Par čītošanu, smaukšanos, vai kā nu kura to sauc, augstskolā!

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Tā. Esmu pilnībā nošmaukusies trīs kursus šogad! Nu tā, ka vispār neesmu apmeklējusi lekcijas, neesmu atvērusi nevienu prezentāciju vai konspektu. Vienkārši aizgājusi uz pāris semināriem, uzrakstījusi k.d., kura pareizās atbildes jau dabūju no citas grupas, kura rakstīja pirmā un galā dabūjusi 9 vai 10. Jums arī tā ir, vai jūtaties ta, ka viss jāapgūst, jo jūs jau mācaties priekš sevis? Nu jāpiebilst, ka tie kursi tādi..... nu nekādi, tāpēc man nav sirdsapziņas pārmetumu :D Vienkārši tā dīvaini, ka tik viegli vari dabūt 9 vai 10, kamēr tie, kas mācās 6 vai 7 :D
30.05.2013 16:53 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Nu ir jāskatās tieši ar kādu priekšmetu, kādā studiju nozarē šmaucās

Ar šo domāju, ka, ja tas tiešām ir nenozīmīgs priekšmets, tad var priecātos un sist plaukstas, ka izdevās izbraukt. Ko pati arī esmu darījusi, bet savādāk, ja priekšmets ir topošās profesijas ikdiena - nudien neatbalstu šādu sistēmu.
30.05.2013 22:03 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Kāpēc tad tik vieglos, ''atsēdēšanas'' priekšmetos vēl vajadzētu norakstīt atbildes?
30.05.2013 22:04 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
vispār neesmu apmeklējusi lekcijas, neesmu atvērusi nevienu prezentāciju vai konspektu. Vienkārši aizgājusi uz pāris semināriem, uzrakstījusi k.d., kura pareizās atbildes jau dabūju no citas grupas,

Jā, Zakji*, tomēr šis jau vairs nav "rubīt fišku"...
30.05.2013 22:05 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu šis nav, piekrītu. Bet es vairāk in general runāju no savas pieredzes.
30.05.2013 22:08 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es ceru, ka studiju kredīts ir tev, nevis taviem vecākiem, kas domā, ka palīdz meitai iegūt izglītību...
30.05.2013 22:09 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tie zubrilkas jau arī neko dižu nesasniegs

Un arii neko nesasniegs tie, kuri graamatu nav pat atveerushi. Nevajag jau iegaumeet visu graamatu, bet nu izlasiit svariigaakos punktus un lekciju kopsavilkumu vajag ikvienam lai vismaz ir nojeega par ko iet runa.
30.05.2013 22:10 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es nemāku špikot, bet piekrītu šim:
Ar šo domāju, ka, ja tas tiešām ir nenozīmīgs priekšmets, tad var priecātos un sist plaukstas, ka izdevās izbraukt. Ko pati arī esmu darījusi, bet savādāk, ja priekšmets ir topošās profesijas ikdiena - nudien neatbalstu šādu sistēmu.
30.05.2013 22:14 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Tā kā vienmēr esmu labāk darbojusies prakstiski, tad teoriju bieži špikoju, jo neredzu jēgu manā nozarē mācīties likumu no galvas, ja praksē to tāpat var pielietot. Un jāsaka, ka sākot strādāt tāpat vairāk sāku saprast un iemācījos, nevis tajā skolā, tā kā par sliktiem speciālistiem galīgi nav ko uztraukties, jo pieredze dod vairāk kā tā teorija uz papīra.

Tā kā pati maksāju, tad man galvenais, lai dabūju diplomu, vienalga kā, galvenais, ka vēlāk mani praksē novērtēs neatkarīgi no tā špikoju vai nē.
30.05.2013 22:15 |

Reitings 43
Reģ: 16.06.2012
Es studēju filoloģiju, bet tā nu, ka tik tiešām ar prieku ietu uz lekcijām vai caurām dienām sēdētu bibliotēkā un rakstītu darbus - tikai lingvistikas priekšmeti. Literatūra universitātes līmenī ar to visu ūberīgo analizēšanu mani galīgi neaizrauj. Tur gan esmu špikojusi katru gadu. Izņemot šo semestri, kur šodien dabūju automātu par labām esejām ;) Arī daudzos citos priekšmetos nodrošinos ar špikeriem, kurus ne vienmēr sanāk vai vajag izmantot, bet jūties kkā drošāk :p Tīri lingvistika lv laikam nemaz nav, vismaz bakalaura līmenī. Tikai ventspilī tulkošana vēl uz to pusi velk. Varētu jau atkal uz Maskavu braukt, tur gan ir pa pilno, bet nu grūti tur dzīvot. Žēl arī pamest nepabeigtu visu sašpikoto :D Bet, ja pabeigtu šeit un tad ietu studēt vēl, pie smagākām grūtībām droši vien atmestu ar roku, jo viens diploms jau būtu...
30.05.2013 22:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits