Hormonālā kontracepcija=svara pieaugums....vai arī nee!

Reitings 8
Reģ: 03.06.2013
Sveikas!
Sākšu lietotot kontracepcijas tabletes, bet, protams salasījos netā daudz viedokļu un sāku šaubīties. Protams,negribas man pieņemties svarā, bet ja nu esmu viena no tām, kurām tablešu lietošana palielina svaru? Cik saprotu, hormoni var ietekmēt ēstgribu,bet,ja domā ko ēd un sporto, tad arī pastāv risks pieņemties svarā no kontracepcijas tabletēm? Vai arī nē?
03.06.2013 11:50 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Winterra,
instrukcijā bija norādīts, ka tabletes nedrīkst lietot, ja jau ir konstatētas vēnu problēmas. Tā kā man nebija, tad droši arī dzēru.
03.06.2013 15:43 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nu, skaidrs. Žēl, ka Tev tā, bet cik noprotu, tad viss atrisinājies un kārtībā?
03.06.2013 15:44 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Jā, vēnu problēma atrisināta. Žēl, ka šī kontracepcijas metode man neder, nebūtu vismaz ar prezervatīviem jākrāmējas. :)
03.06.2013 15:48 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Atceros kamer lietoju OK, visu laiku jutos ka nedaudz sapipejusies, nepartraukti bija dulla galva. Bija problemas ar svaru, nenormali piepampu uz udens aiztures rekina, izskatijos uzblidusi - seja, rokas, kajas. Ari vielmaina palelinajas izteikti, lidz ar to svars saka augt pat no salatlapam, paradijas vajpratigs celulits. Edienkarte nebija mainijuies, vienmer esmu edusi vairak vai mazak veseligi, nodarbojos ar skriesanu.

Arste par spiti tam lika palietot 3 menesus lai redzetu vai organisms nepierod, bet atmetu jau pec pusotra menesa, es jutos ka narkomane un passajuta palika arvien sliktaka.
Vainoju arsti no tada viedokla, ka vina neuztaisija hormonu analizes lai vispirms noskaidrotu kadi ir hormonu limeni un tad izrastitu atbilstosas OK. Cita ginekologe brinijas ka ta vispar var darit, bet ta darot daudzi doki patiesiba. Es lietoju Ovranette kombinetaas.
03.06.2013 16:24 |

Reitings 7682
Un jaa, ka partraucu lietot, tuska pilniba pazuda aptuveni 3 nedelu laika, beidzot pazuda galvas dulluma sajuta. Vielmaina gan joprojam palikusi lena, bet nu tur es eju pie doka un risinam problemu ka varam.
03.06.2013 16:25 |

Reitings 7682
Par spiti manam neveiksmes stastam zinu loti daudz gadijumu kad viss ir ok.
03.06.2013 16:26 |

Reitings 437
Reģ: 24.08.2012
Es lietoju OK un mans svars nemainījās, tiesa jutu ka apetīte gan, bet ja to kontrolē viss ir ok. Manuprāt ir nepareizi vainu novelt tabletēm :)
Bet tā ir mana pieredze un katrai jau ir savādāk.
03.06.2013 16:32 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Uiii mana draudzene pamatīgi pieņēmās svarā.Viņa visu laiku mēģināja tievēt,bet apetīte viņai bija tik milzīga.Beigās ārste pateica,ka svaru nenometis ,jo jālieto zāles.Tad kad beidza zāles lietot kļuva slaida un smuka. Plus viņai vēl bija blakus efekti,negribējās seksu vairs tik daudz,tūska uz vēdera un pamatigs celulīts
03.06.2013 16:51 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Vairs nelietoju. Tagad cīnos ar sekām. Tablešu dēļ pieņēmos svarā ļoti īsā laikā. Es zinu, ka tablešu dēļ, jo manā uzturā un sportisko aktivitāšu daudzumā nekas nemainījās - kā ēdu veselīgi un kontrolēti pirms tabletēm, tā arī pēc tam, kad sāku lietot. Arī sportoju pirms tam katru otro dienu un arī tad, kad lietoju.
Ar ārsta ziņu nomainīju tabletes vairākas reizes(domāju, ka atradīšu kaut kādas savas īstās) - svars turpināja nākt klāt. Kopumā par 15kg pieņēmos. Tagad jau pusgadu esmu atmetusi tabletes, sportoju vairākas stundas katru dienu gan no rīta, gan vakarā, maniakāli skaitu kalorijas un skatos uz to, ko ēdu. Eju pie ārstiem. Pagaidām nekādu izmaiņu - nost nenāk pilnīgi nekas. Ļoti nožēloju, jo pirms tam man bija skaists augums.
03.06.2013 16:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits