Tām, kas šogad beidz:
Ir nerakstītais likums dāvināt dāvanu skolai, beidzot studijas..
Kādā apmērā jūsu kurss vāc naudu dāvanai?
mēs kursā esam 13 studenti un šobrīd tiek plānots vākt pa 10-20Ls no studenta.
Kā citās augstskolās?
Pagaidām par to neviens nerunā, lai gan izlaidums pēc mēneša. Vairāk kā 5 Ls es laikam neesmu gatava maksāt, jo tāpat studijas ir maksas un skola nopelna labu naudu no mums, kā arī mēs esam daudz (kurss kopā dienas un vakara nodaļa ~90 cilvēki)
Mēs bijām 7 cilvēki un neko nedāvinājām, tas bija aktuāls vidusskolas. Kaut gan man liekas tīri simboliski nopirkām ziedus un končas fakultātes direktoram + izlaidumā katrs apsveica tos mācībspēkus, pie kura rakstīja bakalauru vai pēc simpātijām.
Mums arī izlaidums ir apmēram pēc mēneša un pasniedzēji jau paspēja atgādināt, ka jāsāk par to domāt!
Man arī tie 10Ls būtu daudz, jo vēl ir daudz citi izdevumi saistībā ar beigšanu (bakalaura drukāšana, iesiešana, izlaiduma mantijas ... )
Mēs neuzdāvinājām neko :D Jo neviens par to nebija iedomājies. Itkā stulbi, jo citi kursi, kuriem bija izlaidums kopā ar mums, gan bija sarūpējuši dāvanas.
Nezinu. Atkārtošos - augstskolai neko nedāvinājām, jo tas bija aktuāls, beidzot vidusskolu. Tāpēc pieminēju programmas direktoru, jo mums ar viņu bija kontakts, par citu augstskolu neko nezinu, t.k. tas šķita loģiskāk, bet tas laikam kā kur
Es vairs neatceros, ko dāvinājām :D Taču, summa nebija vairāk par 5Ls no katra, jo vairāk es arī nemaksātu. Jau tā viss, kas saistījās ar darba iesiešanu un pārējo gana daudz maksāja. 10Ls noteikti nemaksātu.
Mademoiselle!, mums piedāvā mantijas par 7 vai 8ls, bet es ceru, ka vispār nebūs. Neesmu no augstskolas, kur tas ir obligāti, tāpēc pašiem jāvienojas. Šobrīd balsis ir pusi uz pusi.
Mēs kursā bijam 200 cilvēki, nodevam pa 1Ls. Nopirka kaut kādu vāzi, uzlika grāvējumu un piepildīja ar konfektēm. Manuprāt, par 200Ls varēja kaut ko foršāku, bet nu labi.