Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Grāmatvedība

 
Reitings 2
Reģ: 20.10.2009
Sāku apsvērt domu par grāmatvedības studijām.
Gribēju jautāt: 1) vai kāda ir studējusi grāamtvedību Latvijas Biznesa koledžā vai Alberta koledžā?;
2) Kur labāk ieteiktu studēt?;
3) Vai ir obligātā prakse studiju laikā?;
4) Vai kāda strādā par grāamtvedi un vai ir apmierina'ta ar savu profesijas izvēli?


Paldies!
22.05.2013 13:00 |
 
Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc tieši grāmatvedība?

1) Tevis minētajās iestādēs studējusi neesmu. Par Alberta koledžu pa ausu galam esmu dzirdējusi negatīvas atsauksmes, bet tas bija pirms laika un varbūt ir uzlabojuši savu sniegumu. No pieredzes varu pateikt, ka konkrēti manā darbavietā pret koledžu, kursu beidzējiem izturas ar diezgan lielu piesardzību, es pat teiktu- aizspriedumaini. Neņemos spriest, vai tas ir pamatoti.

2) Atkal no pieredzes- Banku augstskolas studentus/ beidzējus ņem labprāt. Bet tas atkal varbūt tāpēc, ka mums ir sadarbība tieši ar Banku augstskolu. No pieredzes varu spriest par LU Grāmatvedības programmu - bija izstiepta, sausa un bija visai atrauta no reālās dzīves. Bija iespēja papētīt tās pašas Banku augstskolas programmu - praktiski tas pats. Kursi pārklājas, nav loģiski sakārtoti utml., bet Banku augstskola sadarbojas ar uzņēmumiem un piestrādā pie uzlabojumiem. Varbūt citas augstskolas arī kaut ko dara šajā jomā, dzirdējusi neesmu.

3) Prakse ir ļooooooooti vēlama. Jebkurā gadījumā iesaku pēc iespējas uzreiz iefiltrēties kādā uzņēmumā par grāmatveža palīgu- tad nebūs problēmu iziet praksi, iemācīsies kā tas viss notiek reālajā dzīvē, studijās arī būs vieglāk saprast teoriju. Tāpat kā visās jomās, arī grāmatvedībā bez pieredzes cilvēkus ņem nelabprāt, cita lieta ir studenti, kurus var nodarbināt dažādos sīkajos darbiņos.

4) Strādāju, esmu apmierināta- tā ir manējā joma. Bet tiešām ļoti rūpīgi jāizvērtē, vai tas ir tavējais. Tieši grāmatvedība. No mūsu kursa studiju laikā atsijājās apmēram 3/4 studentu. No beidzējiem neņemos spriest, cik strādā tieši grāmatvedībā (ar finanšu izglītību profesiju izvēles iespējas ir visai plašas).
22.05.2013 13:18 |
 
Reitings 444
Reģ: 29.01.2009
Pati gan mācos citā specialitātē, bet zinu, ka Juridiskajā koledžā ir grāmatvedības programma, un esmu dzirdējusi labas atsauksmes.

Par Biznesa koledžu un Albertiem esmu dzirdējusi tikai sliktas atsauksmes.
22.05.2013 13:24 |
 
Reitings 82
Reģ: 20.02.2009
Pati mācos Alberta koledžā, galīgi garām, entās reizes,esmu gribējusi iet prom, tagad rakstu kvalifikācijas darbu, laikam tomēr pabeigšu šeit, maziņš posms palicis.

Alberta koledža ir 2 obligātās prakses.
No Grāmatvedības māca diezgan maz, 2 specializētie priekšmeti, pārējo mācīsies to pašu, ko uzņēmēji.

Prakse jāmeklē pašiem, prakses vieta paņēma mani turpināt jau darba attiecībās, visu mācījos prakses vietā, koledžas dotās zināšanas ļoti švakas. Apmeklēju visas lekcijas.
25.05.2013 23:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits