Ar katru dienu arvien vairāk ienīstu Latviju. Ne zemi, bet valsti.

 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Šis nebūs kārtējais stāsts par to, ka sliņķi, kuri nevar pacelt savu pakaļu no krēsla un kaut ko darīt lietas labā. Šis būs stāsts par manu ģimeni. Mans tētis ar labu atalgotu darbu + savu biznesu, kopējie ienākumi aptuveni četru ciparu skaitlis. Strādā no rīta līdz vakaram. Veselība smagi pabojāta. Mamma BIJA labi atalgotā darbā - ATLAIDA, samazinot darba vietas, sakarā ar krīzi. Nevarēja nekur atrast darbu, tagad raujas divos darbos, nepārspīlējot no 7 rītā līdz 22 vakarā, ARĪ SVĒTDIENĀS, abi darbi ir neatbilstoši iegūtajiem grādiem, samaksa par diviem darbiem kopā SMIEKLĪGA! Ja tas ir svarīgi, tad nedzīvojam Rīgā. Četri bērni. Es un mans brālis - studenti. Brālim ir haltūras, kur viņš sev nopelna kādu naudiņu, tomēr pārsvarā gan manus, gan mana brāļa izdevumus par īri, ēšanu, transportu sedz vecāki. Nekādas lielās ekstras nav - abi dzīvojam kojās, ēdiens līdzi tik, cik var iedot, īpaši netērējamies, nekādas kabatas naudas drēbēm vai kosmētikai, protams, nav, viss pieticīgi, bet tāpat ikmēneša summa salasās drausmīga. Trešais bērns - vidusskolā. Ceturtais - patstāvīgs, strādājošs, bet arī nepelna daudz, iedod vecākiem ik mēnesi kaut kādu naudu, lai vieglāk. Tagad pa vasaru man, manam brālim, manai māsai (vidusskolniecei) iespēja atrast darbu, jo nav vairs skola. Brālis jau atrada (atkal kaut kāda haltūra), bet man un manai māsai ļoti, ļoti grūti. Kāpēc ienīstu Latviju? Jo mūs izmeta no mājas!!! Pašu celta, iekopts dārzs, tēta sapnis - tā vienkārši izmeta. Parāds NEBIJA liels, kavējāmies termiņos, bet pēdējos mēnešus visus termiņus ievērojām. Protams, tas nav gala verdikts, bet cerība ir niecīga, jo esam jau daudz lietas labā darījuši. Kā lai šādā valstī vispār savelk galus kopā, te par cilvēkiem ņirgājas. Jā, un nevajag teikt, kāpēc cēlāt māju, kāpēc ņēmāt kredītu, neapdomīgie utt. Treknajos gados mūsu ienākumi tiešām biji trekni, bet kas ir tagad... tagad mēs esam pie sasistas siles. Nu nebijām mēs tik ļoti neapdomīgi vai tādi sliņķi, lai rezultāts būtu tāds, kāds ir tagad. Uzskatu, ka valstij ir jāuzņemās daļa vienas. Un ko lai tagad mēs darām? Tik liela ģimene, ar diviem mājdzīvniekiem (lieliem suņiem)? Pretīgi te dzīvot!
P.S. Šī diskusija nav FAKE! Es te piereģistrējos, lai izkliegtu savu sāpi.
29.05.2013 00:29 |
 
Reitings 43
Reģ: 16.06.2012
Mana pacietība izturēja tikai pirmās piecas lapas ar komentāriem :D
Bet teikšu tā - mana mamma strādā par skolotāju, tētis ilgāku laiku bija bez darba, tagad strādā par tālbraucēju - mokās diezgan, kratās ar to lielo mašīnu pa visādiem ceļiem, neizguļas. mamma strādā skolā un bērnudārzā, divas augstākās izglītības, redziet. plus vēl ome, kuru nesen nogādājām pansionātā, jo viņai savos 95 kopā ar mums dzīvojot labāk nepaliek, vairākas reizes dienā "mūs nepazīst un baidās". turklāt ne vienmēr kāds ir mājās, lai viņu apčubinātu, ko viņa pieprasa, profesionāļu rokās viņai būs daudz labāk. es jau vidusskolā strādāju par viesmīli - dzīvojām laukos, pat ne pilsētā, kur nu vēl Rīgā. strādāju visas brīvdienas, vasarā strādāju banketos un negulēju pa naktīm, mierīgi sanāca tā, ka četras dienas pēc kārtas no 8 rītā līdz 2 naktī jābūt darbā. atnākot uz Rīgu, pirmā lieta - atradu darbu. strādāju no sākuma par smiekla naudu, tagad pa dažiem gadiem esmu izsitusies, ka savos 21 pelnu tikai nedaudz mazāk par mammu. vēl man ir brālis, arī students, arī budžeta grupā studē. tas gan mūsu ģimenei ir lielas atsvars. viņš kādu laiku arī ir strādājis gan par bārmeni, gan par zāles pļāvēju, gan par apsargu. ar dažiem viesmīlības gadiem viņam piedāvāja viesu sagaidītāja amatu slavenajā Mārtiņa Rītiņa restorānā (viens draugs tur strādā par viesmīli), tacu tā ir lieliska iespēja pasisties, pasisties un izsisties. bet arī mums ir suns un kaķis, tagad vēl jāmaksā pansionātam katru mēnesi 250 ls.

vienu gadu arī nodzīvoju ārzemēs, bet uz turieni devos, galvenokārt, studēt. tur es piestrādāju par brīvprātīgo lv vēstniecības skoliņā, un ar tādu pieredzi cv mani potenciālajās darba vietās uztver daudz nopietnāk. strādāšana kaut vai par santīmiem tikai audzina raksturu, dod pieredzi. jābūt lielai drosmei, lai nepadotos. ja gribēji izlikt sāpi un neklausīties tajā, kā citi izdzīvo vēl sliktākos apstākļos, varēji šo ierakstīt kādā saitā, kur ir opcija "neatļaut komentārus".
30.05.2013 22:18 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Nu tagad gan es reāli "uzcepos"! Daža te atļaujas pateikt, ka visas klūp virsu ir ar zemu IQ un labi ja 500 ls algu, bet atļaushos oponeet:
1. Autorei pat shaadas algas nav, bet vinjas gjimenei taa ljoti nodereetu!
2. Autore Seene - pieredz neveidojas no kursiem, bet no reaala darba, un dazhreiz tas, kas ssacis no paardeveeja vai apkopeejas ir daudz pieredzeejushaaks un labaaks darbinieks vai vadiitaajs, nekaa augstkolu un vecaaku maku deldeetaaji!
3. Valdiiba NAV vainiiga, ka cilveekiem ir krediiti, tad kad vinji parakstiija liigumus ne Dombrovskis, ne Shlesers, nedz arii Kalviitis pistoli pie deninjiem netureeja un nelika parakstiit! Neaizstaavu valdiibu, bet nu uzskatu ka shaadaas lietaas vinjus vainot ir stulbi!
Lai Jums nebutu paarpratumu- nestraadaaju valdiibaa, no 15 gadu vecuma saaku savu karjeru pa vasaraam, pec tam paraleeli augstskolai par seenes nievaato paardeveeju, un tas man dziivee ir devis ljoti daudz, kaut vai sapratni, cik gruuti naak naudinja, ka taa ir janopelna, nevis javaino jaanis kaarlis un peeteris!
DUSMA TAGAD IR MAN!
30.05.2013 22:28 |
 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Misssssss, Tu arī lasi vai tikai dusmojies? Nav jēgas te pat atbildēt. Tu izlobi no manis rakstītā tikai to, ko vēlies Tu, un pārtaisi pa savam.
30.05.2013 22:33 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Seene, ko tieshi es izlobu, varbuut pati parlasi, ko tu raksti?!
Par vienu lietu mums tiesham domas sakriit, nav jeegas atbildeet, jo sheit redzu tikai vien- juus balti un puukaini, bet tie, kas jums iedeva krediitu un valsts- vot tie gan maitas pedeejie!
Visu gaishu turpiniet gaaniities uz valsti, iekaartu utt., tikai atceraties, ka gaanaat sevi, jo sho visu mees pashas un pashi veidojam!
30.05.2013 22:40 |
 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Misssssss, apklusti, sieviete! Kādā sakarā Tu te saki "turpiniet ganīties", ja vienīgā, kura ganās esmu es. Ne mana mamma, te mans tētis, bet es! Tas tā, lai vairs nebūtu jāklausās apvainojumi par manu ģimeni, ja Tev ar to nav bijis nekāds sakars. Nekāds! Spriedelējumi. Kādā sakarā Tu saki, ka es nievāju darbu? Es to neesmu teikusi! Es pati labprāt priecātos par pārdevējas vakanci. Tu teici, ka tie parazīti, kā es, pēc studiju beigām nedabūs darbu, es atbildēju, ka, Tavuprāt, pārdevējas vakance nodrošina darbu? Ja tā ir, tad Tavi aizvainojumi ir pilnīgi nevietā, jo esmu iekrājusi gan oficiālu, gan neoficiālu darba pieredzi. Atcerēsimies, ka esmu 1. kurss (manos plānos nav visus 4 kursus nestrādāt), vēl savus secinājumus par manu nodarbinātību studiju gados nekādi nevari izdarīt, bet esi jau paspējusi, proti, pēc augstskolas nedabūšu darbu, jo visu šo laiku sēdēju vecākiem uz kakla!
30.05.2013 22:52 |
 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
P.S. Tām, kurā ir savi biznesi, divi darbi, studijas, kā Jums pietiek laika te sēdēt? :)
30.05.2013 23:02 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Ak dievs, es tagad nesaprotu man smieties vai raudaat, par gaaniishanos es biju domaajusi taas meitenes, kuras taapat kaa tu pie visaam nebuushanaam vaino valsti un taas iekaartu!
Pati teici, ka tev NAV darba pieredzes, taapeec taa uz sitiena nemaz darbu nevari atrast, ne jau es no zila gaisa izraavu sho informaaciju!
Tu nonovaaji paardeveejas un apkopeejas darbu, tas arii ir fakts!
Bet ok, lai tev veicas turpmaakaa ruugshanaa par to, cik viss slikti, netaisos oponeet jaunai meitenei, kam liekas, ka visu dziivee ir jaasanjem uz paplaates!
Nenosaucu tevi par paraziitu, to izdariiji tu, interpreteejot manis saciito!
Un, ja ieliku savu probleemu FORUMAA, kura buutiiba ir dazhaadu (gan taadu viedoklju, kas tev patiik, gan taadu, kas nepatiik) viedoklju sanjemshana, tad tagad nebljauj virsuu taam, kuru viedoklis nesakriit ar taveejo, ieliki temu, tad tev bija jaabuut gatavai arii uzklausiit!
30.05.2013 23:03 |
 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
Pati teici, ka tev NAV darba pieredzes, taapeec taa uz sitiena nemaz darbu nevari atrast, ne jau es no zila gaisa izraavu sho informaaciju!


Jā, Tu esi no zila gaisa to izrāvusi, jo nevienā komentārā to neesmu apgalvojusi. :) Es arī uzklausu, bet uzklausu konstruktīvu kritiku, nevis tādu, kas balstīta uz personīgiem apvainojumiem par mani un manu ģimeni.
30.05.2013 23:05 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Seene, laiks ir, ja iemaacaas to plaanot! Man ir gan savs bizness, gan darbs, gan veel gana daudz maajaa daraamo lietu! Ja ir jaastraadaa, tad domaajams taas, kuras juut atbildiibu par savu darbu arii tajaa laikaa sheit neseezh!
30.05.2013 23:06 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Tad luudzu piemeeru, kur es personigi apvainoju tavu gjimeni, ja taa bus, atvainoshsos!:)
30.05.2013 23:07 |
 
Reitings 55
Reģ: 01.03.2013
esmu iekrājusi gan oficiālu, gan neoficiālu darba pieredzi.
Tas lieliski parāda, cik "lojāla" pati esi pret šo valsti! Jā, daudziem ir arī neoficiāla darba pieredze vai pazīstams kāds, kas strādā neoficiāli. Bet citās valstīs ir jāpriecājas, ka par tādiem jokiem neesi ielikts cietumā. Nevis vēl jāčīkst, ka valsts sniedz pārāk mazu atbalstu.
30.05.2013 23:30 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Sēne, nelasīju visu diskusiju, bet nu, vienīgais, ko varu ieteikt - sameklē kādu darbiņu, būs pieredze un kāda naudiņa, varbūt arī mammai tik traki tad nebūs jāraujas divos darbos, tici man - tas ir grūti. Protams, ka uzreiz nebūs nez kādi piedāvājumi un nez kāda pieredze, bet tomēr. Pati zinu meitenes, kuras strādāja kafejnīcās, ātrās ēdināšanas iestādēs un nesūdzējās. Nu neattaisnojies tik ļoti, katram ir savs skatījums uz šo situāciju. Zinu, ka ir dumji tā teikt, bet - daudzi raujas par kapeikām, lai būtu ko ēst un saknapināt īrei pārdesmit ls. Jā, varbūt vainīga valsts, valdība vai vēl kāds, bet meklējot kādu vainīgo nekas nemainīsies. Ar varu neviens nelika ņemt māju kredītā, situācija ir tāda, kāda ir. Esi cilvēks - noņem no vecāku pleciem vismaz daļu savu maksājumu, ticu, ka arī viņi ļoti pārdzīvo, ka nespēj iedot tik daudz naudas, lai visam pietiktu un vēl izklaidēm un drēbēm sanāktu.
30.05.2013 23:32 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Un par darba, mācību un citu lietu apvienošanu, tici man - jo vairāk jādara, jo labāk iemācies saplānot savu laiku. Un nav uzreiz nez kāda slodze jāmeklē, atrodi kādu haltūru, pus slodzi, iesākumam pietiks.
30.05.2013 23:35 |
 
Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Zaļā-varde ++++ ļoti loģisks un pareizs viedoklis! Jo valstij nemaksā nodokli neoficiāli strādājot, a, no valsts pieprasīt māk un uzskata, ka tas ir pašsaprotami, ka kādam tagad tas vezums ir jāvelk viņu vietā!
Pārlasīju diskusiju, un tiešām cieņu Ancei, Vulpes un vēl dažām, kas saprot šo mūsu valsts dzīves mehānismu un varbūt ne īpaši dzīves lutinātas tomēr nesūkstās un iet un kaut ko dara!
30.05.2013 23:36 |
 
Reitings 201
Reģ: 29.05.2013
zaļā_varde, es ogas lasīju! :D
30.05.2013 23:40 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Paldies, Sēne, ka radīji šo diskusiju un devi iespēju daļai no foruma izliet žulti (iespējams, tādējādi uzlabojot viņām dienu)! :D
Valsti veido cilvēki, un ja cilvēkos ir tik daudz indes... tad šis ir vēl viens iemesls, kāpēc man tā nepatīk :)
31.05.2013 00:06 |
 
Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ja cilvēki nečīkstētu, bet samierinātos ar mazākumu tad mēs visi vēl aizvien sēdētu tumsā alās un medītu savvaļas dzīvniekus. Cilveks grib vairāk un ātrāk un vieglāk - tas ir dzinulis progresam.

Un ir nepareizi teikt - nečīksti, samierinies, nav citu variantu! Tikai tiecoties pēc vairāk komforta cilvēks attīstīsies. Un ja mēs visi samierināsimies tad jau noteikti nekas nekad nemainīsies. PAldies.


Atšķirībā no vairākuma es atbalstu variantu - vairāk pelnīt nevis vairāk ieekonomēt!
31.05.2013 00:34 |
 
Reitings 772
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, naivi bij cilvēki, kas nesaprata, ka treknajiem gadiem pienāks beigas!!! Jā, varēja ņemt kredītus, ja bija nepieciešams, bet bija jāizvērtē to iespēja atmaksāt, ja kaut viens no ģimenes paliek bez darba! Nevarēja dzīvot kaut kādās ilūzijās, ka viss paliks tikai rožaināk un labāk! Taču diemžēl tādu ir ļoti daudz, pat pārāk daudz...
BET... Man ir jautājums - kur šeit ir vainīga Latvija??? Pie tā, ka paši cilvēki bij neapdomīgi??? Un, tā, kā sava darba sakarā man sanāk diezgan daudz tikties ar kolēģiem no citām Eiropas (un ne tikai) valstīm, zinu, ka citās valstīs tā situācija ar nekustamo īpašumu kredītiem pat ir smagāka kā šeit! Zinu, ka citur Eiropā ķīlā bankas ņēma ne tikai esošo mājokli, kuram ņemts kredīts, bet arī OBLIGĀTI, kādu citu nekustamo īpašumu, kurš nav ieķīlāts, kā rezultātā ĻOTI daudzi cilvēki zaudē ne tikai savas mājas, bet arī viņu vecāku mājas un citus īpašumus! Un situācija ir daudz skarbāka nekā Tev šeit rakstītais...
Kādēļ Tu un brālis neejat oficiāli strādāt? Es studējot strādāju nelielā veikalā, kur bij slīdošais grafiks, varēju savienot ar lekcijām un paralēli paspēju visu izdarīt, turklāt mācijos par valsts budžeta līdzekļiem dienas nodaļā. Strādāju arī brīvdienās. Un man nebija pirms tam nekādas darba pieredzes. Bet vismaz pašai savi iztikas līdzekļi. Kas meklē, tas atrod, un zinu, ka ir ļoti daudz brīvu vakanču uz doto brīdi... Un, nevajag raukt degunu, ka sākotnējā alga nav, piemēram, 500Ls... Būs kaut vai 200Ls, bet tas būs milzīgs atsvars Taviem vecākiem!
31.05.2013 05:41 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
zaļā_varde - Tev ir taisnība, bet tas nav nekāds nosodījums, ja bērns/jaunietis pastrādā neoficiāli, lai iegūtu sev kaut kādu naudiņu. To varētu saukt par nelojalitāti pret valsti, ja Sēne būtu 40-gadīgs biznesmenis, kas nekad nav maksājis valstij nodokļus un tagad par kaut ko sūdzētos.
31.05.2013 07:47 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, naivi bij cilvēki, kas nesaprata, ka treknajiem gadiem pienāks beigas!!!


Treknajos gados jau bija tādas pašas problēmas... mazas algas, švakas soc. garantijas, apdrošināšanas sistēma tikpat ''nekāda'' kā šobaltdien. Ok, daļa varēja dzīvot zaļāk.. Bet nepeldējās jau vairums naudā..
Protams, šiem gadiem beidzoties.. tas radīja vēl lielāku triecienu maciņos, kur jaut tā ne vienmēr bija spīdoši :)
31.05.2013 08:11 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits