Vīrietis bez iekrājumiem

Reitings 12
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Biju uzrakstījusi ļoti garu tekstu, par mūsu attiecībām 3 gadu garumā, bet viss pusstundas darbs izdzēsās :D tapēc rakstīšu vēlreiz īso versiju...

Tātad ar savu draugu (nu jau līgavaini) esam kopā 3 gadus, 2 no kuriem pavadījām attāluma attiecībās, viņš dzīvoja, strādāja, pelnīja naudu Anglijā, es mācījos, gāju skolā Latvijā, kad sagājām kopā , man bija 19, viņam 27. Redzējāmies reizi pa 2-3 mēnešiem uz kādu nedēļu, es braucu pie viņa , vai viņš pie manis. Vienmēr esmu gribējusi, lai viņš atgriežas Latvijā, viņš saka ka arī grib, bet vienmēr šis jautājums ir atlikts un atlikts..
Tad pabeidzu skolu, pagāja vasara, un nolēmām tā, ka varbūt kopā būs vieglāk sakrāt naudu, ja izdevumus būs jādala uz pusēm, un tā. Tā es nostrādāju UK pus gadu, un ar visu to ka daudz naudas izdevu drēbēs, elektronikās, ēdienā u.c. lietās, ar to visu pāris mēnešos sakrāju virs 1000ls. Tad man bija piedāvājums uz 2 mēnešiem pastrādāt pie vienas latviešu ģimenes otrpus okeānam, un tā kā es dievinu ceļošanu un šī būtu iespēja kā vēl papildus nopelnīt, ar puisi nolēmām, ka viņš paliks UK vēl piepelnīt naudiņu līdz jūlija beigām, kamēr es būšu projām (kur esmu vēl tagad). Ir jau pagājis mēnesis, kā esmu projām,kad atgriezīšos Eiropā nolēmām ka pēc visiem šiem darbiem, esam pelnījuši atpūtu kopā, es plānoju Eiroptripu mums abiem, un tā kā visu plānoju es, tapēc ērtāk ir, ja visu no sākuma maksāju ar savu kredītkarti, un beigās sadalam izdevumus uz pusēm, bet ne par to ir runa... kad sākām par to runāt, es uzzināju cik viņš patiešām ir iekrājis, un es esmu šokā.. 130lati, nevis 13 000, vai vismaz 1300, bet 130 lati, 3 gadus esot Anglijā...
Līdz šim man neinteresēja viņa finanses, tapēc arī nebiju ievērojusi cik viņš ir iekrājis, zināju ka ne pārāk daudz, bet ar tādu summu nerēķinājos.. tad rodas jautājums, ko viņš visu šo laiku ir domājis un darījis, kapēc es pāris mēnešu laikā iekrāju 1000ls tērējoties pa labi un kreisi, bet viņš, vīrietis 3 gadu laikā, īrējot istabu, neballējoties pa klubiem, neēdot ikrus, nedzerot šampanieti un nebraukājot ar Jaguāru, nav sakrājis pilnīgi neko? kur tā nauda paliek?
Un visbūtiskākais, kāda jēga bija 3 gadus dzīvot ārzemēs, vergot fabrikā un dzīvot "attāluma" attiecībās?
Galu galā, ja es taisos ar cilvēku uzsākt kopdzīvi, man ir svarīgi lai viņš varētu nodrošināt ja ne mūs abus, tad vismaz sevi, jo šobrīd man ir 21 (pieaudzis 21 :D), bet viņam 29(jauns 29 :D) , domāju ka viņš šajā vecumā (kautgan vecumu starpību nejūtu) nevarētu atļauties dzīvot man uz kakla, un domāju ka viņš to arī nedarīs, bet es nesaprotu..
Nav nozīmes tam ka viņš varbūt pēdējā mēnesī kautko iekrās, bet nozīme ir tam, ko viņš ir darījis visu šo laiku... jebkurā gadījumā, kautvai 500ls, bet ne jau dēļ tā ir vērts vergot ārzemēs tik ilgu laiku ...
Es nesaprotu ko man domāt?
Vai tas ir tapēc ka viņš nemaz Latvijā atgriesties negrib?
Nav jau tā ka nauda ir noteicošais, bet tā taču par cilvēku daudz ko izsaka... ko nozīmē tas, ka cilvēks nav spējīgs neko iekrāt, bet arī no iztērētā nekāds ieguldījums nav redzams?
Kāda būs kopdzīve, vēlāk ģimene?
17.06.2013 16:37 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
hmm, varbuut vinjsh tev rakstot, cik iekrájis pazaudéja páris nulles? :D vai pajokoja!? jo ká vinjsh var domát par celjoumu, ja tik naudas kontá??? kad es tikko atbraucu uz árzemém - strádáju, téréju naudu drébém, smarzhám, kosmétikai, jo atbraucu bez neká :D, péc 3 ar pusi méneshiem nopirku mashínu, apdroshináshanu mashínai, utt... neticu, ka pa 3 gadiem bez mashínas, íréjot istabu un ípashi netéréjoties bús tukshums kontá!
17.06.2013 20:49 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
No 800-1000 £ algas UK iekrat neko nevar. Es drizak viriesa vieta domatu vai ar sadu sievieti, kura neapjedz pamatskolas matematiku, but kopa.
17.06.2013 21:27 |

Reitings 5261
morgan le fay, tu izlasíji, ka vírietim nav mashínas, neíré dzívokli, bet tikai istabu? un naudu netéré? var iekrát, ne jau miljonus, bet nu noteikti vairák par 100 ls 3 gadu laiká.
17.06.2013 21:33 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Lai arī es esmu absolūti neatkarīga no vīrieša, pilnībā saprotu autori. Kādā sakarā šeit vispār līšana citā makā? Pāris ir kopā ne pāris mēnešus, kaļ nākotnes plānos kopā, protams, ka ja šīs attiecības būs vīra un sievas veidolā pēc kāda laika, sievietei ir jābūt vismaz izpratnes līmenī informētai par potenciālā vīra finansiālo situāciju. Cik nav gadījumi, kad sievietes paliek uz ielas, jo pēc daudziem gadiem uzzina, ka vīrs patiesībā naudu nospēlējis azartspēlēs, notriecis prostitūtās un vēl kas tik ne. Protams, nesalīdzinu šos gadījumus ar konkrēto situāciju, bet autores uztraukumi ir absolūti normāli.
17.06.2013 21:41 |

Reitings 3031
Miss Take
Par tadu naudu masina nemaz nevar but, par cik tas nav, izmaksas neuzsksitisu. Otrkart UK istabu iret nedela maksa vairak cik LV menesi, gaze, elektriba utt. viss ir dargaks ka LV. Mums ziema gazes rekins par maju menesi ir vairak par 200, elektriba 100, uudens 50-100. Ok, mums ir maja, istabu irejot bus mazak, bet pie tadas algas pierekinot pasu iri, kas var but 80- 120£ nedela (atkariba no pilsetas), council tax, tur nekas daudz pari nepaliek no ka vel japerk partika, apgerbs, elektronika, telefona un interneta rekini, cela izdevumi. Varbut 50-100 £ vareja iekrat, bet ir cilveki kuri neprot tik labi iekrat. Nav virieti jamekle milzu problemas- azartspeles un tamlidzigi, vins vnk ir cilveks kuram vieglak nauda slid caur pirkstiem un viss.
17.06.2013 21:50 |

Reitings 3031
Varbut 50-100 £ vareja iekrat

T.i. Ik menesi iekrat 50-100.
17.06.2013 21:52 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
iespējams, ka viņa darbs ir slikti apmaksāts un visa nauda aiziet ikdienas tēriņos, pārtikā, kaut kādās lupatās, Kafijai un pīrādziņam no rīta, šim un tam un mēneša beigās nekā vairs nav. ja vēl pats īpaši neko neprot gatavot, pārtika var sanākt dārga pat neko lepnu neēdot.

visticamāk, ka viņš vienkārši nav bijis pret tevi atklāts par savu dzīvesveidu un patieso finansiālo stāvokli.

otrkārt, ir cilvēki, kuri neko nevar iekrāt, kaut pelna ļotilabi. vienkārši ir krājēji un ir nekrājēji :) citipat no 120ls algas atliks 5katru mēnesi, bet citi no 500 neko. tāds cilvēka tips.

un treškārt, ja tiešām ne viens, ne otrs, tad tur kaut kas nav kārtībā. varbūt kādu uztur no savas algas, varbūt spēlē automātus vai totalizatoru. diez vai viņš tev teiks.
17.06.2013 21:59 |

Reitings 5261
es ljoti labi zinu, cik maksá írét istabu UK...zinu kádas cenas, neparko neticéshu, ka strádájot árzemés neko lieku nepérkot nevar iekrát. es 3,5 méneshus ( méneshus, ne gadus, ká minétais vírietis) strádájot, maksájot pusi no májas íres, nopirku mashínu, un daudz visádu drébju, smarzhu, kosmétikas, rotasllietu un visádu nevajadzígu krámu... un kontá bija noteikti vairák neká 100 ls. normáli dzívojot, pérkot drébes, ejot kádas 2 reizes ménesí uz restoránu, brívdienás braucot uz piknikiem, vai ejot uz kádu klubu - pusi algas var atlikt. nu vismaz treshdalju noteikti! mums ar víru ir 2 mashínas, tátad 2 apdroshináshanas, dzívoklis pa 550 ménesí, plus apkure, elektríba, internets.... bet vienu algu varam atlikt, atljauties paceljot un normáli dzívot. ja es shos páris gadus esot árzemés bútu dzívojusi írétá istabá, bez mashínas, un neko daudz nepérkot noteikti bútu savi padsmit túkstoshi kontá. tikai es nemaz negribu dzívot lai krátu...
17.06.2013 22:00 |

