SC pārvālēti!

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
NĒĒĒĒĒ! ;(
01.06.2013 22:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
interesanti ir tas, ka nobalsošanā par krievu valodu kā 2.valsts valodu rīgā 2012.gadā: 127 784 balsis, bet par SC 2013. gadā rīgā: 116 851 balsis. piekrītu tam, kura te minēja, ka nemaz tik daudz to latviešu nav, kuri gāja balsot par SC, nu... vismaz ne tik daudz, cik SC gribētu domāt.
Bet vai Tu saproti, ka tie krievi uz Mēnesi neaizlidos. Ja jūs, latvieši, gribat stabilitāti un mieru, nāksies rēķināties arī ar viņiem. Es aicinu uz to, lai jūs nevis nodarbotos ar krievu apkarošanu kā tie, kuri sauc sevi par latviešu partijām un nacionālo apvienību, bet celtu savējās vērtības, veidotu mehānismus (ne tikai - valsti), kā vienam otram palīdzēt. Nu, paskatieties, padomājiet, kāpēc krievi ir tik vienoti? Varbūt der no viņiem pamācīties? Tad varbūt nebūs jāsaskata apdraudējums tur, kur tā nav! Mēs ar viņiem plecu pie pleca dzīvojam jau vismaz pēdējos 20 gadus. No mums visiem veidojas kaut kāds vidējais aritmētiskais un jaunie jau vairs nav tik atšķirīgi, kā bija kādreiz. Man nav nekāda tēvzema dalāma ar savu krievu kaimiņu. Un es esmu par viņu pat vairāk pārliecināts, ka viņš mani neapmelos čekistiem, ja būs tada iespēja, nekā par otru latvieti. Diemžēl.
02.06.2013 23:05 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Ja jūs, latvieši, gribat stabilitāti un mieru, nāksies rēķināties arī ar viņiem.

ā, mēs pietiekami neesam rēķinājušies ar krieviem? smiekli pašam nenāk? :) un, tavuprāt, rēķināšanas ir atļaut kāpt mums uz galvas un Latvijā ieviest otru valodu - krievu?
02.06.2013 23:07 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Melns, es aarkaartiigi briinos par to, ka tu savaa vecumaa shaadi izsakies par Latvijas veertiibaam. Ne politiku, bet par kultuuru sarunu jau aizskaari. Savaadi, ka taadai 20 gadus jaunai meitenei kaa man piederiiba latvieshu kultuurai ir daudz izjustaaka par taveejo. Un veertiibu mums ir daudz - es atsakos ticeet tam, ka tu taas nezini, driizaak izklausaas vienkaarshi peec izteiktas negatiivas attieksmes.
02.06.2013 23:10 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Citēju:
Reiz Belcebuls apstaigāja elli un apstājās pie trīs lieliem katliem, kuros vārījās grēcinieki. Belcebuls ar izbrīnu konstatēja, ka vienu katlu apsargā ļoti daudz velnu, otru – tikai daži, bet trešo – neviens. Šefs jautāja, kas par lietu, un velni paskaidroja, ka katlos vārās dažādu tautību cilvēki. Pirmajā katlā vāroties ebreji. Viņi esot ļoti vienoti un palīdzot cits citam. Ja kādam izdodoties izlīst no katla, tas velkot ārā visus pārējos. Tāpēc esot vajadzīga liela apsardze. Otrajā katlā vāroties krievi, viņi cits citam nepalīdzot, bet arī netraucējot. Tāpēc pietiekot ar minimālu apsardzi. Toties trešajā katlā vāroties latvieši. Skaudīgākus ļautiņus velni neesot redzējuši. Ja kādam izdodoties izrāpties no katla, citi aiz kājas to ievelkot atpakaļ. Tāpēc šo katlu nemaz nevajagot apsargāt.
02.06.2013 23:16 |

Reitings 4258
.. u, ja ir nācija, tad mājās palikušie neaprej peļņā aizbraukušos un otrādi. Ja ir nācija, tad viens otru atbalsta un palīdz - mājās un svešumā, nevis, kā man te atstāsta cilvēki no Anglijas: "Ar latviešiem tur labāk nesaistīties!" Ja ir nācija, tad tevi ciena par to, ka esi to uzbūvējis, par to, ka piederi tai.

Es juutos vairaak kaa savaadi kaut ko tik pashsaprotamu sakot vecaakam cilveekam, bet:
1) aprej kaada cilveeku dalja, ne visi. taa dalja atrodas kaa Latvijaa, taa Anglijaa, taa Spaanijaa vai veel kur citur - rupji izsakoties, katraa gjimenee ir kaads kroplis un nevar peec vinja spriest par visu tautu.
2) taapat jebkuraa valstii buus kaads cilveeks, kursh nejutiisies liidz galam tai piederiigs - tas ir normaali, neesam veidoti visi peec shablona. Vinjiem ir vieglaak aizbraukt, vinji brauc prom. Un sveshumaa tieshi taadeelj neveelas kontakteeties ar saviem tautieshiem, jo vinjiem principaa vienalga par sho tautieshu lietu. Atkal - par visiem nevar spriest tikai tikai taapeec, ka ir kaada dalja taada. Citaadi nebuutu tai sveshumos latvieshu biedriibu utt.
Un vispaar par sho neveeleeshanos kontakteeties sveshumaa vareetu daudz pastaastiit, bet tas iisti vairs nebuus pa teemu, jo nesaistiisies ar latvieshiem.
02.06.2013 23:18 |

10 gadi
Reitings 1582
ā, mēs pietiekami neesam rēķinājušies ar krieviem? smiekli pašam nenāk? un, tavuprāt, rēķināšanas ir atļaut kāpt mums uz galvas un Latvijā ieviest otru valodu - krievu?
Nē, rēķināšanās ar viņiem ir apziņa, ka ir kāds, kurš var atnākt un izdarīt lietas daudz labāk nekā mēs. Ja esam pieļāvuši, ka tautieši ir uzpūtuši milzīgu, neefektīvu un bezrezultatīvu valsts aparātu, tad ir jāsaprot, ka tā vietā, kurš nevar un nemāk, vienmēr nāk tāds, kurš var un māk. Ja esam visus 20 gadus dzīvojuši, pārdodot PSRS mantojumu un saņemot naudiņas no ārzemēm, bet paši par savu pašpietiekamību neesam domājuši nemaz, tad mūsu vietā atnāks kāds, kurš grib un var ražot, eksportēt un pelnīt. Ja gribam braukt ceļojumos, izglītoties, ballēties, utt., bet negribam vairāk par 1, .... bērniem, tad neuztraucieties! Ukrainietes, baltkrievietes, turcietes piedzemdēs! jautajums tikai ir par to, vai viņas diži interesēs Dziesmu svētki, Lāčplēša diena un 18. novembris - tās nīkulīgās tautiņas svētki, kura tā arī nespēja noticēt, ka ir brīva.
02.06.2013 23:19 |

Reitings 4258
Tas skaudiibu stereotips ir gluzhi taads pats kaa igaunju leeniibas stereotips. Briinos, ka veel kaads te nav iekopeejis par, piemeeram, to, ka mees esam zirga galvas vai kaut ko tikpat absurdu un muljkjiigu, un nosaucis to par miinusu Latvijas tautai.
02.06.2013 23:21 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
ai, ko juus ar tiem krieviem njematies. Driiz araabi paarnjems visu Eiropu ar savu halal galju, tad vareesiet raudaat.
02.06.2013 23:22 |

Reitings 4258
Un kā par spīti, ja sastopu krieviski runājošu... tad seko neviltots prieks, tev vēl piedāvā kaut kā izpalīdzēt..

Tev labaak nezinaat, ko taads krievs domaa savaa galvaa. :D Taatad apgaismoshu - ir arii krievi, kas nav pozitiivi noskanjoti pret to, ka pie vinjiem naak un runaa aarzemees, bet vinji vienkaarshi uzliek smaidinju un censhas peec iespeejas aatraak tikt valjaa.
02.06.2013 23:27 |

10 gadi
Reitings 1582
Atvainojiet, Aijā žūžū! Melnam jāiet gulēt!
02.06.2013 23:31 |

Reitings 16391
Pievakare... kā ir normāli latvieši un krievi.. tā ir arī nepatīkamie pārstāvji..
Es rakstu savu redzējumu.. man Lv mājās krievu kaimiņi ir sakarīgāki par latviešiem (kas atšķirībā no krieviem nekad neizlīdz), ārzemēs sastaptie latvieši ir nepatīkamāki par krievvalodīgajiem, paziņu lokā vairāk vilšanos sagādājuši tieši latvieši.. un tā tālāk..

Tas ir vienkārši mans novērojums, ar kuru šeit dalos :) Tev varbūt ir pretēja pieredze :)
02.06.2013 23:34 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
vai tad runa ir par latviešiem un krieviem? kurš labāks, kurš sliktāks? manuprāt, nē. runa ir par to, kā Ušakovs sevi ir pozicionējis, un tas, raugoties Latvijas kontekstā nav īsti pieņemami. es arī pazīstu daudz labsirdīgus un izpalīdzīgus krievus.
02.06.2013 23:37 |

Reitings 4258
Skaidrs. :) Man ir kaa pozitiiva, taa negatiiva pieredze abaas pusees un es parasti censhos aizstaaveet kaa latvieshus no krievu uzbrukumiem, taa arii latvieshu uzbrukumus krieviem. Abaas valstiis ir ljoti skaista kultuura, bagaatas valodas un sastopami tai skaitaa patiikami cilveeki. Ir tikai viena lieta, ko parasti njemu veeraa - shii valsts ir Latvija, liidz ar ko no krieviem (pat ja tie ir latvieshu krievi, kurus neviens negaida Krievijaa un kuri no Krievijas krieviem atshkjiras) dazhaas situaacijaas veeleetos sagaidiit lielaaku cienju. Tie, kuri izturas ar cienju, ir forshi cilveeki.
02.06.2013 23:41 |

Reitings 55
Reģ: 13.11.2012
Nepatīkami, protams.
Diemžēl, neko mainīt tur vairs nevar. Es arī savu daļu izdarīju - nobalsoju par savu izvēlēto partiju. Diemžēl, rezultāts ir tāds, kāds tas ir.
02.06.2013 23:58 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Galīgi vienalga,kurš tur augšā sēž galveais,lai viss tiek darīts kārtīgi.Latvijā jau sen vairs nav ne tīru latviešu,ne tīru krievu.Viss sen ir sajaucies.Pašai puse ģimenes latvieši otra puse krievi un jāsaka,ka es pat tā kā nedaudz lepojos par to,ka manī rit krievu asinis.
03.06.2013 02:24 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Man, ja godīgi pilnīgi vienalga. Ušakovs man neko sliktu nav izdarījis un tikmēr, kamēr viņa darbība neiespaido mani, man ir vienalga, kurš tur valda.
Pret krieviem vispār nekādi iebildumi. Sanāca kursus iziet skolā, kurā mācījās pārsvarā tikai krievi un mācības nereti arī notika tikai krievu valodā. Tad krasi mainījās mans viedoklis, kurš līdz tam nebija īpaši pozitīvs. Mainījās, jo tik sirsnīgus, izpalīdzīgus, jaukus cilvēkus latviešu vidū līdz šim nebija nācies sastapt.
03.06.2013 03:24 |

Reitings 16391
Latvijā vajag runāt latviski, krieviem nevajag izdabāt utt.... protams.. doma jau laba! Tikai tad, kad jaunieši pabeidz skolu un vēlas strādāt.. izrādās tā krievu valoda arī ir nepieciešama! Nu joki! :)
03.06.2013 03:30 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Vē Jūs to SC vālējat?
03.06.2013 07:36 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Šoreiz tas ir ļoti nopietni, jo ir redzams, ka M I L Z Ī G S latviešu daudzums ir balsojis par SC, jo savādāk Nilam būtu labi ja 27%. Un tas ir tas par ko jāaizdomājas varas partijām, jo mazās vēlēšanas ir spogulis lielajām vēlēšanām, līdz kurām ir palicis ļoti maz laika. Šīs vēlēšanas parādija, ka tikai ar populistiskiem saukļiem - "krievi nāk" vairs sen jau nepietiek un ir jāsāk PATIEŠĀM strādāt tautas labā, ja ir vispār vēlme pārvarēt 5% barjeru - RP piemērs. Nu ko, apsveicam Nilu Ušakovu ar grandiozu uzvaru, jo vēlēšanas ir tautas griba un lai tā ir kā auksta duša varas partijām, jo tām patiešām būs par ko NOPIETNI aizdomāties, ka tikai gadiem solīt, solīt un solīt nevar, bet ir arī jāsāk darīt tautas labā un ir jāsāk ieklausīties ko vēlas tauta, Uzvarēja tie,kas strādāja! Bet tie kas tikai "irsa"," irstuvē" arī palika. Ar vienu politisko muldēšanu cilvēkiem nepietiek,vajag arī lai kāds vismaz kaut ko saimnieciski darītu! To politiku tauta līdz vēmienam pārēdusies,gribās tak lai cilvēki viens varētu sniegt palīdzīgu roku,nevis ķengātu - Tu- "zaļais",tu- "oranžais",tu-"sarkanais" !
03.06.2013 09:19 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Varu pateikt tikai to, ka cilvēki ir iditoti, viņi salīdzina Ušakakou ar Lembergu un sit plaukstas! Nu tad ļoti labi, ja latvieši ir tādi lohi, lai priecājās par to, ka viņus apzog, jo pietiek bruģi uzlikt, kad viss top piedots.

Nedomāju, ka konkrētām, reālām, situācijām ir sakars ar rusofobiju. Tas vienkārši notiek. Kāds fobijai sakars ar to, ka Ušakovs labprāt nepilsoņiem piešķirtu pilsonību?(Tikai šobrīd nevar to izdarīt) Nu kāds sakars? Man nepatīk SC idealoģija,bet skaidrs, ka daudziem patīk, jo viņš ir stirpri kreisi noskaņots - pabalsti u.t. Tā kā cilvēkiem patīk.
03.06.2013 09:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits