Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nezeligais instruktors

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Meklē aculieciniekus!
(pārkopēta informācija)

Vakar ap plkst 10.30 no rīta Rīgā, Lomonosova ielā 6, netālu no Ekonomikas un Kultūras augstskolas zem mācību mašīnas paskrēja kaķēns, mašīna nobremzēja un kaķēns veikli ielīda motora telpā. Kad piesteidzos klāt auto instruktors jau bija atvēris motora pārsegu. Kaķēns bija noslēpies. Centos saprast, kur viņš ielīdis. Instruktors dauzīja ar rokām pa motoru, lai izbaidītu kaķēnu laukā. Teicu, lai tā nedara, aicināju instruktoru kopīgi nostumt mašīnu malā un turpināt kaķēna meklēšanu tuvāk pie ietves, jo atradāmies ceļa vidū, kur pa abām pusēm brauc mašīnas un , ja kaķēns izbītos, tad skrienot uz vienu vai otru pusi tas pakļūtu zem braucošo auto riteņiem. Instruktors nebilda ne vārda, likās , ka viņam par katru cenu pēc iespējas ātrāk jātiek no kaķa vaļā, lai var turpināt savu nodarbību. Teicu, ka izsaukšu glābšanas dienestu, tad pēkšņi instruktors aizcirta motora pārsegu, iekāpa mašīnā, piedarbināja motoru un sāka braukt, pēc pāris metriem kaķēns pilnībā sakropļots izkrita no motora, vēl dažas sekundes raustījās agonijā un tad nomira.

Ļoti lūdzu atsaukties to meiteni (mācekli), kura atradās mašīnā vai kādu citu, kurš varbūt piefiksēja mācību auto numuru vai uzrakstu uz mašīnas , kas liecinātu par piederību kādai autoskolai!!! Biju tādā izmisumā un šokā, ka diemžēl šīs detaļas neatceros!!!
Vēlos noskaidrot instruktora vārdu/uzvārdu, lai rakstītu iesniegumu policijā par kaķēna apzinātu nogalināšanu !
Ja kādam ir kāda noderīga informācija, rakstiet vēstulēs.
Arta Krūmiņa

Nokopeju No feisbuka. Ko jūs teiksiet par šo situāciju?
28.05.2013 15:04 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Man personīgi iz dzīves ir bijis gadījums, kad kaķis izbēg, kad atveru durvis, un pazūd ar galiem kādā Rīgas mikrorajonā. Nesaku, ka tādi ir visi kaķi, kas klaiņo, bet varu derēt, ka viens tāds aizbēgušais kaķis (un domāju, ka mans nav bijis vienīgais, kas jebkad izbēg) rada vismaz padsmit pēcnācējus, kas jau pēc pusotra gada rada vēl padsmit un tā tālāk.

Protams, apslaktēt viņus visus nav variants, bet kā cīnīties? Masveidā steralizēt? Kurš to darīs? Un, vai maz ir iespējams vispār noķert ik vienu kaķi, kurš dzīvo, piemēram, Purvciemā vai Teikā un aizvest pie vetārsta?

Lūk, ideja nākamajām Rīgas domes vēlēšanām - jābliež augšā partija un tas jārisina. Jo, vai tiešām pateiksiet, ka tas ir normāli, ka tie kaķi dirš un mīž, atvainojiet, smilšu kastēs, kur spēlējas bērni? Galu galā - kas būs mūsu nākotne - bērni vai kaķi?

Lai cik tas neticami neizklausītos, bet arī man patīk dzīvnieki. Arī man tādi ir. Un, jā - pie mammas dzīvojas pat mans kaķis, ko ar lielām sirds sāpēm nācās atdot viņai, jo viņa čurāja mazuļa gultā un spalvas gāja pa gaisu. Bet visam taču ir savas loģiskas robežas.

Pievakare, absurdi tev tas liekas tikai tādēļ, ka tu nedomā man līdzīgi, tāpat kā man absurds liekas šis pieņēmums:
Un šie cilvēki, kas izmet, droši vien pēc tam arī gudri sprēgā forumos par to, ka klaiņojošo dzīvnieku tik daudz.
28.05.2013 22:30 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Un, to salīdzinājumu ar abortiem es paķēru tikai tāpēc, ka tas jau tika iepriekš minēts, nevis parāvu no gaisa. Vienkārši liekas smieklīgi, ka tik "šķīstiem un sirdsskaidriem" cilvēkiem, par kādiem te sevi mēdz uzdot daļa dzīvnieku aizstāves (nu, nenoliegsim, tā ir) aborts liekas normāla prakse.
28.05.2013 22:41 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Masveidā steralizēt? Kurš to darīs? Un, vai maz ir iespējams vispār noķert ik vienu kaķi, kurš dzīvo, piemēram, Purvciemā vai Teikā un aizvest pie vetārsta?

Kurš teica, ka rezultātus var panākt tikai masveidā? Tā ir mūsdienu paaudzes problēma - visu gribēt uzreiz. Kaut sterilizācijas/kastrācijas valstī aktuālas kļuvušas vien pēdējos gadus ~10. Tātad - jānomainās gan domāšanai, gan paaudzēm, lai tā būtu normāla lieta apzinīgam bezšķirnes mājdzīvnieka saimniekam. Bet paralēli, kas saistīts ar bezsaimnieku kaķiem, - tiešām neesi dzirdējusi, kā ar sterilizācijām/kastrācijām raujas biedrības, brīvprātīgās meitenes? Neviena partija to sev neliks kā prioritāti, tas jāapzinās, bet, ja būs pieteikoši daudz nevienaldzīgo, kas dzīvnieku aizsardzībai, tai skaitā - bezsaimnieku kaķu kastrācijai - pieprasīs valsts atbalstu, rezultāti būs. Un nevienaldzība sākas arī ar it kā šiem "sīkajiem, nenozīmīgajiem" gadījumiem, kad motorā tiek saplosīts kaķēns, jo ---- tās jau ir pašreiz izkropļotās sistēmas sekas.
28.05.2013 23:01 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
tagad jau ir rezultāti. kaut kādos datumos 1x gadā par brīvu var aizvest izkastrēt savu mīluli.
28.05.2013 23:02 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
zili_rudzi, protams, bet ir taču tā saimnieku daļa, kam pat tas ir "par grūtu" - aizvest izkastrēt par velti...
28.05.2013 23:13 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Un, to salīdzinājumu ar abortiem es paķēru tikai tāpēc, ka tas jau tika iepriekš minēts, nevis parāvu no gaisa. Vienkārši liekas smieklīgi, ka tik "šķīstiem un sirdsskaidriem" cilvēkiem, par kādiem te sevi mēdz uzdot daļa dzīvnieku aizstāves (nu, nenoliegsim, tā ir) aborts liekas normāla prakse.

Tas par abortiem vienkārši ir saistīts ar izpratni, kad auglis kļūst par bērnu. Es tāpat kā te iepriekšējās lapās norādīja neuzskatu, ka aborts ir slepkavība, jo nedomāju, ka auglis tajā laikā, kad ir atļauts aborts, ir cilvēks, ko var skatīt atsevišķi no sievietes ķermeņa. Tāpēc, ja kādam pastāv šāda izpratne, tur vairs nav sakara ar dzīvo būtņu nogalināšanu.
28.05.2013 23:20 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Pievakare, manos nolūkos nav kasīties un mans komentārs nav vērsts tieši pret tevi, bet kurš ir tas gudrais un viszinošais, kurš zina 100%, ko jūt un domā/nedomā bērns mātes vēderā. Cik zinu, smadzenes attīstās ļoti agrā vecumā, ja ne pirmās (neatceros precīzi). Un, ja ir smadzenes, tad liela varbūtība, ka ir arī domas, jūtas un kaut kāda sapratne, nevis tikai refleksi. Mani izbrīna cilvēku pārliecība par to, ka bērns, kuru abortē neko nav spējīgs saprast! Es tagad nerunāju par slikti/ labi veikt abortus, bet gan par absolūtiem abgalvojumiem, ka ir tā un ne savādāk, lai gan to zināt nav iespējams.
28.05.2013 23:27 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Man tiešām vienīgajam ir vienalga, vai visi pārējie, man līdzīgie, klusē?
tie kaķi tiešām ir pain in arse auto īpašniekiem.
sodīt vajadzētu tos kretīnus, kas tos draņķus pagalmos baro.

Cik gan trulam jābūt, lai pieplusotu šim komentāram.

Ja aizrokas līdz saknei, kā tas nākas, ka centrā var kaķēns skraidīt, pamatā ir mājdzīvnieku iegūšanas pilnīgi ačgārnā politika. Tādas vispār nav. Ārzemnieki Rīgā bildē kaķus, bet Francijā 9 mēnešu laikā redzēju 1 kaķi ! Vienu!
28.05.2013 23:52 |

Reitings 253
Reģ: 03.10.2012
šausmas... slikti palika šo lasot.
29.05.2013 00:08 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Neon, zināju, ka jāizsakās skaidrāk. :D Ar savu pēdējo komentāru es negribēju pateikt, ka ir tikai viena taisnība. Tas bija domāts tā - ja cilvēks uzskata, ka aborts nav slepkavība, tad nav pamata pārmest viņam to, ka viņš neatbalsta kaķu slepkavību. Nu tur nav nekādas savstarpējās saistības. Par abortu ir ļoti diskutabls jautājums - kā kurš to uztver, vai par slepkavību vai nē, savukārt kaķa slepkavošana ir nepārprotama rīcība, kuru nekā citādi nevar uztvert. Līdz ar to, manuprāt, salīdzināt nevar (netēmēju tagad ne uz vienu konkrēti, vienkārši saku).
29.05.2013 00:18 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Pievakare, jā. Piekrītu.
29.05.2013 00:21 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kāds VISPĀR sakars ar abortiem? Ak Kungs, nu var manīt tiešām šos subjektīvos komentāra apstākļus. Salīdzināt tādas lietas, pilnīgs vāks.. Tipisksi - ja dari vienu, tu nevari darīt otru. Redz, ja taisi abortu, kaķus mīlēt nevari, jo tas ir divkosīgi. Jā, vispār abortus ar prieku taisa parasti, neizvērtējot situācijas un tas nozīmē, ka sievietei nav sirds krūtīs un dzīvniekus viņa nevar aizstāvēt.
29.05.2013 09:30 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits