Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Steidzami! Saldēt zemenes!

 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Kā Jūs to darāt? Mana vīrene sagriež un pievieno cukuru, tad saldētavā. Ziemā ir garšīgi! Bet ja es sasaldēšu veselas plikas ogas, kas man pēc tam sanāks? Nebūs pļecka?
21.06.2013 08:04 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nu pļeckainākas viņas protams būs, bet tāpat paliks veselas odziņas. Tikai ne tik stingras kā nesasaldētas.
Mana mamma tikai veselas un bez piedevām saldē. Tad ziemā taisa dažādos desertos.
21.06.2013 08:06 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nē, nu jā, drusku pļeckainas, būs, bet lai nav tā, ka labāk tagad būtu stūmuši kuņģī, nekā ziemā metuši ārā! :D
21.06.2013 08:09 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu personīgi negaršo saldētas veselas ogas. plus vēl viņām tie ūdens kristāla gabaliņi. esmu dzirdējusi, ka citi dara tā, ka sagriež smalkos gabaliņos un tad liek saldētavā. esot daudz garšīgāk
21.06.2013 08:17 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Sany, sagriež UN pievieno cukuru vai vnk sagriež?
21.06.2013 08:21 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Becky, manās mājās ir izmēģināti visi varianti, ar cukuru noteikti neiesaku likt veselas ogas, bet bez cukura ir tā, ka mazliet jau pļeckas būs, taču mani vairak uztrauc tas, ka garša vairs nav tik koncentrēta. Desertiem der, bet tā, lai našķotos, noteikti neieteiktu. Mums iecienīts ir tas veids, kad ļoti sīki sagriež/samaļ ar cukuru, tad liek saldētavā, tad sanāk tāds kā sulas saldējums, tas gan ir labs!
21.06.2013 08:27 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Vulpes, paldies! Laikam mēģināšu sagriezt un mazliet cukura. :)
21.06.2013 08:30 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Becky, veiksmi! Ak, sakārdināji, jāatrod laiks pašai ziemas krājumus papildināt:)
21.06.2013 08:34 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Mēs viņas riktīgi saspiežam, pievienojam nedaudz cukuru un ieliekam burciņā. Pa ziemu pie pankūkām tāds našķis, vienīgi tā skrubināšana ārā :)
21.06.2013 08:39 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
becky-tikai sagriež un neliek cukuru. es pieļauju, ka citi liek. bet var jau arī pēc tam pievienot. turklāt, cik esmu pamanījusi, ja pieliek zemenēm pieliek cukuru, tās sasulojas. bet es pieļauju, ka var arī likt cukuru. nu uztaisi vienu porciju tādu, bet otru tādu. turkklāt, jā, tās sagrieztās zemenes, protams, sadala par tādām porcijām.
21.06.2013 08:54 |
 
Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
nogriežu visus zaļos kātiņus, lieku bez cukura, un tad nākamajā vasarā ēdu kā saldējumu :D
21.06.2013 09:00 |
 
Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
Nomazgā, uz paplātes nokaltē, uz paplātes apsaldē (lai aprauj virsmu), tad liek plastmasas traukos un pavisam nedaudz apkaisa ar cukuru. Tad traukos ir smukas apaļas ogas, ziemā var ņemt ārā pa vienai!
21.06.2013 09:01 |
 
Reitings 287
Reģ: 20.10.2010
Mamma salde veselas, ziema izvara kiseli bez piedevam un tad pieliek atkausetas veselas zemenes.
21.06.2013 09:06 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es saldēju gan sagrieztas, gan veselas ogas. Veselas labi noder saldo ēdienu un kūku dekorēšanai, grieztās lieliska piedeva pie saldajiem un pankūkām.
21.06.2013 09:08 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Īsāk sakot, pacietības man nav tik daudz, es nomazgāju, norāvu zaļās lapiņas, nožāvēju uz dvieļa un sametu saldētavā! Nākamgad izdarīšu secinājumus, ko es darīju ne tā.

Vadījos no domas, ka riktīgā ziemā lauku zemenes aizies jebkurā veidā ka nograb! :D
21.06.2013 09:10 |
 
Reitings 240
Reģ: 16.06.2009
Mēs daram tā,ka nomazgā,notīra sablenderē, pēc garšas pievieno cukuru, var arī nepievienot,ja neprasās, trauciņos iekšā un saldē. Veselas man nepatīk, tādas pļekas vien sanāk un nav tik garšīgi kā sablenderētas.
21.06.2013 11:44 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ewaaaa, man būs pļekas! Teica, ka esot forši šampī mest pa vienai, es jūtu ka ziemā būšu vienā flaņķī! :D

Paldies, meitenes, par pieredzi! :)
21.06.2013 12:03 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
samaltas ar cukuru ir superīgas ziemā :) ar pankūkām...mmmmm :D
21.06.2013 12:04 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es lieku veselas vai arī blenderētas. Cukuru nelieku- man nepatīk, ka taisot saldējuma kokčikus sanāk pārāk salds. Pamēģināju arī likt veselas medū, bet tas gan bija FAIL- garšoja tikai pēc medus.
21.06.2013 12:07 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Lieku gan veselas, gan blenderētas, griezt slinkums. :D Saldēju bez cukura, jo man vispār cukura saldums neprasās pie ogām.
21.06.2013 12:10 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Sugar, es jau tagad gribu ziemu, tik garšīgi stāsti!

Košļene, es zināju, ka esi izvirtule - medū, kas vēl nebūs! :D

Zaķi, tu tāpat tās bez cukura ziemā apēd, vai taisi kaut kādas kulinārijas izvirtības?
21.06.2013 12:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits