Sveikas, cosmo dāmas. :)
No dabas esmu mierīgs cilvēks, bet katram ir savs vājais punkts un bakstīt viņu nevajag.
Cik bieži Jūs piedomājiet pie tā ko sakiet?
Iedomāsimies situāciju, Jūs ar draugu/draudzeni sēžiet kādā āra terasē, bet pie blakus galdiņa sēž cilvēks ar teiksim - tavuprāt, jocīgu apģērbu, lieko svaru, šķidriem matiem - vienalga. Jūs ar savu biedru ņematies ne ļauni, bet tomēr apsriest šī cilvēka vizuālo tēlu, neko par viņu nezinādams.
Vai Jūs piedmājiet pie tā, ka šī persona to var ļoti ņemt pie sirds? Vai tomēr izmetiet vel komentārus no sērijas - man tā nekad nebūtu, labak būtu sportojusi, labāk jaunas drēbes nopirktu utml? Kāda ir Jūsu attieksme pret apsriedējiem un vai pašas mēdzat netieši aizvainot svešus cilvēkus?
Pavisam nejauši, pirmo reizi dzīvē saskāros ar šādu situāciju stāvot rindā pie veikala kases. Esmu 30./31. grūtniecības nedēļā, bet vēders man ir niecīgs un uzvelkot vasarīgāku, brīvaku apģērbu drīzāk izskatots apalīte nekā grūtniece. Aiz manis stāvošās dāmas izdomāja padiskutēt par to, cik resna es izskatoties. Lieki piebilst, ka jutos ārprātā neērti šādā situācijā. Jo nebūt arī ar visu grūtniecību neesmu noresnējusi - dibens, gurni un puncis izskatās labi paēduši, bet tāpat nekas diži liels tur nav. Un sāku domāt, kas mums dod tiesības nosodīt vai aprunāt svešus cilvēkus ar nulle informāciju par viņa stāvokli kā veselības, tā finasnialajā plānā...