Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darba intervija - atklātība!

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tīri intereses pēc jautājums.
Iedomājieties sevi darba devēja vai personāla atlases speciālista lomā. Izsludinat normālu vakanci, piesakās labs speciālists, pēc CV spriežat, bet atnākot uz interviju, uzdodot jautājumu par iepriekšējiem darbiem, cilvēks atbild, ka aiziešanas iemesls alkohola atkarība, kura dēļ darba tiesiskās attiecības tika pārtrauktas. Cilvēks to atklāti atzīst, un protams vairākus mēnešus ārstējas, apmeklē dakterus, organizāciju kur cilvēki ar šādu problēmu pulcējas.
Kāds Jūsu viedoklis, pieņemtu/nepieņemtu?

Tīri interesē, cik lielu lomu spēlē intervijā tas ka cilvēks ir godīgs.
Mans viedoklis - es vērtētu augstu šo atklātību, jo tas nozīmē, ka cilvēks vismazāk savā CV nemelo, jo cilvēki vairums kaut ko tādu censtos noslēpt, jo ir vairāk kā skaidrs, ka viņu nekur neņems, bet man tas būtu gluži pretēji, ja cilvēks atbilstu prasībām, dotu iespēju, bet ar noteiktu nosacījumu kas saistīts ar to, ka problēma varētu atgriezties.
27.05.2013 11:57 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Godīgums ir laba lieta, bet es tomēr uzskatu, ka godīguma mēdz būt par daudz - kā šādā gadījumā.
27.05.2013 11:59 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Nepieņemtu, lai gan godīgumu atbalstu, taču katram jāsaprot robežu, cik daudz var stāstīt. Ja esmu darba devējs, nevēlos riskēt.
Es pārrunās reiz godīgi atzinos, ka kompānijas vadītājam pie sienas glezna ir drausmīga, izskaidrojot, ko tajā vajadzētu mainīt. Tas gan bija jau tad, kad sapratu, ka to darbu nemaz nevēlos.
27.05.2013 12:04 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
godīgumu novērtētu, bet darbā neņemtu. es tomēr plānotu savu personālu ilgtermiņā un man nebūtu nekādas garantijas, ka viņš atkal nekļūtu par alkoholiķi, līdz ar to man atkal būtu jameklē jau apmācīts speciālists un viss jāsak no gala.
pati par šādu lietu intervijā klusētu. izdomātu, ka no darba aigāju kāda cita iemesla dēļ, ja vien šis uzņemums nezvanītu iepriekšējam saistībā ar rekomendācijām.
27.05.2013 12:04 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Vispār kā pats cilvēks izskatījās vizuāli? Varbūt tiešām atkopies un cenšas, dara visu, ko var lietas labā? Vai izskatās, ka nav pārtraucis dzeršanas?
27.05.2013 12:11 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Uzskatu, ka izārstēšanās no alkohola ir privāta tēma un par to publiskajā telpā nerunā.
27.05.2013 12:13 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Kā cilvēks es novērtētu atklātību, bet kā darba devējs es diez vai gribētu pieņemt darbā speciālistu, kuram ir risks "aiziet zapojā" un iegāzt visu kolektīvu. Šajā gadījumā cilvēks darba intervijā izpaudis pārāk daudz informācijas un labāk būtu samelojis. Manuprāt, paziņojot par savām dzeršanas problēmām, viņš potenciālajam darba devējam liek noprast, ka var norauties. Pāris mēneši skaidrā alkoholiķim nav nekāds rādītājs - ja tie būtu vairāki gadi, tad varētu domāt, ka cilvēks ir izārstējies.
27.05.2013 12:21 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kā cilvēks es novērtētu atklātību, bet kā darba devējs es diez vai gribētu pieņemt darbā speciālistu, kuram ir risks "aiziet zapojā" un iegāzt visu kolektīvu.

Pilnīgi piekrītu!
27.05.2013 12:24 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
hmm, grūti buutu izlemt kaa rikoties. drosvien vairaak skatiitos visu situaaciju kopskataa - kads tas cilveeks ir pats, vai sakopts (vai nav taa, ka saka, ka aarstejas, bet atnak saburziita uzvalkaa un noaugusu seju un aizmiglotaam acim, kur skaidrs kaa diena, kad atkal nesen plostojis), kaa runaa, jo var jau saprast pēc sarunas - ir cilveeks izglitots vai tads pažobeles nelaimes čupa... pajautaatu kaa vins pats domaa, vai tas neatkaartosies utt. it kaa jau pareizi, cilveeks, ja grib darbu tad naak un saka kaa ir, jo saprot, ka noteikti tak paintereseejoties var uzzinatkapec izmests no iepriekšejas darba vietas...
27.05.2013 12:30 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Bet, iespejams, ka agri vai vēlu jau tāpat tas kkā uzpeldētu (iepriekšējās darba vietas rekomendācijā), tā ka varbūt tomēr labāk, ka cilvēks pasaka, kā ir. Ja pasaka godīgi, liecina, ka šim cilvēkam kaut kā noklusēšana nepatīk, līdz ar to zināms, ka melošana nav viņa paradums
27.05.2013 12:45 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits