Es vienreiz izārstējos no skaudības un nu ar lepnumu varu teikt, ka ar šo kaiti vairs neslimoju. Protams, nerunāju par labvēlīgo skaudību, kā Liene to nosauca, bet gan ar to otru. Vienkārši tajā brīdī, kad nāk virsū skaudība, es iedomājos pašu labāko, kas man ir, bet otram cilvēkam nav. Te es nerunāju par kaut kādām taustāmām lietām, bet citām. Tomēr reizēm skaudība sabojā manas attiecības ar draugiem tikai tā nenāk no manas puses.
Stāsts iz dzīves. Man bija viena draudzene. Nu ārkārtīgi skaista, tiešām - kā bilde. Kādreiz apskaudu viņu, bet tas kaut kā pārgāja. Vienmēr biju domājusi, ka esmu zemāka, ar to samierinājos un vienkārši izbaudīju mūsu draudzību. Kad man piedzima meita, izrādījās, ka viņa neko tik ļoti uz pasaules negrib kā mazuli, bet viņai ir problēmas ar tā ieņemšanu. Kopš tā laika mēs vairs īpaši nekontaktējamies, jo viņai ir grūti uzturēties manā klātbūtnē tieši šī iemesla dēļ - viņai skauž. Es arī nebāžos virsū, jo zinu, cik tā ir riebīga sajūta. Ir cilvēki, kas to nespēj sagremot, it īpaši, ja visu dzīvi neapzināti ir jutušies pārāki par tevi.
Vēl kāds stāsts, tiesa daudz prastāks. Man ir vēl kāda draudzene, ko arī par daudz ko dzīvē varētu apskaust, bet es to nedaru. Un tomēr viņa nespēja pārdzīvot faktu, ka mēs ar draugu nopirkām jaunu mašīnu. Lieta tāda, ka man nezinot viņi ar draugu jau 2 gadus krāj tieši tādai mašīnai, kādu mēs nopirkām (mums tā bija mirkļa izvēle).
Man šie gadījumi liekas TIK smieklīgi, jo abas meitenes ir tik lieliskas, apbrīnojamas, veiksmīgas, cik es, iespējams, nekad nebūšu. Un tomēr - viņas kaut kādā veidā apskauž mani. Tāpēc es ļoti priecājos, ka pati šo sajūtu māku apspiest vismaz neveltot to citiem, jo tas, ka cilvēks, kuru uzskati par savu draugu, tevi apskauž, nudien nav nekas patīkams, vismaz man.