Šīm vērtībām nav seku. Tās dod tikai īslaicīgu efektu. Šīs vērtības cilvēkus nevieno, nepadara labākus, sirsnīgākus, nepiespiež palīdzēt, neskaust. Tas, ka esam padziedājuši, padejojuši, noskatījušies karaspēka parādi vai spēli, vai noklausījušies prezidenta runu, nepalīdz un neliek mums mainīties. Kāda vispār jēga no tādām vērtībām?
vieno, nepadara labākus, sirsnīgākus, nepiespiež palīdzēt, neskaust.
Sekas - ir. Es nezinu, iespējams, ka esmu no tiem cilvēkiem, kuriem piemit kaut kāds tēlainums, mākslinieciskums, bet mani, piemēram, mūzika spēj iedvesmot un kā vēl! Dziesmu un deju svētki vieno cilvēkus jau gadu gadiem. Galu galā, piemēram, Atmodas laiki taču saistās ar aktīvu kultūras darbību, tātad tas spēj cilvēkus iedvesmot un pamudināt. Vai tu esi dziedājis kādreiz korī? Dejojis? Es esmu, diemžēl neko tautisku šai ziņā, bet tas ir mans sapnis - uzvilkt tautastērpu un dejot. Dejojot vai dziedot ir MILZĪGA vienotības, piederības izjūta, neaprakstāms saviļņojums, jo īpaši, ja to dara tik daudzi cilvēki kopā kā deju svētkos. Tas brīdis, kad klausos, piemēram, Līvu "Dzimto valodu" es lepojos ar to, ka manī ir latviešu asinis, es vēlos šeit valstī palikt un to veidot labāku - vienalga, vai politiskā vai cilvēciskā (palīdzības utt.) ziņā. Vai tevi interesē latviešu mūzika? Tieši nesen sanāca noskatīties "Mikrofona aptauju" - iedvesmojoši un skaisti, tev varbūt atgādinās tavu jaunību.
Ja tās nav vērtības, tad kas gan, tavuprāt, ir vērtības?
Vai visas var godīgi liekot roku uz sirds zvērēt, ka neapzog valsti un nezagtu, ja būtu valstvīru vietās!Jā, varu, zinot valstvīru algas.