ar vienu soli brīvībā. Ko tālāk?

Reitings 105
Reģ: 29.01.2009
Čau!
Nekāds priecīgais ''čau!'' tas nav. Esmu sagurusi un nu jau nedaudz apātiska - sanervozējusies. taisoties iet gulēt, iedzēru nedaudz nervu zāļu - tāpēc apātiska.' (rudenī cīnījos ar depresiju, iekrājusies paliela zāļu kaudze, kas lielas krīzes brīžos vēl joprojām tiek likta lietā).

Esmu četrus gadus kopā ar savu draugu. Vai biju četrus gadus. Es nezinu.
Mēs dzīvojām kopā, pie maniem vecākiem, ar lieliem plāniem kopā attīstīt manas ģimenes māju, kur iekotelēties pašiem savā ligzdiņā. Esam dzīvojuši arī divatā īrētā dzīvoklī, bet esmu pārāk izlutināta - man vajag dārzu - tāpēc ar lielu prieku atgriezos privātmājā pie vecākiem.

Man taču 25 gadi, nu jau laiks domāt par bērniem un ģimeni, un precēšanos.
A precēties ne velna negribas. Formāli esam saderinājušies, bet nekad neesmu valkājusi gredzenu. Ir par lielu, bet nest pie juveliera samazināt nav lustes. Jo valkāt negribas.
Negribas arī bērnus. Nu dažkārt sagribas, pirms mēnešreizēm sevišķi uznāk trakums, ka bez maz apraudos, ieraugot mazus sīcīšus, bet tas ātri pāriet.

Nu tad šovakar esam ceļā uz šķiršanos, viņš savāca daļu savu mantu un aizbrauca pie vecākiem. Lai atvieglotu šķiršanās procesu, sarunājām, ka pašķirsimies uz dažām dienām, lai es bez viņa klātbūtnes varētu padomāt, ko darīt tālāk. Visticamāk mēs saiesim atpakaļ kopā.Tāpat kā tas jau reiz notika pirms 2 gadiem, vēsture atkārtojas (es jau teicu, ka neprotu izšķirties) . Bet ko tad, ja šī vēsture atkārtojas tad, kad tomēr esam precējušies un mums ir bērni?

Tās ir manas pirmās attiecības, ne es protu šķirties, ne esmu gatava sirdssāpēm.
Bet eh, vasaras vējiņš uzpūš un manas domas klejo pie citiem vīriešiem.

Ir jau jauks man (ex) draugs, sirsnīgs un vienmēr mani atbalsta un es viņam esmu 1.vietā (pēdējā laikā gan konkurēju ar viņa sportošanu un rumkolu pie datora līdz diviem naktī, kaut nākamjā dienā uz darbu jāiet, tas man totāli riebjas). un tad tā neuzņēmība - kaut ko viņš saņemas darīt tikai, kad es stāvu aizmugurē ar pletni. Diezgan nogugurdinoša loma man.

Kāda jēga dzīvot kopā ar vīrieti, ar kuru negribas ne bērnus, ne kāzas ne? Īpaši mani šausmina doma, ka viņa ģimene varētu kļūt par manu ģimeni, brrrr, tie cilvēki ir nu ļoti ''īpaši''.
Bet saņemties izšķirties - tur vajadzīga pamatīga drosme.

Šovakar viņam promesot, izrunājos ar savu ģimeni. Mans tēvs pateica, ka man esot pārāk ass raksturs un citu es diez vai dabūšot (paldies viņam! Vēl viens asaru blāķis un jauns skandāls ģimenē). Es gan to apšaubu, jo neesmu ne stulba, ne neglīta, ne garlaicīga, ne klusa.

Es nezinu, vai kāda man var dot kādu padomu. Laikam svarīgāk bija visu izlikt uz ''papīra''.
Ja kādai ir kas sakāms, esmu gatava uz visu! (tb-nosodījumu, mierinājumu, pamudinājumu, vienalga)
10.06.2013 22:41 |

Reitings 105
Lust for life, esam runājuši par to viņa dzeršanu. Vienreiz jau pirms pāris mēnešiem, kad viņš man solījās piebremzēt un uz kādu laiku viņam tas izdevās, bet tagad pēdējās nedēļās tas atkal ir atsācies. Kā man teica brālis - viņam izskatās, ka manam (ex) draugam ir pārāk daudz naudas (vismaz labam alkoholam) un pārāk daudz brīva laika (pašlaik tikai darbs).
10.06.2013 23:12 |

Reitings 7497
gwen_5937,
tas viss tev jāsaka viņam, ne mums.

Ja viņš negribēs vismaz ieklausīties, ja ne uzreiz kaut ko mainīt, tad ar mierīgu sirdi var arī šķirties. Tā izrunāšanās tomēr tik daudz dod!
10.06.2013 23:13 |

Reitings 105
Paldies Lust for life par uzmundrinājumu.
Un Malibu - par dalīšanos problēmā/pieredzē.
Šī bija jauka saruna.
Tagad gan mani no kājām gāž miegs.
Es nezinu, vai šai portālā ir iespējami privāti nosūtāmi mesidži, bet ja ir - labprāt saņemtu :)
Saldus sapņus!
10.06.2013 23:14 |

Reitings 1569
Reģ: 25.07.2010
Lancaster, tu esi forša, atradi pareizos vārdus.

gwen_5937 pirms izdari galīgo lēmumu, paskaties cik apkārt pilns ar idiotiem tiešā vārda nozīmē. Viens nevar apmierināties ar vienu sievieti, citi morāli un fiziski ietekmē, cits iet katru vakaru uz bāru un piekožas līdz vemšanai, atkal cits ne strādā, ne mācās, tik sēž uz kakla vai nu saviem vecākiem , vai meitenei.

Izvērtē plusus un mīnusus.
Un atceries, ka tos mīnusus, ja viņi ir mazi, TU vari izmainīt ar sievišķo viltību, jo šajās attiecībās tu esi noteicēja un esi palikusi vīrieti zem tupeles, kas ir tikai apsveicami! :)
10.06.2013 23:15 |

Reitings 105
Uii, Lancaster, man mute jau ir sausa ar viņu runājot, bet efekts - uz dažiem mēnešiem, nedēļām, līdz viņš atkal atslābts un viss iet vecajās sliedēs. Esmu ļoti nogurusi no tā, pati jau jūtos kā ''zāģis'''.
10.06.2013 23:16 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu bet viņu tā dzeršana ar baigi ietekmē ikdienā? piemēram vai ar strādāšanu tad ir sliktāk utt? Ja nē tad jau varbūt cilvēks pats apzinās ko var un nevar, bet ja ietekmē tad tā ir problēma.

Un tā velme būt brīvai ir tik uz laiku, tā jau visām ir kad ir attiecībās, ka gribas brīvību, bet kad dabū, ne vienmēr ir tā kā cerēja ka būs. Bet tas jau atkarīgs no cilvēka, lai nu kā ceru ka tevis pieņemtais lēmums būs pareizais un dzīvē problēmas nesagādās pēc tam. Tu tik uzmanies ar to depresiju gan lai neatgriežas, pati pus gadu pēc šķiršanās biju pamatīgā depresijā, bet pati ar sevi tiku galā ar tikai minimāliem nomierinošiem līdzekļiem. Ja drīkst jautāt no kā tad tev tā depresija bija to laiku kamēr attiecībās biji (ja sapratu pareizi)
10.06.2013 23:19 |

Reitings 7497
gwen_5937,
varbūt nepareizi runā...

un viņš to uztver tādā veidā :

- mīļais, piekarini, lūdzu plauktiņu.
- labi, labi, nevajag man to katru pus gadu atgādināt.

īstenībā es esmu bijusi ar savu bijušo vīru kopā pie psihologa. Neskatoties uz to, ka viņš ir nu jau ir bijušais vīrs, tā bija ļoti vērtīga pieredze. Biju skeptiski noskaņota, bet tiešām mums tas daudz ko deva - pat abi raudājām to seansu laikā (neesam nekādi mīkstie). Varbūt jums der pamēģināt.
10.06.2013 23:20 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Palasot komentarus neredzu nevienu teikumu kas liecinatu, ka tu vinu mili. Jaa mils vins tev ir, kopeja ikdienas rutina, bet tas ari viss.
11.06.2013 01:08 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Negribu vilkt nekādas paralēles, bet pastāstīšu savas pārdomas par šo tēmu.

Mana mamma ir vēzis pēc horoskopa (mums ir sliktas attiecības, bet ne par to stāsts). Viņai ir sava privātmāja. Savulaik, kad es apprecējos, viņa visu laiku skandināja manam vīram, ka mums noteikti ir jāatjauno ģimenes īpašums (privātmāja) un tad mēs visi dzīvosim laimīgi kopā. Viņa nekad nevarēja saprast kā mēs varam dzīvot dzīvoklī (pēc kāzām), kad ir iespēja dzīvot privātmājā kopā ar viņu, kur ir jauks dārzs. Neko neatgādina?... Viņa savulaik bija divreiz precējusies - abas reizes izšķīrās. Visi vīrieši ir vārguļi, būtībā viņai tādi nav vajadzīgi, jo viņa viena ir tā stiprā, visgudrā un visvarenā. Katru vīrieškārtas pārstāvi (vispār ne tikai), kas nonāks redzeslokā bakstīs un bikstīs, stums un lamās, lai tak dara kaut ko un tas "kaut kas" ir tikai un vienīgi tas, ko saka un atļauj viņa.
Viņa to neredz, bet būtībā visi no viņas agri vai vēlu bēg...

Es ļoti ceru, ka tu neesi līdzīga manai mammai! Savādāk tavam tēvam ir 100% taisnība. Nezinu tevi un tavu puisi, bet ļoti iespējams, ka tu centies pārāk stipri pakļaut vīrieti un palikt "zem savas tupeles". Vai tiešām visam ir jānotiek pēc tava prāta? Varbūt atļauj vadību attiecībās pārņemt tavam vīrietim, kaut arī viņš mēdz kļūdīties?... Iespējams arī tavs vīrietis nav nekāds zelts un vienkārši nav tev piemērots. Nezinu... Bet paskaties uz visu ar ļoti kritisku analītisku skatienu!
11.06.2013 01:36 |

Reitings 8272
dabūt vienmēr var citu - vai sliktāku vai labāku - bet citādāku noteikti. ja tev pret viņu nav tādu jūtu, kādam tu saproti, ka vajadzētu būt, tad nu tomēr ir jāšķirās. nepakļaujies vecāku gribai, ka citu tu nedabūsi. varbūt tu nedabūsi tieši tādu vīrieti, bet tev jau ar viņu būs jādzīvo n-tos gadus, ne jau taviem vecākiem.
tev ir jāizdomā, vai tu bērnus un kāzas negribi tagad vai vnk ar konkrēto vīrieti. ir cilvēki, kas vispār negrib precēties, bet es zinu, ja viņi satiktu ĪSTOS cilvēkus, nebūtu domas gribau vai negribu, bet viņi citu iespēju nemaz neapsvērtu. turklāt, ne visas sievietes ir mātes. varbūt nav vēl tavs īstais laiks tādai kļūt?
tev vajag puisi, kuru ti mīlēsi, nevis, kurš būs labāks. reizēm mēs pat iemīlamies cilvēkos, kuri nav to pelnījuši. to arī ņem vērā. daudzas meitenes iemīlas ne tajos labākajos puišos un otrādi.
11.06.2013 08:54 |

10 gadi
Reitings 13809
Liekas jau, ka nekas labs jums tur sanākt nevar. Ja Tu neredzi un negribi kopīgu nākotni ar šo vīrieti pēc 4 gadiem, tad Tu neredzēsi šo nākotni nekad. Un tam nav nekāda sakara ar to, ka viņš Tev ir pirmais.
Par raksturu - nevienam no mums raksturs nav dāvana.

Un citu gan jau atradīsi, tikai, vai ilgstošām attiecībām, to neviens nevar pateikt.
11.06.2013 09:04 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Viss, ko varu ieteikt - ja ir drosme - riskē. Tikai ne jau vienmēr tur, kur "mani nav saule spīd spožāk". Citā čalī kaut kas cits nepatiks. ES domāju, ka Tu viņu nemīli vairs un maza pieredze vīriešos arī. Ja esi gatava meklēt mīlestību - tad dari to, tikai neviens nezina, vai tam būs vajadzīgs gads vai 10 gadi, varbūt viss mūžs. Ar (ex)draugu tomēr drošāk. Viss atkarīgs - cik dūšas Tev ir.
11.06.2013 09:05 |

Reitings 105
platinum, tu ļoti labi pateici. Es nezinu, vai man ir dūša.
Un par to, vai es viņu mīlu- es nevaru pateikt. Pašreiz šķiet, ka viņš un mūsu attiecības ir drīzāk pieradums, nekā kāda tur mīlestība. Man pat skūpstīties un mīļoties ar viņu negribās, kaut kā...krīt uz nerviem.
Neons, tavas mammas apraksts man drīzāk atgādina manu tēvu, jo viņš arī to pašu tekstu skandināja visu laiku - nu līdz tiešām ievācāmies manu vecāku privātmājā...
Iespējams, ka es valdu un skaldu, bet, ja es neko nedarīšu, mēs abi neko nedarīsim. Es plānoju ceļojumus, iepirkumus, nedēļas nogales un visu pārējo, bet ne jau tādēļ, ka es viņam neļautu, bet gan viņa inertuma dēļ.
11.06.2013 18:47 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
man šķiet, ka tev pārak čakarē mozgas vecāku viedoklis. izraujies no vecāku ligzdiņas, padzīvo viena.
11.06.2013 19:00 |

Reitings 105
Amanda, vienreiz jau ar draugu dzīvojām dzīvoklī, prom no vecākiem. Tur es iemantoju savu depresiju. Esmu izlutināta, visu mūžu nodzīvojusi privātmājā, man likās, ka dzīvoklī smoku.
12.06.2013 10:37 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Ir taa, ka izskirties un katrs savas mantas vienmer var paspet. Pec tam jau paliek plaisa... atseviskas mocibu naktis, dienas, menesi... kadam var kajinjas sakt slidet, kadam var palikt garlaicigi, kads var meklet jaunus piedzivojumus. Zvanisities viens otru parbaudisiet atkal ko katrs dara, vai tik kur nav aizgajis, etc. Taa ir nervu chakareshana. Skaties, ka pec tam nenozhelo.
12.06.2013 10:42 |

Reitings 117
Reģ: 05.06.2013
1.vai Tu viņu mīli?
2.vai Tu gribētu būt ar viņu kopā arī pēc 10 gadiem?
3.vai Tu vēlies bērnus ar viņu? (esat kopā gana ilgi, lai jau varētu just to)

man arī bija grūti izšķirties, bet pēc laika atskatoties, saprotu, ka tas bija ļoti pareizs lēmums, jo neredzēju nākotni kopā ar šo cilvēku.
12.06.2013 10:50 |

Reitings 105
Auza, cik ilgi bijāt kopā, kad izšķīrāties? (ja jau saki, ka grūti. Man jau mūsu 4 g šķiet bezgalība)
12.06.2013 10:55 |

Reitings 117
Reģ: 05.06.2013
2 gadi, bet man bija arī citi apsvērumi..
bet tagad skatoties atpakaļ, redzu, ka visam pārējam kājas auga no arī tā, ka man tā nebija mīlestība, bet iemīlēšanās, arī 1.pusis, 1.attiecības. iemīlēšanās pārgāja, un pamazām sapratu, ka neredzu mūs kopā pēc 10 gadiem, piemēram, precējušos, ar bērniem. tas gan nenozīmē, ka šķiršanās nebija sāpīga, raudāju kā aizkauta :D
ar tagadējo arī ir kādas problēmas, kašķi, bet ir tā sajūta, kas nebija tajās attiecībās. stabilitātes sajūta un nākotnes redzējums. zinu, ka padusmošos un tāpat gribu būt kopā :D iepriekšējās attiecībās nebija TĀ sajūta. bet to visu vismaz es sapratu tikai pēc zināma laika..esot tajā visā iekšā, grūti saprast, ko gribi, ko vajag. klausi sirdij un iekšējai balsij ;)
12.06.2013 11:19 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Kur es nesen tos vārdus lasīju - "Mīlestība nomirst tad, kad pazūd skūpsti" vai kaut kā tamlīdzīgi, bet domu gan jau saproti. Ja pieķer sevi domājam, ka tev negribas viņu bučot, nevēlies, lai viņš tev pieskaras utt., tad taču jāsaprot, ka tu visa pretojies. Nu nav tur nekā un viss. Tukšs pieradums.

Mans tēvs pateica, ka man esot pārāk ass raksturs un citu es diez vai dabūšot

Gluži kā mana mamma, ha :D Viņa arī vienmēr neaizmirst pateikt, ka mans vīrietis no manis aizbēgs, bet tā maigā ucināšanās arī kaut kā nav palīdzējusi noturēt viņas un tēva attiecības, tā kā to nu gan neņem pierē. Vecāki dažreiz aiz pieraduma aizmirst, ka arī bērns var apvainoties.
12.06.2013 11:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits