Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

baklažāni

 
Reitings 182
Reģ: 09.02.2013
Meitenes,pastāstiet ko gatavojat no tiem,iecienītākais ēdiens?
Nekad neesmu neko gatavojusi,bet vēlos vakariņās pagatavot kaut ko jaunu un gardu:)
22.05.2013 13:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ar sieru pildīti baklažāni

800 g baklažānu, 2 olas, 1 glāze sarīvēta siera (Holandes), 3 ēdamkarotes kausēta sviesta, ķiploks un kefīrs vai rūgušpiens pēc garšas.

Baklažānus nomazgā, nogriež augļkātiņu. Baklažānus sagriež gareniski un ar tējkaroti izņem sēklas, pēc tam uz 5 minūtēm ieliek verdošā sālsūdenī un notecina uz sieta.

Sīki sagriež cieti novārītas olas, pieliek sarīvētu sieru un kausētu sviestu, rūpīgi samaisa. Ar šo masu piepilda baklažānus, saliek ar sviestu izsmērētā pannā, apslaka ar sviestu un cep cepeškrāsnī.

Pie baklažāniem var pasniegt rūgušpienu ar sakapātiem ķiplokiem.
22.05.2013 13:22 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Baklažānu sacepums ar olām un brinzu

1 kg baklažānu, 4 ēdamkarotes augu eļļas, 1 sīpols, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 2—3 tomāti, pētersīļu zaļumi, melnie pipari, sāls pēc garšas, 1 glāze rīvētas brinzas, 4 olas, 1 glāze piena.

Sagatavotus baklažānus sagriež kubos un nedaudz apcep augu eļļā (2 ēdamkarotes). Atsevišķi augu eļļā (2 ēdamkarotes) uzkarsē kviešu miltus, uzcep sīki sagrieztus sīpolus. Uz pannas ar sīpoliem uzliek sagrieztus baklažānus, tomātus, sīki sagrieztus pētersīļus, melnos piparus, sāli, sarīvētu brinzu un samaisa. Iegūto maisījumu pārliek pannā, sakuļ olas ar pienu, pārlej ar tām dārzeņus un cep cepeškrāsnī, līdz gatavi.


Cepti baklažāni ar tomātu mērci

5 baklažāni, 2 sīpoli, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 2 ēdamkarotes sviesta, 600 g tomātu, 2 ķiploku daiviņas, pētersīļu zaļumi, paprikas un sāls pēc garšas.

Baklažānus applaucē, sagriež plānās šķēlītēs, apsala *un apcep sviestā.

Sīki sagrieztus sīpolus izcep sviestā, apkaisa ar miltiem, samaisa un turpina cept. Pēc tam izceptajos sīpolos ielej pusizceptus, caur sietu izberztus tomātus un vāra 15 minūtes (no uzvārīšanās brīža). 5 minūtes pirms vārīšanās beigām pieliek paprikas, sāli un sarīvētus ķiplokus. Pēc tam katlu noņem no uguns, pieliek sīki sagrieztus pētersīļu zaļumus un samaisa. Ar šo mērci aplej baklažānus.

Skābā krējumā sautēti baklažāni

4 baklažāni, 2 ēdamkarotes kviešu miltu, 3 ēdamkarotes sviesta, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, sāls un zaļumi pēc garšas.

Baklažānus nomizo un nomazgā, sagriež šķēlītēs, ieliek uz 5 minūtēm karstā sālsūdenī, pēc tam notecina uz sieta, apviļā miltos un apcep. Apceptos baklažānus ieliek katlā, pārlej ar skābu krējumu un sautē 40 minūtes. Pasniedzot apkaisa ar diļļu zaļumiem.
22.05.2013 13:23 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Baklažānu ievārījums

24—27 baklažāni, 2 kg smalkā cukura, vel 1/2 glāzes smalkā cukura, 50 g dzeramās sodas, vaniļa vai vanilīns pēc garšas

Jaunus baklažānus nomazgā, nomizo, atstājot kā-tinu. Katru baklažānu (kopā ar kātiņu) gareniski sagriež četrās daļās. Sagatavotos baklažānus iegremdē aukstā ūdenī un pārsedz ar vāku, lai tie nepaliktu tumši. Kad visas burkas sagatavotas, tos izņem no ūdens, apkaisa ar dzeramo sodu, aplej ar ūdeni un atstāj 1/2 stundas. Pēc tam labi apmazgā tekošā ūdeni, iegremdē verdošā ūdenī, vāra 3 minūtes un notecina uz sieta.

Katliņā ielej verdošu ūdeni, ieliek baklažānus un vāra vēl 3 minūtes, bet pēc tam izgāž uz sieta un katru baklažānu labi nospiež ar rokām. Verdošā, tīrā ūdenī ieber 1/2 glāzes smalkā cukura, izmaisa, ieliek nospiestos baklažānus un vāra vēl 5 minūtes, bet pēc tam no jauna notecina un katru baklažānu labi nospiež ar rokām.

Pagatavo sīrupu, ieliek tajā nospiestos baklažānus un vāra, līdz gatavi. Ja lieto vaniļas standziņas, tad tas jāpieliek vārīšanās sākumā, vanilīnu pieliek vārīšanas beigās.
22.05.2013 13:23 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ļoti garšo krāsnī cepti baklažāni ar fetas sieru. Un baklažāni dārzeņu sautējumā.
22.05.2013 13:25 |
 
Reitings 41
Reģ: 06.05.2013
Visvairāk baklažāni garšo moussakā un caponatā.
22.05.2013 19:42 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Cepti baklažāni ar ķiplokiem un majonēzi.
22.05.2013 19:55 |
 
Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Kopà ar sarivetiem burkaniem ,Malta galja,siers, Tik neatceros vai bija vel klat kartupelji
22.05.2013 20:02 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
ratatujs:)
25.05.2013 22:39 |
 
Reitings 308
Reģ: 01.07.2010
ratatujs
+
Es sasautēju sīpolus, ķiplokus, tomātus, baklažānus, kabačus vai cukini, pielieku daudz svaiga bazilika. Ņamma!
25.05.2013 22:44 |
 
10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
biju mēģinājusi gatavot balkažānus, bet nekas nesanāca, tāpēc pērku gatavus, ļoti garšo ar ķiplokiem
25.05.2013 22:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits