Baklažānu sacepums ar olām un brinzu
1 kg baklažānu, 4 ēdamkarotes augu eļļas, 1 sīpols, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 2—3 tomāti, pētersīļu zaļumi, melnie pipari, sāls pēc garšas, 1 glāze rīvētas brinzas, 4 olas, 1 glāze piena.
Sagatavotus baklažānus sagriež kubos un nedaudz apcep augu eļļā (2 ēdamkarotes). Atsevišķi augu eļļā (2 ēdamkarotes) uzkarsē kviešu miltus, uzcep sīki sagrieztus sīpolus. Uz pannas ar sīpoliem uzliek sagrieztus baklažānus, tomātus, sīki sagrieztus pētersīļus, melnos piparus, sāli, sarīvētu brinzu un samaisa. Iegūto maisījumu pārliek pannā, sakuļ olas ar pienu, pārlej ar tām dārzeņus un cep cepeškrāsnī, līdz gatavi.
Cepti baklažāni ar tomātu mērci
5 baklažāni, 2 sīpoli, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 2 ēdamkarotes sviesta, 600 g tomātu, 2 ķiploku daiviņas, pētersīļu zaļumi, paprikas un sāls pēc garšas.
Baklažānus applaucē, sagriež plānās šķēlītēs, apsala *un apcep sviestā.
Sīki sagrieztus sīpolus izcep sviestā, apkaisa ar miltiem, samaisa un turpina cept. Pēc tam izceptajos sīpolos ielej pusizceptus, caur sietu izberztus tomātus un vāra 15 minūtes (no uzvārīšanās brīža). 5 minūtes pirms vārīšanās beigām pieliek paprikas, sāli un sarīvētus ķiplokus. Pēc tam katlu noņem no uguns, pieliek sīki sagrieztus pētersīļu zaļumus un samaisa. Ar šo mērci aplej baklažānus.
Skābā krējumā sautēti baklažāni
4 baklažāni, 2 ēdamkarotes kviešu miltu, 3 ēdamkarotes sviesta, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, sāls un zaļumi pēc garšas.
Baklažānus nomizo un nomazgā, sagriež šķēlītēs, ieliek uz 5 minūtēm karstā sālsūdenī, pēc tam notecina uz sieta, apviļā miltos un apcep. Apceptos baklažānus ieliek katlā, pārlej ar skābu krējumu un sautē 40 minūtes. Pasniedzot apkaisa ar diļļu zaļumiem.