Mana mamma iemācījās gatavot pēc 40, jo iepriekš galvenā saimniece virtuvē bija ome... Un tagad mamma gatavo daudz labāk nekā vairumā restorānu... tā kā.. mācīties nekad var par vēlu :)
Esmu jau iepriekš laikam kaut kādā diskusijā pieminējusi kartupeļu sacepumu... Tas ir laikietilpīgs sagatavošanās darbos... bet garša nepieviļ. :)
Kartupeļus nomizo un griež plānās ripiņās (es izmantoju siera griežamo nazi). sagriežu daudz plānas ripiņas.. un tad kārtoju cepamtraukā (kurš iezieķēts ar eļļu) ripas pa kārtām... katru kārtu mazliet apsālu, sapiparoju. ielieku kādu sīpola ripu kārtu.. tad atkal kartupeļus.. tad nokaisu ar zalumiem un turpinu kārtot traukā :) Var pievienot burkānus utt.
Galvenais ir visu masu noliet ar saldo krējumu (kurā iesista un iekulta ola) tā lai nosedz (vai gandrīz nosedz) kartupeļus. 190 grādos karstā gaisa režīmā lieku uz stundiņu... ļoti garšīgi.. Reizēm ielieku arī siera kārtu, šķiņķa kārtu.. :)
Piekrītu par lasi.. to var viegli un ātri pagatavot... nopērc fileju vai steikus.. citrons, sāls, pipari un krāsnī iekšā :)