Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par iztirzāto tēmu - grūtniecība

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Kā jūs jutāties grūtniecības laikā?Jums nebija liela nepatika pret savu ķermeni un pamatīgas garastāvokļa maiņas?Mana draudzene vienreiz stundu stāvēja pie spoguļa un raudāja, ka viņai ir strijas uz vēdera uzradušās un ciskas resnas, jo viņai ļoti ir svarīgi izpatikt vīram. Domāju, ka es grūtniecības laikā bēgšu pie mammas vai māsas, lai vīrs neredz mani tādu un nepiedzīvo manas toksikozes un garastāvokļa maiņas.Plus vēl bailes, ka viņām es vairs nebūšu iekārojama ar savu milzigo vēderu un nesāk skriet pie mīļākajām. Kaut vai arī viņš saka ,ka tā nav ,bet vīrieši jau saka visu kamēr vēl pa īstam to nav piedzīvojuši.Gribētos bērniņu, bet negribas iet cauri tam murgam. Kad mana draudzene gandrīz nomira dzemdības ,škiet,ka nekad mūžā nebūšu mamma.
16.06.2013 01:30 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Māsai pēc dzemdībām ar ir strijas, atsevišķais peldkostīms tāpat viņai ir, nav ko pašai sevi dzīt kompleksos, tad ar viss būs kārtībā.
18.06.2013 08:46 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Mans vīrs piedalījās dzemdībās, jo pats ta vēlējās. Noruna bija tāda, ka starp kājām gan man nelūrēs :D Viss pasākums ievilkās uz vairāk kā 22 stundām, dzemdību laikā radījās vairāki sarežģījumi, nodaļa bija pilna ar dzemdētājām, tāpēc nebija pieejamu speciālistu. Gan man, gan ārstam ļoti noderēja vīra klātbūtne un palīdzība. Es zaudēju jebkādu jutību kājās, tāpēc manam vīram izstumšanas brīdī nācās vienu kāju saliektā veidā turēt stingri piespiestu pie mana vēdera. Viņš redzēja visu- asinis, griezumus, bērna galviņu un brīdi, kad mazā visā augumā tika izstumta laukā, vīrs pārgrieza nabassaiti un tad staigāja ar mazo pa palātu, kamēr sagaidījām placentu un es tiku "sašūta". Nevienu brīdi neko no savas puses nebiju uzspiedusi, pats visu gribēja redzēt, tā kā pats par sekām pēc dzemdībām arī bija atbildīgs, nav nekāds maziņais. Šobrīd es tieku apbrīnota, mīlēta, lolota, iekārota, manuprāt, pat vēl vairāk kā pirms mazās dzimšanas. Man liels prieks, ka viss notika tieši tā un ne citādāk. Šobrīd esmu pārliecināta, ka uz so cilvēku varu patiešām paļauties pilnībā. Kā jau mūsu laulību zvērestā teikts, ka būsim viens otram arī grūtākos brīžos :)

PS. Tām, kam bail no izkārnījumiem, taisiet klizmu! Man šāda veida šmuce gāja secen :)
18.06.2013 09:34 |

10 gadi
Reitings 4362
Reģ: 03.08.2009
stellaglmr piekrītu Tev!

Es gan nevaru runāt, jo neesmu stāvoklī, neesmu arī dzemdējusi, bet.. Man nesen trīs draudzenes laida pasaulē bērniņus, un visām vīri bija klāt. Esot palīdzējuši fiziski, jo ja vajag Tevi noturēt, tad mamma tur neko neizdarīs.. Es nesaku ka vīrieša klātbūtne ir vienīgā pareizā, jo ja pat jūties neerti, tad nevajag to vīrieti. Bet, iespējams, ir vērts pajautāt ko viņš domā :)
Kolēģis man teica, ka viņš vispār gribējis visu redzēt, bet viņam neesot ļāvuši :D
18.06.2013 09:43 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Favel, lasu Tavu pedejo komentaru un pilnigi liekas, ka par mani:D Tikai ka manejais man cela kaju, es blavu, ka es vinam to nekad nepiedosu:D
18.06.2013 10:27 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Johaidii :D te viena man izbojaaja visu prieku pa udensdzemdibam :D biju plaanojusi, ka tad, kad man bus jaadzemde , izmantosu taadu iespeju! Bet jaa, guleet pasai uudeni , kur peld visadi nesmukumi un nedod dievs veel sanak smuce no cita cauruma.. Njaa.. Nuu, protams, es ceru pirms dzemdibam laicigi uztaisit klizmu, jo apkakaasanas mana prata ir nepatiikamakais, kas var notikt, protams, iznemot problemas ar manu vai beernina veselibu! Parejais - asinis, glotas, placenta.. Tas jau piederas pie procesa! :) kaut gan mana mamma mani piedzemdeja 8 tajaa menesii, un dzemdibas esot saakusas neparedzeti, tpc nekada iespeja nebija klizmas taisisanai, bet teica, ka nekadas smuces taa pat neesot bijis, jo esmu bijusi mazina un atri gandriz bez sapem piedzimusi , taa ka mana mamma pat jautajusi "un viss?! Tas bija dzemdibas?!" :D vispar manai mammai pec mums 2vam meitenem nav striju ne uz vedera ne krutim ne dibena, ar vinas augumu es nekad pat nepateiktu, ka iznesajusi 2 bernus! Bet , cik sapratu, tad loti rupejas pa sevi! Pec dzemdibam nesaja kkadas korsetes specialas, kuras palidz atrak savilkt vederu, eeda pareizi un , esot stavokli, galvenais kustejusies un darijusi visu kaa ieprieks, lidz ar to - neiesedas liekaja svara! Jamacas no mammas bus :) un pa viira klatbutni dzemdibas, hmm, jus man likaat mazliet aizdomaties, jo ieprieks biju pilnigi PAR to, ka obligati jabut! Pat saakuma neieklausijos tajaa, kad draugs iepiikstejas, ka bail no asiniim :D tada gadijuma lausu domat pasam :) galvenais, lai ir netaalu un ja nu man peksni nenormali savajadzesies , lai vins klat - var pasaukt :) tacu, galvenais, kas man lika aizdomaties vai tiesam vinam obligati jabut klat bija tas - ka viena rakstija vai pati sieviete jutisies eerti dzemdejot! Man negribetos domat pa saapem un vel sakauneties , ja paspruk kads skalaks balodiitis vai veel kkas! :D
18.06.2013 10:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits