Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Izpalidzesana darba meklejumiem arzemes

Reitings 108
Reģ: 10.09.2012
Jautajums vairak pozicionets arzemes dzivojosajam meitenem. Situacija sekojosa: jusu pazina ludz Jums palidzibu, lai iekartotos dzive valsti, kur jus dzivojat. Pazina apgalvo, ka valsti lietoto valodu parzina, bet ne perfekti. Velak runajot par nakotnes un palidzibas iespejam caur Skype, jus joka pec sakat runat taja svesvaloda un saprotat, ka jusu pazina to valodu tomer nezina, iznemot elementaras frazes. Jautajums tatad - vai palidzibas atteiksana, jusuprat, butu nepareiza? Vai izpalidzesana soreiz nesanaktu ka tads laça pakalpojums, zinot, ka valsti valodas zinasana ir loti svariga? Un ka Jus parasti reagejat uz draugu un pazinu jautajumiem pec palidzibas iekartosanai dzivei arvalstis?
09.06.2013 00:05 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Uz Tavu jautājumu nepratīšu izteikt viedokli, kā Tev rīkoties pareizāk.

Tomēr šī ir nepatīkama tēma man.
Ir bijuši vairāki paziņas/ draugi, kas ir ieminējušies par to, ka vēlētos saņemt manu palīdzību ar iekārtošanos valstī, kur tajā brīdī atrados.
Divos gadījumos sarunas bija diezgan nopietnas. Es savu laiku tērēju, meklēju informāciju, meklēju iespējas, atradu, uzņēmos atbildību par vairākām lietām. Beigu beigās sanāca bez maz vai tā, ka man pašai nācās "skraidīt pakaļ" palīdzības lūdzējiem ar atgādinājumiem par paveicamajām lietām utt. Protams, beigu beigās neviens no abiem gadījumiem nekur nedevās un es tiku atstāta muļķes lomā to cilvēku acīs, kas manā pusē bija gatavi uzņemt darbinieku. Ko lai saka? Man patīk palīzēt cilvēkiem, bet divreiz esmu tā kā apdedzinājusies un nezinu, vai būšu tik atvērta arī turpmāk uz šādām "palīdzībām".
09.06.2013 00:15 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nav nācies vēl ne vienam reāli palīdzēt iekārtoties ārzemēs, bet es noteikti neatteiktu to izdarīt, ja vien varētu kā tiešām palīdzēt.

Tev ir iespēja to cilvēku tiešām iekārtot kādā darbā? Es noteikti aprunātos ar paziņu, ka tās valodas zināšanas ir svarīgas un, lai cilvēks vēlreiz apdomā vai tiešām grib braukt meklēt darbu, jo var čušs vien sanākt. Tad varbūt konkrēti kopīgi sastādītu kādu rīcības plānu, cik ilgi un kāda veida palīdzību esmu gatava sniegt. Un godīgi pateiktu, ka dzīvošanu uz kakla nepacietīšu un, ja cilvēks ne kripatiņas pats nepcentīsies, tad rezultāts var būt bēdīgs.

Īsumā: būtu tā nedaudz skarbi atklāta, bet palīdzētu jebkurā gadījumā, ja man būtu tāda iespēja. Rezultāts tai visai palīdzēšanai jau tāpat būs atkarīgs no cilvēka spējām un gribēšanas.
09.06.2013 00:21 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Esmu bijusi abās pusēs, zinu,kā tas ir.
Ļoti labi vajag zināt cilvēku, ar kuru uzņemies kārtot šīs lietas, jo ir cilvēki,kā Favel minēja (es konkretizēšu) - ar muti Rīgā, ar darbiem -aizkrāsnē un tādos gadījumos nav vērts un vajadzīgs iesaistīties.
Bet tomēr overall mans viedoklis ir - palīdzi,ja tas ir Tavos spēkos un ja cilvēks nav augstākminētā tipa pārstāvis.
Veiksmi!
09.06.2013 00:21 |

Reitings 108
Minetaja gadijuma ta persona gribetu dzivot pie manis, kamer atrod darbu. Bet es skaidri zinu, ka bez labam valodas zinasanam ir stipri nereali seit atrast darbu. Seit nav nekada Anglija, kur visi jau pieradusi pie tas valodas barjeras problemam. Es gribetu palidzet tai meitenei, bet man ir sajuta, ka tur nekas labs nevar sanakt. Gruti ari saprast, cik atri ir iespejams iemacities valodu ta, lai varetu kaut apkalpot klientus veikala? Varbut ir kadi ieteikumi valodas apguvei?
09.06.2013 00:48 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Atkarīgs no cilvēka un viņa spējām.
Viņa saprot, ka var neatrast darbu sliktas valodas zināšanas dēļ? Ko viņa par to saka? Bezgalīgi jau dzīvot pie tevis viņa nevarēs. Es viņai palīdzētu, jo var gadīties, ka viņai veiksies, bet, ja nē - nu tad brauks mājās.
09.06.2013 00:54 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Ja viņai baigi uz to valsti gribas, vai nevar strādāt par au-pair auklīti?
09.06.2013 00:55 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Skarbi ( esmu ļoti izpalīdzīgs cilvēks ), ja tev šī draudzene prasa pārāk lielu atdevi ( no tevis ) nevaig. Tu tikai nomocīsi sevi un nav teiks, kad tavi pūliņi būs auglīgi ( draudzene vieglas dzīves/naudas tīkotāj ).
09.06.2013 01:06 |

Reitings 108
Meitene ir parliecinata, ka atradis darbu. Mani ipasi ieklausities negrib. Pat ja es atrastu kadu, kurs nemtu darba, es negribu palikt mulkes loma, jo ticu, ka cilveks var kaut no adas list ara stradajot, bet, ja nebus spejigs komunicet, tad tur nav nekadas nakotnes. Piedavaju vinai apsvert darba iespejas Anglija, jo anglu valoda vinai ir laba, bet vina grib but tikai seit - vina vienmer par to esot sapnojusi. Vai stradajot taja aupair ari maksa? Vai ir reali iemacities valodu, stradajot aupair?
09.06.2013 01:19 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Tas atkarīgs, KĀDU darbu šī paziņa vispār vēlas atrast. Kāpēc viņa vispirms nevar sākt meklēt un tikai pēc tam runāt par padzīvošanu pie Tevis? Un lai vispirms iziet kādus pamata kursus, uz tā bāzes valoda dzīvē noteikti tiks apgūta raitāk.

Kad vien varu, izpalīdzu ar informācijas (kas, manuprāt, ir svarīgākais faktors) sniegšanu un nodošanu paziņu rīcībā, nekādas citas iespējas, piemēram, izmitināt, man tomēr nav.
09.06.2013 01:48 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
grecia
Kāpēc viņa vispirms nevar sākt meklēt un tikai pēc tam runāt par padzīvošanu pie Tevis?
Paskaidrošu tev, jo atbilde pavisam vienkārša - tā ir vieglāk. Ne tāpēc, ka slinkums, bet tāpēc, ka darbu jau var meklēt un aizrunāt ''potenciālās'' darba vietas, bet reāls darba devējs, lai uzticētu amatu grib redzēt reālu darbinieku uz vietas, nevis, piedot par žargonu, huj viņu zin kur, ka pat uz interviju netiek. It sevišķi, ja darbinieku vajag steidzami.

Desiree
, ko es varu teikt tev - pašlaik esmu otrā lomā. Neteiktu, ka esmu slikts cilvēks, bet tomēr sapratu, ka arī būšu apgrūtinājums, tāpēc braukšu caur aģentūru. BET tu šajā gadījumā labāk izvērtē, ne cik valodu zin, bet cik uzticams ir cilvēks, ja ir gribasspēks un vēlme, tad izsitīsies un viss būs kārtībā. Cilvēks vienkārši meklē salmiņu pie kā pieķerties.
09.06.2013 07:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tu paziņai esi skaidrojusi, ka ar viņas valodas zināšanām darbs nespīd?

Es neparakstītos, lai pie manis dzīvo PAZIŅA (nevis draudzene), uz laika posmu "līdz atradīs darbu", ja ir acīmredzami, ka tik ātri tas nenotiks.

Tev vajag svešu cilvēku uz kakla mēnešiem ilgi?
09.06.2013 07:59 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Gruti ari saprast, cik atri ir iespejams iemacities valodu ta, lai varetu kaut apkalpot klientus veikala? Varbut ir kadi ieteikumi valodas apguvei?

Tas ir atkarīgs no cilvēka. Ir, kas dzīvojot valodas vidē ātri vien sāk runāt, ir, kas var gadiem neiemācīties tajos pašos apstākļos. Ja paziņa ir superkomunikabla, labprāt iedraudzējas ar jauniem cilvēkiem, itin nemaz nav kautrīga, mīl parunāties, tad varbūt, ka ātri iemācīsies. Ja ne, tad tie nebūs 3-4 mēneši, bet gan daudz vairāk.
09.06.2013 08:33 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es vispār nekad nemeklētu citam darbu, ja vien par cilvēku nebūtu ļoti stingri pārliecināta. Nereti šādos gadījumos labsirdīgais cilvēks paliek muļķa loma. Piemēram, Tu sameklē cilvēkam darbu, bet beigās cilvēks vispār tur strādāt negrib. Kam jāatsaka darbs šādā gadījumā? Protams, Tev. Vai arī cilvēks strādā, bet beigās izrādās štruntīgs darbinieks. Par kuru domās slikti? Atkal par Tevi, jo Tu taču ieteici, sakot, ka ļoti ļoti labs darbinieks.

Dzīvesvietu pussvešam cilvēkam pavisam noteikti nepiedāvātu.
09.06.2013 08:54 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!