Kā atļauties ceļojumu?

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Cik aptuveni jāpelna, lai varētu atļauties ceļot? Nu tā vismaz reizi gadā atvaļinājuma laikā kaut kur uz 2 nedēļām uz ārzemēm aizšaut.

Mēs ar puisi abi pelnam un it kā normāli, bet tik un tā nevaram atļauties to celošanas prieku, ko tik ļoti gribas. Varbūt reizi 5 gados... bet gribētos katru gadu.

Kā ar jums? Cik bieži varat atļauties celojumus?
26.06.2013 09:35 |

Reitings 187
Reģ: 29.01.2009
Nu 300 Ls tie tiešām nebija menesī. Vidēji mazāk kā 200 Ls. Bet visus papildus ienākumus,ja tādi bija likām mūsu krājkontā. Beigās abu atvaļinājuma naudas pielikām. Visas jubilējās dāvinātās naudas salikām šajā kontā. Un nav jau tā,ka mums nekādi maksājumi nebūtu jāveic. Tāpat taču ir arī jāēd(protams ideāli,ja ir savi lauki, kur audzē kaut to pašu kartupeli), katram mums ir mācību kredīts, tāpat ir savas vajadzības iegādāties apģērbu, apavus utt. Ziemā smagi apsaldēju muguru, nepilna mēneša laikā lai izārstētos iztērēju tuvu pie 150 ls(zāles, šprices, masāžas). Negrauzām jau sausu rupjmaizi un nedzērām pliku ūdeni, bet arī katru dienu neēdām kafejnīcā.
Rūpīgi apdomā, uz ko variet ietaupīt. Un sakrāsiet atri vien.
Mēs arī 7 gadus atrunājāmies,ka nav naudas(bija protams arī momenti,ka kāds no mums arī nestrādāja), lai apprecētos, bet redz,ja ļoti grib var sakrāt nepilna gada laikā.
26.06.2013 16:32 |

10 gadi
Reitings 13520
Nav jau jātaisa kāzas uz 2 dienām visdārgākajā viesu namā un 100 viesiem, no kuriem puse ir kaut kādi attāli radi, ar kuriem ikdienā nav kontakts! Mums sākumā vispār bija doma tikai ar vecākiem pasēdēt kāda restorānā pēc ceremonijas! :D
26.06.2013 16:44 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Vispār ne visiem puse no kāzu viesiem ir kaut kādi attāli radi, varbūt citiem vienkārši ir ļoti daudz draugu. :)
Nesaprotu, ja godīgi, kādēļ tie, kuri nevar vai negrib tērēt lielus līdzekļus kāzām, ceļojumiem, auto u.c. lietām, uzskata, ka tie, kuri to dara, ir nesaprātīgi, stulbi utt. Var taču palikt pie sava viedokļa, bet neuzspiest to citiem, kuri domā pavisam citādāk.
26.06.2013 16:53 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Visu nekad nevar dabūt :D
Jāizvērtē prioritātes - ja prioritāte ir šiki apprecēties, tad krāj kāzām un negaudies, ka netiec ceļojumā. Ja ļoti, ļoti gribas ceļot, tad primāri krāj ceļojumam un pārējam pēc tam, vai pārējam vienkārši atliec mazākas summas un krāšana būs ilgāka... Visam vienlaicīgi diez vai varēsi sakrāt.

Cik bieži varat atļauties celojumus?

Reizi gadā cenšamies aizbraukt uz ārzemēm, jo patīk izbaudīt izraušanos no ierastās vides. Mums tas ir tās gaidīšanas un krāšanas vērts :)
26.06.2013 16:59 |

Reitings 3350
Mums sanak aizbraukt celojuma 2x gada + mazie celojumi uz blakus pilsetam, jo nekrajam nekam citam.
26.06.2013 17:12 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Baigi labā tema plusiņi diskusijas autorei!!!!
26.06.2013 21:38 |

Reitings 3084
Man šogad ir 3 atvaļinājumi, 2 no kuriem lidoju uz Latviju. Trešais gan būs ārpus Eiropas. Man lielākā problēma ir atrast laiku, ideju netrūkst.
Kad dzīvoju LV, strādājot un studējot, tāpat atļāvos ceļot. Vismaz tuvākās ārzemes apceļoju. Nevaru dzīvot uz vietas,negribu! Tā sajūta, kad gaidi savu reisu lidostā (l) un paša maršruta plānošana, diskusijas ap un par....
Gribu doties tādā nepieradinātā ceļojumā, bez liekām ekstrām. Tik jāsameklē domubiedri.
26.06.2013 22:00 |

Reitings 41
Reģ: 06.05.2013
Tā "nopietni" ceļot pēdējā laikā sanāk diemžēl tikai 2x gadā, kādreiz varēju atļauties stipri biežāk. Mazos ceļojumus garajās ned. nogalēs uz blakus pilsētām vai valstīm īsti neskaitu. Vislabākais veids kā naudu iekrāt ceļojumam ir konkrēti izdomāt valsti, vietu, uz kuru gribi doties. Saprast reālās izmaksas, cik aizies ceļam, cik maksās viesnīca - māja - apartamenti, un paskatīties vietējo restorānu cenas. No vienas algas var atlikt (vai rezervēt uzeiz, ja finanses atļauj) biļetes, no nākamās, aiznākamās naktsmītnes utt.
Neatceros tagad niku meitenei, kura stāstīja, ka Itālijā dienā ēšanai vien aizgājis 150 eiro. Kurā pilsētā?? Es Itālijā esmu katru gadu, krustām šķērsām izbraukāta, bet nekad tik lielas summas par ēšanu nav maksātas. Vienīgā reize bija Cinque Terre mišelīna restorānā, kur kopējais rēķins sastādīja 300 eiro, bet tur bija iekļauta arī padārga vīna pudele, kas sastādīja pusi no rēķina :D
Parasti Itālijā restorānā 2 pieaugušie un bērns, maksājam ap 70 eiro.
26.06.2013 22:30 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Nelasīju visu diskusiju, beeet - 1000Ls lai aizbrauktu uz Itāliju? Es vienu vasaru ar draudzenēm pabiju Itālijā, proti, Veronā, Venēcijā, Milānā un Romā un samaksāju apmēram 150-200Ls ieskaitot visas lidmašīnas biļetes. Tev vajag 5 zvaigžņu viesnīcu???

Pagājušo gadu arī uz Maltu aizbraucu, 100Ls biļetes, , dzīvojām pa lēto uz vietas, sanāca vēl apmēram 150iztērēt.

Tā kā vajag tikai gribēt un izdomāt!
26.06.2013 22:35 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ceļojumos var aizbraukt lēti. Nemaz nevajag to 1000Ls. Laicīgi jāplāno un jāčeko biļetes.

Vēl viens variants. Krājiet kāzām un medusmēnesī brauciet par sadāvināto naudu.
26.06.2013 22:50 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Itālijā, proti, Veronā, Venēcijā, Milānā un Romā un samaksāju apmēram 150-200Ls ieskaitot visas lidmašīnas biļetes. Tev vajag 5 zvaigžņu viesnīcu???
Es saprotu, ka uz atlaidēm var lēti lidmašīnas biļetes dabūt. Ok, pieņemsim 100 EUR. Un pārējais par tikpat vai nedaudz vairāk? Tu dzīvoji teltī, ēdi no LV paņemtus grauzdiņus un skatījies tikai dabu? Tad ticu. Man nevajag 5* viesnīcu (nekad tādā pat neesmu bijusi), bet aiziet uz vienu muzeju vien Eiropā nereti jau ir padsmit vai 20EUR. Izklaides ir ļoti dārgas un dzīvesvieta arī. Ja es kaut kur aizbraucu, gribu apskatīt maksimāli daudz atrakcijas (šeit es domāju muzejus, apskates objektus utt.) un tā ir liela nauda. Šīs vasaras ceļojumam mēs divatā plānojam tērēt aptuveni 100 Ls dienā un ne jau katru dienu iesim uz restorānu.
26.06.2013 23:01 |

Reitings 547
annA, padalies sīkāk, kā pa 150 latiem var izceļot Itāliju? Atceros, ka toreiz pirkām akcijas biļetes Stockmann trakajās dienās pa 119 latiem, diviem cilvēkiem tie tāpat jau bija 240 lati.
26.06.2013 23:01 |

Reitings 3379
Interesanta tēma. Var just, ka autore nav atjautīga lēto biļešu vaktētāja un nepārzina visādus sīkumus (tas nav uzbrauciens).
Kādreiz, kad pelnīju labi ja 400 ls, man bija tādi eurotripi, ka tik turies :) Ryanair mājaslapa bija mana mīļākā interneta vietne :D Esmu par pāris latiem izlidojusi vairākas valstis (Ryanair, Easyjet). Pēdējos gados tas vairs nav aktuāli.
Pēdējo reizi ar draugu bijām ceļojumā ar kruīza kuģi gar Itālijas, Grieķijas krastiem. Tā bija 2.reize, kad izmantoju tūroperatoru piedāvājumu. Lai arī pati ceļojuma pakete bija lēta (akcija), tomēr viss ceļojums kopā ar vilcienu un aviobiļetēm (kas nebija iekļautas tūroperatora paketē) mums izmaksāja 1200 ls. Bet uzskatu, ka bija tā vērts, jo ir forši pamēģināt dažādu veidu ceļošanu.
Vietas, kur es gribu aizlidot, maksā tūkstošus... Tiem es vēl nekrāju. Pašlaik jākrāj citam mērķim, tāpēc vasarā paceļosim tikai pa Igauniju.
26.06.2013 23:35 |

Reitings 4298
Man šķiet, ka cilvēkam dzīvē pienāk tāds brīdis, kad vairs negribas "maksimāli pa lēto", bet gribas "ar komfortu".
Studiju gados arī izceļojos daudz un lēti.
Tā pati Itālija - ap 200 Ls. Esam ņēmuši saspiestas četrvietīgas istabiņas uz četriem cilvēkiem, esam nakšņojuši vislētākajos hosteļos - ir jau arī savs šarms tajā visā.
Bet man tagad savos 25 gados tā vairs īsti negribas un patīk ceļot tā, ka nav visu laiku jāskaita līdzi katrs iztērētais lats.

Ceļošana man ir ārkārtīgi svarīga, bez tās nevarētu dzīvot, piemēram, esmu ar mieru dzīvot viduvējā dzīvoklī, kurā tāpat pavadu tikai vēlus vakarus/naktis un retu reizi arī kādas brīvdienas. Ja vairāk kā 50% naudas aizietu īres + komunālajiem maksājumiem, tad droši vien būtu daudz grūtāk atļauties ceļot.
Respektīvi - es izvērtēju prioritātes. Tad, kad mums būs bērni, tad arī vairāk naudas ieguldīšu kārtīgā ģimenes "ligzdiņā", bet, kamēr mums to vēl nav, cenšos maksimāli daudz ceļot.
27.06.2013 07:59 |

Reitings 547
Piekrītu, ka pašas avio biļetes jau var lēti dabūt. Bet tā jau ir mazākā izdevumu daļa. Lielākā jau ir tā pati dzīvošana uz vietas, naktsmītnes, transports, ēšana, apskates vietas utt.

Kur jūs vispār skatāties biļetes, piedāvājumus? Kādās mājaslapās?

Un vai jums ir konkrētas noteiktas summas, par kādu brauktu uz to vai citu valsti. Piemēram, cik būtu jāmaksā avio biļetei, lai lidotu uz Itāliju, uz Spaniju, Grieķiju?
27.06.2013 08:20 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Prieks, protams, ka cilvēki māk ceļot arī par samērā lētu naudu, bet nesaprotu jēgu te šausmināties - 1000ls, ak vai, ak vai, kā tā var?! Jā, ir cilvēki, kuriem ceļojums ir baudījums ar komfortu. Un kāpēc ne? Es, piemēram, nesaprotu, kā var uz Maltu aizbraukt un tur forši dzīvoties par mazāk kā 300 ls. Man ceļš un viesnīca vien bija gandrīz 700. Un nē, es nedzīvoju prezidenta apartamentos 5* viesnīcā. Nemaz nerunājot, par vietējo labumu baudīšanu un izklaidēm. Ja jau es braucu ceļojumā un esmu interesantā valstī, vēlos redzēt un izbaudīt maksimāli daudz. Taupīšu mājās.
Starp citu, ceļojumi ar autobusu ir daudz lētāki. Protams, ir zināmas neērtības. Bet man paziņa katru gadu vismaz reizi brauc ceļojumā par pašas sakrāto naudu, ar kādu tūrisma firmu, un viņa to var atļauties, jo izvēlas ceļojumus ar autobusu. Lidmašīna viņai par dārgu.
27.06.2013 08:41 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Sen sen nekur tālāk par Lietuvu,Igauniju neesmu bijusi.Izbaudu mazos tripiņus,tie sanāk lētāk un tāpat ir interesanti.
Izdomājat,kas jums ir svarīgākais - precēties,dzīvoklis vai mašīna.Un sāk krāt vienam.Nevar gribēt visu un uzreiz!
27.06.2013 09:48 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
limette, es tiešām brīnos, kāpēc par ko tādu jāšausminās. Mēs modāmies ap 8, lai paspētu visur, kur vēlos. Ap 11:00 divas sviestmaizes, kafija viņam, sula un kūciņa man ~10 EUR, pusdienas: 2 glāzes vīna, 2 zupas, 2 otrie, 1 salāti, 1 saldais ~ 69EUR, ap 18:00 1 glāze vīna, 1 glāze alus, 1 salāts, 1 saldais ~ 22EUR, vakariņas ap 20:40 2 glāzes vīna, 2 salāti, 2 otrie ~49EUR. Tā arī sanāk beigās ~150EUR. Mēs arī Latvijā, piemēram, labprāt aizbraucam kaut kur atpūsties, tad par pusdienām sanāk ~55 EUR, tā kā Itālijas 69 nešķiet nekas neiespējams. Bet katrs jau neēd vienādi, kādam citam vajag mazāk, ne tik taukainu, pietiek ar salātu vien.
27.06.2013 10:14 |

Reitings 188
Miranda, lūk, mājaslapa, kuru regulāri čekojot, var dabūt lētas biļetes. Tā apkopo visas aviosabiedrības.
http://www.skyscanner.net/
Par cenām, kā paveicas- manuprāt, Āzija turp/atpakaļ 1 personai ir normāli 400- 700 lvl, atkarīgs no valsts. Taizeme ap 470, Malaizija ap 600, Ķīna ap 500.
Pa Eiropu- no Viļņas Parīze 70 lvl, No Helsinkiem Portugāle 100 LVL, tas ir, kā čeko biļetes un kā noveicas ar cenām.
27.06.2013 10:20 |

Reitings 8407
Es uz Turciju aizbraucu pa 260 ls, un tur principā viss bija iekļauts uz nedēļu, laicīgi aizgāju pie tūroperatora un tur arī dabūjām šo piedāvājumu.

Viesnīca it kā bija 4 zvaigžņu, bet nu principā laikam jau 3 pēc mūsu ieskatiem, taču viss bija lbi, pludmale, baseins, ēšana, lai arī ekskursijas papildus jāpērk, bet arī tās varēja lētāk pie vietējiem sarunāt, arī suvenīri ļoti lēti, un pilsētiņā kur mēs bijām pa 1dolāru varēja braukt pa pilsētu, neuzskatu, ka tas dārgi, ja viss iekļauts, tad par tādu cenu īsti nevar sūdzēties par neko..
27.06.2013 10:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits