:44 |

Reitings 6
Reģ: 27.06.2013
Vai kādai ir atsauksmes par Turību - Starptautisko komunikāciju vadību?
27.06.2013 11:57 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
rolla ir reāli apvienot, zinu dažus cilvēkus,kas ir 2skolās vienlaicīgi mācījušies, galvenais,lai lekcijas nepārklājas
27.06.2013 12:09 |

Reitings 266
Reģ: 04.03.2013
Pirms pāris gadiem man viena draudzene mācījās 2 augstskolās vienlaicīgi. Pavilka, viss ok, bet tas jau no programmas atkarīgs. Viņai lekcijas nepārklājās un nozares bija ļoti līdzīgas, tā ka studiju kursi viens otru papildināja. Vienā vairāk teorijas, otrā - prakses.
27.06.2013 12:38 |

Reitings 11330
Tieši EKAi Tulkošanas fakultāte ir ļoti spēcīga. Par citām fakultātēm piekritu. Un kas te vienā laidā bļauj, ka EKA ir slikta, tad visdrīzāk neko konkrēti nezina. Bet vienu varu teikt - EKA kā tāda nav stipra a-skola pārējām programmām, Tulkošanas jomā tā ir viena no labākajām pēc Ventspils (tieši bakalauriem), t.k. nevajag teikt par to, par ko jums nav ne mazākas nojausmas. Un atkal - Vpilī apmāca tikai par tulkotājiem, nevis tulkiem.
27.06.2013 13:10 |

Reitings 175
Reģ: 02.03.2013
Ja domā studēt, bet nezini ko, tad iesaku labāk neiet pa maksu, bet ja budžetā, tad ej tur, kur sirds vairāk velk, jo, ja nepatiks, tad varēsi jebkurā laikā pamest un nebūsi jau samaksājusi, kā tas būtu maksas vietā.
Ja esi ļoti nedroša, ko studēt, bet tiec tikai pa maksu, tad es pat ieteiktu gadu pastrādāt un apdomāt, kas interesē, nevis maksāt par studijām, iespējams, nestrādāt, kā arī vēlāk tomēr studijas pamest!
Bet tad, kad būsi iestājusies, tad galvenais ir nezaudēt motivāciju, jo gandrīz visur māca vairākas lietas, kas pabeidzot nav nemaz nepieciešamas (teorija atšķiras no prakses), kā arī, ja ir doma par mācībām citur, tad vajag padomāt par to vai tur nebūs tikpat neinteresanti vai grūti!
29.06.2013 16:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)