Reitings 3031
Miss Take
Vai tu vari saprast, ka dazi cilveki labak spej sakrat neka citi? Lietas butiba ir taja, ka autores virietis nepelna ne milnojus ,ne simtiem tukstosus, lai butu pamats nopietnam satraukumam par to kur paliek nauda ( kas nav mazsvarigi ja ar cilveku plano kopigu nakotni). Runa ir tikai par 50-100£ ko vins butu varejis ik menesi atlikt un tik pat viegli to var noteret vienkarsi uz paiku.
17.06.2013 22:07 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Mis Take, kādā darbā strādā, ja nav noslēpums?
17.06.2013 23:45 |

Reitings 5261
Donata, tad, kad sáku strádát írijá, strádáju par minimálo algu melno darbu ;)
18.06.2013 00:20 |

Reitings 5261
Morgan le Fay, varu saprast un saprotu. bet joks jau tajá, ka vinjsh aizbrauca pelnít pikji un iekrát, lai varétu ar autori dzívot kopá. ja brauc iekrát, tad jákráj, vai vismaz nav jámelo otrajai pusei! já, te daudzi dzívo no algas lídz algai, bet vinji nevienu nemána ar neizpildámiem solíjumiem.

ai, bet vispár, varbút vírietis nemaz negribéja krát neko, bet gan labi/normáli padzívot :) varbút pazaudéja 1 nulli rakstítajá summá...vai vienkárshi sameloja lígavai...
18.06.2013 00:24 |

Reitings 3031
Miss Take
Nesanaaca cilvekam ta ka bija planojis vai vismaz sacijies planojis, kurs kadreiz nav neattaisnojis ceribas? Tagad autore vismaz zin ka vinas otra puse nav tik labs krajejs ka vina. Un mums ari interesanti- vieni brinas kur nauda palikusi un apsver slepeniba turetu azartspelu atkaribu, otro rauc degunu, ka ta jau maz pelna. :D
18.06.2013 01:05 |

Reitings 431
Reģ: 14.10.2010
Pirmkārt, neuznemies ceļojuma apmaksāšanu, jo manai draudzenei bija līdzīga situācija. Apmaksāja visu sākotnēji un džeks ar laiku solījās atdot..tad saprata,ka winiem isti kopa nav labi, izšķīŗās un džeks naudu tā arī neatdeva..

Un es tieši arī pajautātu viņa iemeslus,kapec nav naudas, kapec strada uk utt... mēs te tiesām neizspriedīsim, kur Tavs vīrietis tā izterejies. Atliek tikai izdarīt minējumus ;)
18.06.2013 01:12 |

Reitings 70
Reģ: 13.06.2013
Kur runa par naudu tu Morgan le naudas Feya klāt.

Vispār kas tā par vecu omes bildi Morg ? Man likās tu jauna un moderna ?
18.06.2013 01:15 |

Reitings 70
Reģ: 13.06.2013
Morgan es nekad tā neesmu juties pret sievieti, lai pat arī viņu jūtu caur zilu ekrānu. Bet ja tu man iedodu savu mājas adresi es varētu aizbraukt ekskursijā uz UK

UN un piekakāt tev pie mājas durvīm uz tepiķīša, kaku ietīt papīrā, papīram pielaist ugunu piezvanīt pie durvīm un bēgt prom ! Atpakaļ uz LV !

Lai tu kad atver durvis ar kāju to papīru dzēstu !

Jūtos kā mazs puišelis bērnībā !
18.06.2013 01:24 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Strādājot par Īrijas minimālo algu un uzturot sevi 3 mēnešu laikā nopirki tevis uzskaitīto? izklausās pēc pasakas. vai arī es kaut ko nesaprotu :D
18.06.2013 01:26 |

Reitings 3031
Pediks
Tev kops pamatskolas nav apinicis 1 un to pasu joku par avizes un kakas bumbu stastit? Esmu gana daudzreiz to dzirdejusi lai pediku sudos nesakaptos. Bez tam es nesapratu, kada veida kam uz varzacim esmu uzkapus, ka man draud pie durvim minas atstat? :D
18.06.2013 02:06 |

Reitings 3031
Donata
Var izklausities pec pasakas, bet realitate...... Ir tada kada ta ir. Esmu redzejusi tos minimalas algas pelnitajus kuri brinumu lietam spejusi sakrat no minimalas, nav tur nekadi brinumi, nav. :) Nu tiesam padoma kadu masinu tur var nopirkt, kadu? Un ko var lecskapi ielikt noperkot to pasu masinu. ;) ;) ;)
18.06.2013 02:14 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ir taadi cilveeki, kas neapdomiigi izteeree naudu uz siikumiem - eedot kafuuzjos, iepeerkoties mazajos stuura veikalinjos, neskatoties uz cenaam utt. Ja viirietis pats veelaas pie taa piestraadaat, vari vienmeer vinjam paraadiit knifinjus kaa ietaupiit naudu.
18.06.2013 02:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits