Sveikas/-i!
Tā kā šis ir aktuāls jautājums daudziem - kur studēt,tad vēršos pie jums!
Esmu dilemmas "priekšā". Ko studēt,kas būtu labāk:
Studēt tūrisma jomā vai komunikāciju zinātne LU vai RSU?
es domātu par to, vai izglītība, ko iegūsi varēsi reāli izmantot? Un kur? Un vai tajā sfērā varēsi attīstīties individuāli, nevis tikai caur kādu uzņēmumu?
mans subjektīvais viedoklis- neredzu jēgu nekam, kas saistīts ar tūrismu, bet ņem vērā, ka es vados tikai pēc vārda tūrisms, kas vismaz LV ir smieklīgs.
Cik no malas dzirdēts, RSU ir tikai konspekti un trula urbšanās caur grāmatām un tiem pašiem konspektiem. Cik redzēts LU, tur ir plikā referātu rakstīšana un garlaicība. Es labāk mācītos tūrismu, tas izklausās interesantāk. Subjektīvais viedoklis.
Uz budžetu visticamāk nepretendēju!
Cik lasīju,tad komunikācijās piesakās ļoti daudzi,tāpēc domāju vai nav baigā konveijera sistēma.
Par RSU - taisnība laikam būs,ka pa grāmatām vien!
Tūrismu visticamāk,ka Turībā mēģinātu studēt!
studēju tūrismu, ne Turībā, bet lielākie plusi - tā ir ļoti plaša sfēra - var pretendēt gan viesnīcās, kafejnīcās, pašvaldībās, un arī interesanti mācīties tūrismu
Man tādas subjektīvas domas - par tūrismu un Turību esmu dzirdējusi labas atsauksmes, par RSU nemedicīniskajām programmām sliktas (un nav saistītas ar lielo mācīšanos, bet kvalitāti, attieksmi un pārējo), bet par komunikācijas zinātnēm LU - ja tevi biedē daudz cilvēku, tad nevajag. Atceros, pagājušajā gadā manai programmai daudzi pieteicās (sekoju līdzi latvija.lv statistikai), bet komunikāciju, šķiet, bija vairāk vai aptuveni vienādi ar manu programmu, kas ir daudz.
ā, un par to, tad viennozīmīgi tūrismu, jo tā komunikācija... nu nezinu. negribu gari izplūst, bet būtībā, ja tevi saista mediji, žurnālistika, PR, politika... preses relīzes, preses konferences, stresains darbs, liels makulatūras apgrozījums utt., tad jau jā, bet visādi citādi - tūrisms skan foršāk! :)
man patika viens komentārs par LU SZF "ir jau daudz joku par LU SZF, bet nevienu neteikšu, jo negribu, lai nākotnē kāds iespļauj manā burgerā" protams, joks, nevienai neuztver personiski. ;)
fizioterapiju ka tadu Latvija, jusuprat, ir jega studet?
Paziņa izmācījās. Jau kopš 3. kursa strādā ar vidēja līmeņa sportistiem, nesūdzas. Cik noprotu, nav daudz tādu, kas piesakās to studēt, tāpēc darbu atrast teorētiski var.
Un, jā - mums te ir "komunikatoru" pārpalikums, ja godīgi. No man pazīstamiem 5 cilvēkiem, kas izmācījās komunikācijas (2 LU un 3 RSU) laikam 1 tikai strādā attāli tajā jomā (pat nezinu, vai strādā joprojām) - lasa ziņas mazpilsētas radio.
Turību iesaku. Vai tūrismu - nezinu. Katram jau savs.Es,piemēram, nekad nevarētu būt skolotāja, ārste, juriste. Kādai tas ir sapnis, tādēļ tā pateikt to ir un to nav vērts studēt ir grūti.
Nedomāju, ka LU bija domāta, kā univers., kurā mācās daudz lauķu .. Bet gan kā universitāte, kurā var iegūt salīdzinoši labas atzīmes ar minimālu piepūli.
Bet gan kā universitāte, kurā var iegūt salīdzinoši labas atzīmes ar minimālu piepūli.
Nezinu, kā var vērtēt n fakultātes vienādi. Zinu to, ka dažās patiešām netiek rakstīti ne kursa darbi, ne vēl kas tāds, bet manā gan ir un nevaru teikt, ka var viegli nopelnīt labas atzīmes. Kaut gan, iespējams, tikai man tā šķiet.
Pievakare,
Es neuzsveru, ka visās fakultātēs notiek vienādi, jo pati nemācos LU, bet ,manuprāt, meitenes pamatdoma salīdzinot LU ar lauku skolu bija šāda .. varbūt kļūdos.