Iedvesmojiet mani ar savām karjerām :)

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Safanojos par šodienas naudas diskusijām :) Pati diemžēl nevaru lepoties ar ļoti lielu algu, tikai tādu vidēju. Bet skatos, ka daudzas dzīvo ar 4 ciparu skaitļiem. Tad nu lūdzu padalieties ar to, kādā jomā darbojaties, kāds amats, varbūt arī cik gadi un cik ilgi gājāt uz tādu karjeru. Te variāk interesē tās, kurām algas ir no 800-1000 un uz augšu un kas dzīvo Latvijā. Un nē mans mērķis nav skaust vai nolikt. Tieši otrādāk, gribu iedvesmoties un saprast un mainīt kaut ko savā dzīvē, lai arī tā būtu :)
21.05.2013 20:42 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
ērzeli, ja tev patīk, ka viss notiek ātri un pati arī neesi lēna (:D) - tev noteikti patiks :)

sunscreen, liela kompānija ne vienmēr ir labāka. pagaidām šeit esmu uzņēmuma vārda dēļ, bet drīzumā mainu darbu uz mazāk zināmu zīmolu tieši cilvēciskās attieksmes dēļ. protams, nesaku, ka tā ir visur :)

Dominika, es saku, ka tas ir labākais no pārvadājumu veidiem :D sauszemei ir baigi čakari nepārtraukti, tev var zvanīt vakaros un naktīs, ka mašīna nav uzkrauta vai kaut kur salūzusi utt. utt. Jūra, manuprāt, ir sarežģītāka tieši ar visiem faktoriem, kas jāievēro, kad kravas tiek krautas, muitotas un sūtītas, vēl jo vairāk eksportā. Gaisam ir diezgan maza atbildība, jo, ja kas notiek pārvadājuma laikā, principā atbildību nes aviolīnija un pats uz to var neiespringt. Bet tā vispār – viss ir diezgan ātrs, prasa labas plānošanas spējas – kravu paņemšana no nosūtītāja kaut vai Zilupē, attiecīga piegāde muitas noliktavās, booking ar aviokompānijām, visa risinājumu meklēšana un sūtīšana kaut vai no Rīgas ar fūrēm, lai Viduseiropā uzkrautu uz kravas lidmašīnas un aizsūtītu, piemēram, uz St.Vincent un Grenadīnu salām 2 tonnu kravu ar apkures krāsnīm :D jāzina, ko drīkst, ko nedrīkst, bīstamas kravas, vērtīgi sūtījumi uu. turklāt klienti, kas darbojas ar sūtījumiem pa gaisu, ir tādi ļooti sakarīgi (ar izņēmumiem, protams), vienmēr var sadomāt un piemērot viņiem visu nepieciešamo utt. Attiecībā uz muitu – nop, nekādas deklarācijas man nav jātaisa, bet nu procesus pārzinu :)
22.05.2013 09:39 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Nestraadaaju Latvijaa, bet pirms nedeeljas noraidiiju darba piedaavaajumu LV ar algu apmeeros, ko piemineeja autore.
Straadaaju aviaacijaa, nesen ieguvu arii ljoti specifisku izgliitiibu, kas paveera man veel jo plasaakas ljoti labas karjeras iespeejas.
22.05.2013 09:48 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Strādāju tirdzniecības uzņēmumā,sāku 15 gados kā sekretāre-praktikante, pēc tam biroja vadītāja, no 19 gadu vecuma pārdošanas nodaļas vadītāja. Paralēli man ir savs uzņēmums, kuru šogad vēlos attīstīt un darbs televīzijā, kurā strādāju gabaldarbu:)
22.05.2013 09:53 |

Reitings 3966
Ja jau te dažas sāka runāt par tulkiem, es gribu krievu filmas tulkot. Kā man meklēt darbu? :D
22.05.2013 10:23 |

Reitings 3966
ā es atcerējos, mans pirmais darbs bija tirgū. Kopā ar vienu paziņu pārdevām no dārza savāktās dilles utt. :D Es gan vairāk toreiz skatījos kā tas process notiek.
22.05.2013 10:26 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
jā un tādu pseidotulkotāju/tulču dēļ pēc tam visur var lasīt gan tekstus, kur viena kļūda pēc otras, gan arī atsauces, ka tāda niecīga profesija vien ir, lai gan tas patiesi prasa nenormāli daudz uzcītības, informācijas meklēšanas, pētīšanas, u.t.t. u.t.j..
jā, strādāju par projektu koordinatori - tulkotāju tulkošanas aģentūrā. kad beigsies universitāte un būs skaidrāki mērķi nākotnei, tad vien jārukā un noteikti būs arī tie četri cipari.
22.05.2013 10:34 |

Reitings 1083
Reģ: 15.04.2011
es arī nevaru lepoties ar superīgu skaitli, drīzāk, tagad ir tas moments, kad es kardināli mainu savu pelnīšanas veidu un cenšos nenobīties, bet esmu tik daudz no līdzcilvēkiem klausijusies un skatijusies filmas, ka šeit vienkārsi iederas : kas neriskē, tas nedzer šampantieti.
Sākot ar 14.g.vecumu vienmēr esmu strādājusi tirdzniecībā(izņemot bērnu dārzu uz 3mēnešiem), man tagad ir 20, bet paspēts jau ir daudz. un ir tas slieknsis, kad pamatīgi ir pieriebies uzbāzties cilvēkiem un pārdot vairāk, lai priekšnieki nebrauc augumā. sākuma plāns bija baigi pelnīties ar arhitektūru, bet kad sāku mācīties, sapratu, ka tas viss man tagad velkas kā tāds svina cirvis pakaļ. Iestājos skaistumkopšanas kursos un sapratu, ka IR, ir tā sajūta, ka dari darbu ar prieku un pelnīt tur. Jāsāk ar mazumiņu. Daudz līdzekļi aiziet materiālos, bet viss atmaksājas un sāku pelnīt.. ar laiku vēlos atvērt arīsavu vietu.
Vienkārši ir jānoriskē un kaut kas jāmaina.. Dzīve taču mums vienreiz dota..
26.05.2013 22:48 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
laba izglītība un darbs, darbs, darbs
26.05.2013 22:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits