Vai esmu apdalīta?

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Kaut kā ir iegājies tā, ka no rītiem es ceļos pirmā un izeju no mājas pēdējā, jo gluži vienkārši man ir vairak darba no rīta - jāuztaisa kafija un brokastis puisim, jāsataisa viņam līdzi ēdiens uz darbu, dažkārt vel kāds krekls jāizgludina. Kamēr viņs tik pieceļas, sataisās, izbauda manis sarūpēto un prom. Viņš to attaisno tā, ka man no rīta vieglāk piecelties :D jo esmu cīrulis, bet viņs pūce. Tā jau arī ir, bet kaut kā man negodīgi liekas, ka viņš visu saņem, bet es neko :D Vai jūs manā vietā justos apdalīta?
23.05.2013 07:46 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
mums laikam ir otrādi. Kafiju viņš man nes uz gultu un gludināt es nemāku... :D :D
23.05.2013 14:13 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
un brokastis mēs abi neēdam, takā tas arī atkrīt ... :)
23.05.2013 14:15 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Vienmēr ir bijis bail no līkročiem. Ar to es domāju indivīdus, kuriem nav nekādu pašapkalpošanās prasmju. Ja cilvēkam gribas ēst, tad viņam jāprot un jāgrib pašam uztaisīt. Ja viņam vajag izgludinātu kreklu, tad gludina pats. Ar izņēmumiem, ja otram palūdz to izdarīt, bet lai tas nekļūtu par sistemātisku lūgumu aiz sava slinkuma un "negribu, nemāku".
Esmu ievērojusi, ka mana vecuma puišiem ir ļoti ērta atbilde "Nemāku". Ja cilvēks nemāk, tad ir jāiemācās, ja negrib mācēt, tad cita runa. Vopšem esmu diezgan barga šajā ziņā. Ļoti piestrādāju, lai otram mana palīdzība nekļūtu par pierastu lietu.
23.05.2013 14:29 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Es tā īsti nekad neesmu sapratusi, kāpēc pasaulē ir tik daudz vīrieši, kas sev no rītiem nemāk maizīti uzsmērēt. Tā kā Tu aprakstīji, tiek apčubināts manas māsas 6gadīgais dēls

+

Manējais pats barojas.
23.05.2013 16:30 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Man liekas, ka tā ir vairumam sieviešu un ne - es neuzskatu, ka tāpēc mēs būtu apdalītas. Es to daru, jo es vēlos sagādāt prieku savam vīram, atvieglināt viņam ikdienu. Es rītā esmu pirmā, kas pieceļas stundu agrāk kā mani vīrieši. Sataisos pati, sagludinu drēbes mazajam un kreklu vīram, tad abus modinu, dodu mazajam brokastis (vīrs gan neēd no rītiem), uztaisu mīļotajam kafiju termokrūzē un tad kopīgi dodamies uz skolu un pēc tam pa darbiem! Vakarā atnāku mājās - 95% gadījumu vakariņas gatavoju es, tāpat savs mājas solis, utt. Mans vīrietis nekad nav salucījis mājās grīdu vai licis veļu mazgāties. I'm ok with that - at least for now :)
23.05.2013 16:42 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Tieši tāpēc mans vīrietis ir darbspējīgs un strādā 2 darbos :)
23.05.2013 16:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Mans viirietis mani pilniibaa nodroshina, man ir laiks gan pagarlaikoties, gan studeet, gan straadaat briivpraatiigo darbu, taapeec es pat justos neerti, ja vinjam kaut vai taas pashas brokastis neuztaisiitu. Par kalponi sevi neuzskatu, tik pat labi vareetu nosaukt savu viiru par eezeli, kursh straadaa no riita liidz vakaram un beigaas nav tiesiigs pat patureet savu algu.
23.05.2013 16:56 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Viņam patīk tas (itāļu) sievietes tips, kas mājās ir valdniece, viss ir sakārtots, paēdināts, apčubināts.

Bet vīriešiem, kas sagaida šādu apčubināšanu, ir jāspēj nodrošināt sievieti, lai viņai nav jāstrādā algots darbs, jāmaksā rēķini, pārtika utt. Pazīstu daudzus itāļus, nestrādājošas sievas, kas kaut ko dara tāpēc, ka grib, ja grib, nevis tāpēc, ka vajag un vīri un bērni ir apčubināti. Bet tie izlaidušies letiņi gan besī - grib, lai viss tiktu maksāts 50/50 + vēl īpašas rūpes par viņiem (kā vājo dzimumu).. Ir, protams, izņēmumi, bet pa lielam man latviešu vīrieši nepatīk.

Un es gatavoju savam vīrietim, jo man patīk, es parasti pamostos agrāk, jo nevaru ilgi pagulēt un mani rīti sakas vēlāk kā viņējie, tad nu lutinu viņu ar brokastīm. :)
24.05.2013 03:55 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
No šīs diskusijas man ir sajūta, ka vajag dzīvot kā pirmklasniekiem - visu darīt kopā un sadalīt uz pusēm, lai nedod Dievs, kādam nebūtu kaut kas vairāk. Jau vēlreiz atkārtošu, ka man liekas tikai pašsaprotami, ka autore, kas ir cīrulis, sagatavo brokastis (kreklu gan var izgludināt kaut vai brīvdienās), nevis rauj ārā no gultas vīrieti, kas ir tipisks pūce, lai kopa gatavotu. BET - tam ir nepieciešama tad kaut kāda atgriezeniskā saite vakarā. Piemēram, vīrietis veic visus maksājumus, uztaisa vakariņas, pasūta vakariņas no kāda restorāna. Bet autore jau teica, ka vīrietis palīdz mājas darbos. Protams, ja vien tas nav reizi mēnesī, tad man liekas - viss ir vislabākajā kārtībā. Nav nepieciešams katru atsevišķu lietu darīt uz pusēm. Tā tiešām dara skolas laikos. :D
24.05.2013 06:23 |

Reitings 55
Reģ: 01.03.2013
Man ar ex bija līdzīga situācija tādā ziņā, ka viņš uzskatīja, ka man esot vieglāk piecelties. Un man bija jāpieceļas un jāpamodina arī viņš (pat ja man nebija jāeļas). Pamodināt viņu reizēm bija neiespējamā misija, bet ja to neizdarīju - pārmetumi, ka viņš ir aizgulējies manis dēļ :D Uz beigām taisīju skandālus par šo tēmu un vispār pārstāju modināt - lai pats dabū savas miesas laukā no gultas.
Vēl mani mēdza traumēt situācijas, kad atnāku vakarā no universitātes, vīrietis ir bijis jau ilgu laiku mājās, bet prasa man: "Ko mēs ēdīsim vakariņās?" (ar domu, ka Es to taisīšu). Dažreiz jutos kā mamma lielam zīdainim.
24.05.2013 07:11 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Es esmu cīrulis un man visas sievietes, kas bijušas nopietnas, ir pūces .. tad nu es esmu tas, kas no rīta agri ceļas un taisa brokastis .. mēs esam vienā situācijā, tikai es esmu pretēja dzimuma.

Nekad neesmu to uzskatījis par apgrūtinājumu, bet ar prieku sagādāju savai mīļotajai brokastis. Bez tam man tāpat no rīta nav ko darīt .. pieceļos kā muļķis un skatos griestos .. tad jau labāk kādu labu darbu izdarīt nekā gulšņāt.

Toties reizēm vakaros es atplīstu ap 22.00 vai agrāk, ja esmu noguris. Tad nu manas draudzenes vienmēr par to bijušas dusmīgas :D Jā, un parasti tiek sarunāts, ka, tā kā brokastis taisu es, tad vakariņas taisām kopā, bet viņa ir šefpavārs .. es tikai palīgs :D Bet nu es vienmēr prasu kaut ko no otras pusītes, ja es ko daru .. lai neatslābinās, jo es jau vairākas esmu šādi izlutinājis un pēc tam nezin kur tādu izlutinātu likt .. :D Piecļas no rīta un sāk pravas kačāt, ka nav brokastu .. momentā konflikts :D

Bet es tāds cilvēks, ar kuru var tikai pa labam .. pa sliktam nav variantu :D
24.05.2013 18:10 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Hm izskatās, ka esmu vienīgā, kurai jāgatavo vīrietim

Neuztraucies, neesi Tu vienīgā. Es esmu vēl traģiskāks variants :-) - es uzskatu, ka, ja es arī sagatavoju kādu ēdienreizi sev vai ģimenei (ne biežāk kā 3 reizes gadā), tad tiem priekš manas sievas ir jābūt svētkiem. Vispār pa lielam sieviešu darbiem savu pirkstu nelieku klāt, nu, tikai pa laikam kādu šķīvi vai krūzi nomazgāju. Veļas mazgāšana un gludināšana - 100% - nē, mājas tīrīšana un kārtošana - 95% - nē.
24.05.2013 18:20 |

10 gadi
Reitings 1582
... un savādākas sievietes man vispār nav vajadzīgas. Tām, kuras sāk lekties, momentā parādu durvis.
24.05.2013 18:21 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ir grūti iztēloties skatu - vīrietis mazgā grīdu... sieviete zviln pie TV :D
24.05.2013 18:23 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ha ha ha, čalis labi iekārtojies, viss tiek pasniegts uz šķīvīšan ar zelta maliņu. Kreklu var pats vakarā izgludināt, tā pat arī nākošai dienai pusdienas, brokastis var jau gatavot uz maiņām, vienu nedēļu viens, otru nedēļu otrs.
24.05.2013 18:28 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Kreklu var pats vakarā izgludināt, tā pat arī nākošai dienai pusdienas, brokastis var jau gatavot uz maiņām, vienu nedēļu viens, otru nedēļu otrs.

Es labāk visu gadu taisu brokastis nekā gludinu savus kreklus (tā ir lieta, ko ienīstu no sirds) un šo tad es "laipni uzgrūžu" savai mīļotajai :D

Jā, piekrītu, ka jābūt kompromisiem un abiem jārūpējas par labsajūtu ģimenē. Un vīrieti pie grīdas lupatas redzēt nav nekas neparasts .. vismaz man tā liekas ..
24.05.2013 18:39 |

10 gadi
Reitings 1582
Jā, piekrītu, ka jābūt kompromisiem un abiem jārūpējas par labsajūtu ģimenē. Un vīrieti pie grīdas lupatas redzēt nav nekas neparasts .. vismaz man tā liekas ..

Princips ir ļoti vienkāršs. Es māku operēt ar grīdas lupatu labāk nekā visas sievietes, kuras esmu redzējis un ar kurām esmu kopā dzīvojis, galu galā esmu dienējis armijā, kur flīžu un betona grīdas katru dienu mazgā ar ziepju skaidām vai veļas pulveri un berž ar birsti, bet, ja man blakus ir sieviete, tad tas viennozīmīgi nozīmē to, ka man tas ir jādara tikai un vienīgi ārkārtas gadījumos. Es protu operēt ar trauku lupatu un visu pārējo, un, ja dzīvošu viens, tad tas tā arī notiks. Bet nu, nekā personīga, - par gaumi nestrīdas.
24.05.2013 18:54 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
kapec tu vakara neuztaisi est un drebes nesagludini brivdiena? pietam nereti ir tadas lietas, kuras nemaz nevajag gludinat, jo ir tads materials.
par brokastim. nevajag no rita neko smoret un cept, varit. sasmeret maizites vai kelogsus ar pienu...un viss! problemu nav! es lielu uzsvaru uz edienu lieku pec darba. tad gan ko siltu pagatavoju.
24.05.2013 21:07 |

Reitings 291
Reģ: 29.03.2013
Mums netiek šķiroti dzimumi:
Man patīk gatavot, tādēļ 95% maltīšu gatavoju es
Viņam patīk tīrīt, tādēļ 80% pucē viņš.
Bet viss no apstākļiem - viņš redz ka esmu nogurusi, viņš gatavo.
Redzu viņam nav laika - māju uzkopju es.
Punkts un āmen. :D

Ok, es tagad atkal runāju par savām ideālajām attiecībām kādas man bija ar bijušo, bet viņš skaitās mans nākošai, tā kā pieņemsim ka tagadējais. :D
24.05.2013 21:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits