Cietuma dzīve Twitterī

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Labrīt, dāmas!

Te ik pa laikam parādās kādas diskusijas ar spilgtākajām personībām/tēliem Twitterī, Instagramā, blogos..

Pavisam nesen manu uzmanību pesaistīja kāds profils Twitterī, nu jau šis profils kļuvis diezgan populārs.

https://twitter.com/latvia_prison

No šī profila twīto 23 gadus jauns ieslodzītais, cik var noprast notiesāts par kukuļdošanu.
Twīti un foto ir par cietuma iekšējo dzīvi, noteikumiem, utt.

Teikšu godīgi - diezgan interesanti un tajā pašā laikā baisi.

Un man tomēr ir pārliecība, ka aiz šī profila tiešām raksta kāds cilvēks, kurš ir nokļuvis cietumā.

Viņš necenšas sevi attaisnot, saprot, ka ir pelnījis sodu. Un, ja tā var teikt, izmanto iespēju, lai informētu sabiedrību par cietuma iekšējo dzīvi, kas ir skarba.

Es ik pa laikam pieķeru sevi nodomājot, ka negribētos, lai šis profils kļūst pārlieku populārs - ka šis cilvēks otrpus twitterim tiktu atpazīts un sodīts.

Jo izklausās pēc pietiekoši normāla un sakarīga cilvēki, kurš izcieš pelnīto sodu. Nav jau maniakāls slepkava.

Palasiet twītus, varbūt jums arī ieinteresēs. Varbūt cosmo detektīves ievērosko tādu, kas liecinātu par to, ka tas nav reāli.

Protams, telefons cietumā nav atļauts.
11.06.2013 08:50 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
izlasīju visu - man likās baigi interesanti - kā cita pasaule :)
es nezinu, man diezgan pozitīva attiksme pret to, ka kāds šādi publisko iekšējās lietas un arī pats cilvēks liekas tāds diezgan jēdzīgs.
11.06.2013 10:00 |

Reitings 8272
Lai nu kā, bet uzskatu, ka, ja šis cilvēks ir slēgta tipa cietumā, būtu diezgan loģiski, ka viņš saņemtu sodu par to, ka lieto telefonu, jo tas ir aizliegts. ja atklāta - nu ja var lietot, tad lai lieto.
noziegums ir un paliek noziegums, bet ir starpība, vai cilvēks ir kādu izvarojis, nogalinājis, zadzis mašinām spoguļus vai mānījis VID. dažkārt liekas, ka kādu daļu noziedznieku patiešām vajadzētu iemest uz kādu brīdi kādā no pasaules briesmīgākajiem cietumiem, lai cilvēkam vairāk nerastos domas kaut ko tādu darīt. bet, kas to lai zina, varbūt cilvēki, ja no turienes iznāk, paliek vēl briesmīgāki.
labi ir tas, ka ieslodzītie tomēr var kko darīt, piemēram strādāt un mācīties. daudziem, manuprāt, vispār ir jāiemāca, kas ir fizisks darbs.
bet tomēr pat lai jebko cilvēks būtu izdarījis, bet neuzskatu, ka cilvēks īpaši labojas sēžot un tvītot.
11.06.2013 10:05 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Stella, nu nav tā, cilvēki, kuriem ir nosliece uz noziegumu izdarīšanu darīs to atkal un atkal, tā ir iekārtotas viņu smadzenes. Tāpat ir bērni, kuri jau no mazotnes klejo un lai kur šīs bērns nebūtu ievietots, viņš klejo - tie ir uzvedības un psihes traucējumi.
11.06.2013 10:06 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Kaut kā negribās sekot cietimnieka dzīvei - laikam nēsmu potenciālā ciemnieka sieva :D :D :D
11.06.2013 10:07 |

10 gadi
Reitings 1513
Protams, cietumiem nav jābūt kā viesnīcām.

Ja noziedzniekiem būs tik labi, tad jau arī rodas tā atgriešanās vēlme - esi pāēdis, jumts virs galvas ir. Citam droši vien ārpasaulē nab tādi apstākļi...

Nez, es jau vispār esmu vairāk emocionāla..

Un kaut kā lika aizdomāties par kādu jaunu cilvēku, kuram jāpiedzīvo tās šausmas cietumā. Jā, noziegums paliek noziegums. Un tomēr..
11.06.2013 10:10 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Un kaut kā lika aizdomāties par kādu jaunu cilvēku, kuram jāpiedzīvo tās šausmas cietumā. Jā, noziegums paliek noziegums. Un tomēr..

Vispār ideāli - tā kā viņa twiteris ir tik populārs, varbūt kādu tas apstādinās no kukuļdošanas. :) Jo tas pavisam noteikti arī ir noziegums un nav nekāda "un tomēr".
11.06.2013 10:13 |

10 gadi
Reitings 1513
Pievakare, jā arī taisnība!
Jo tas liek saprast, ka cietumos nesēž tikai nodzērušās urlas, narkomāni, cilvēki bez jebkādiem mērķiem dzīvē.. Droši vien šis cilvēks pirms nokļūšanas cietumā bija puslīdz veiksmīgs. Un diezvai zemais slānis zin, kas tas tāds Twitter

Cerams, ka kādam tas liks aizdomāties, ka likums attiecas uz visiem. Un agri vai vēlu noziedzīgi darījumi atklājas un sods var būt tāds, par kuru nekad neiedomātos..
11.06.2013 10:17 |

10 gadi
Reitings 1513
Tas ir - iedomātos. Bet droš vien galvā skanētu - ar mani/manu draugu jau tas nenotiks.
11.06.2013 10:18 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ļoti interesanti, ka tā publisko informāciju. Es gan īsti nesaprotu, kādēļ viņš būtu jāsoda (ja nu vienīgi par telefona izmantošanu)? Publiskot informāciju par kaut ko taču nav aizliegts, neko kriminālu viņš nedara, tikai pastāsta kā tur ir.
Man arī mazliet nav saprotams tas, ka puisis par kukuli policistam saņem vairāk ka pusgadu sodu, bet izvarotājs saņem ~5 gadiņus. Manuprāt, tas vispār nav salīdzināms sods!
11.06.2013 10:20 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Izlasīju tos garos stāstus, man šķita ļoti interesanti. Ne katru dienu var gūt iespēju ielūkoties īstajā cietumnieku ikdienā.
11.06.2013 11:40 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Uz jautājumu, kas draud, ja cietumā pieķer neatļautā telefona lietošanā, «Cietuma dziive» tviterī atbild: telefona konfiskācija un 15 diennaktis karcerī.

Nu redzes cik tas ir patiesi vai turpinas twitot vai ne. :D
11.06.2013 11:53 |

Reitings 512
Reģ: 08.11.2012
Man ir pazīstams puisis,kas sēž Brasas cietumā un twīto uz nebēdu par to kā viņam iet. :)

Manuprāt, ja cilvēks nesēž stingra režīma ieslodzijumā,tad viņš tur var brīvi dzīvot, protams tikai aiz restēm un visu laiku esot uzraudzībā. :)
11.06.2013 12:14 |

Reitings 7743
Heh, LNT Dienas ziņās sižets par šo. :)
11.06.2013 14:23 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
marchixa
Dzirdeju. :)

Man cietumnieka twitter konts patik un tas ka lietojot mobile parkapj cietuma noteikumus man netrauce. Varbut tiesam labak, ka cietumnieks tere savu naudu uz telefona sakariem nevis narkotikam un twito nevis strada pie plana ka atriebties par vina iesedinasnu, dod ieskatu cietuma dzive par ko mediji nestasta un parada, ka cietumnieks deafaulta nenozime aukstasiniigu slepkavu, zagli, izvarotaju un narkomanu.
11.06.2013 16:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)