Nelasīju komentārus, uzmetu aci negatīvajiem. U MAD girls?
Man ''čolka'' nu jau ir kādus 4 gadus un esmu pro. hehe.
Jāsaka, ja te kāda vāvuļoja par nepraktiskumu, taisnība vien ir. Man arī sākumā ar stāvēšanu ''kā vajag'' atgādināja cīņu ar savaļas zirga savaldīšanu. Bez taisnotāja nekur - joprojām taisnoju, bet nu, stāv arī tā pat.
Colku izvēlējos, jo man ir salīdzinoši plata piere + apaļa galvas forma. Nesūdzos, bet vislabāk izskatās ar čolku. Iesākumā sāku ar sāna griezumu, lai iemācītos savaldīt. Tad arī mati bija līdz plecam. Apmēram šādi:
Vēlāk izmeklējos daudzas frizieres, kas grieza čolku - jāsaka tik vienkārša lieta, bet ne visas var nogriezt tā lai neizskatās plāna, robaina kā zāģis vai vienkārši pie pieres pielipuisi. Piemēram:

Man sākumā bija plāni matiņi, bet tad atradu savu ideālo frizierīti un tagad eju tikai pie viņas. Čolkas noslēpums '' divas kārtas'' - pirmā īsāka, otra garāka un matiņi izskatās biezi, skaisti.
Man pašlaik ir līdzīgi mati, tikai pāri lāpstiņām:

Čokas +
1. Skaisti izskatās
2. Nosedz nepilnības
Čolkas -
1. Tagad vasarā ir nāve - piere svīst, mati paliek mitri - rezultāts var būt neglīts
2. Ja mati ātri aug bieži jāgriež + kāmēr atrod sev piemērotu formu
3. Vispār grūta kopšana, lai mitrā laikā nespurojas, neveido pa visu plikumus utt
Kopumā līdz manai ideālai čolkai pagāja laiciņš, bet tagad ne pret ko nemainītu.